Топ 10
Предбрачни въпроси

.
1. Предишните връзки

 

Споделянетона всички тайни за всички „бивши“ е от ключово значение за един брак. Няма нищо по-досадно и изнервящо от невинно подмятане на някой познат за интимна случка от миналото на вашия партньор, с която не сте запознати. От друга страна ако знаете всичко за предишните си интимни връзки, това ще ви даде спокойствие и сигурност, че няма да допускате отново едни и същи грешки.

.
2. Семейното планиране

 

Колкото и странно да звучи, създаването на семейство е нещо съвсем различно от това да се ожени човек. Изключително важно е да изясните с партньора си дали и кога искате деца. Изборът кариера или потомство може да сложи началото на един брак, но може и да маркира началото на края. Колкото по-рано започнете семейното планиране, толкова по-добре.

.
3. Страховете

 

Няма по-добър начин да опознаете човек от това да знаете кои са неговите страхове, битки, надежди и разочарования. Приемането на всички страхове, независимо какви, на вашия партньор задълбочават връзката ви и я извеждат на качествено ново ниво. Нищо не успокоява повече от това да знаеш, че може да разчиташ безрезервно на човека до теб, който познава и приема сериозно и отговорно страховете ти.

.
4. Религията

 

За много хора религията и вярванията са нещо дълбоко лично и няма нужда да се споделя. Не е точно така. Ако приемете автоматично за вярно твърдението, че партньорът ви е православен християнин и не изясните изрично този въпрос, може да се окажете изненадани от обстоятелства, които изобщо не сте предвидили и които могат да имат кардинално влияние върху брака ви.

.
5. Комуникацията

 

Много хора ще ви кажат, че това е ключът за хармоничен брак. Това е и елементът от една връзка, който най-много се променя с времето. В началото на връзката вие и партньорът ви вероятно постоянно си говорите и пишете, никога не ви е скучно и се обичате все повече. С времето е много вероятно разговорите да са по-малко и по-редки, но това не означава непременно, че се отдалечавате. Напротив, моментът, в който започнете да се разбирате без думи, е моментът, в който във връзката ви настъпва хармония.

.
6. Кой харчи парите

 

Спорeд щатския Институт за финансов анализ, най-честата причина за развод е скандал за семейния бюджет. Ако искате да имате стабилен брак, е наложително още преди началото му да поговорите с партньора си за пари. Колкото и клиширано да звучи, трябва да е ясно колко пари влизат и колко излизат от дома ви. Този разговор за изясняване на приходи и разходи със сигурност няма да е приятен, тъй като с него партньорите де факто се отказват от финансовата си независимост, но е абсолютно наложителен, за да постигнете стабилна семейна основа.

.
7. Кучета, котки и други любимци

 

Нито за момент не подценявайте въпроса за домашните любимци. Ако любимият ви цъфне със златна рибка, това не просто може да се окаже закуска за вашата котка, но може да е повод за серия от скандали, с които бракът ви да приключи. Ако партньорите имат различни виждания за домашните любимци, на които държат, опитът за създаване на семейство е обречен.

.
8. Особености на сродяването

 

Колкото и готини да ви излеждат родителите на бъдещия ви партьор в живота, най-вероятно сърсем скоро ще откриете, че не може да ги понасяте. Този проблем върви заедно с обстоятелството, че не може просто да им изтриете номера от телефона – те ще продължат да бъдат част от живота ви. По тази причина е изключително важно да начертаете червените линии още преди да сключите брак, за да няма обидени и неразбрали.

.
9. Формулата на конфликта

 

За романтично влюбените е изключително трудно да повярват, че ще имат конфикти и скандали с човека, който тъй нежно обичат. Но скандали и караници ще има – това е гарантирано. За да остане семейството цяло обаче, партньорите трябва да имат договорена формула за разрешаване на конфликтите. Казано най-просто, трябва да е ясно кой крещи и кой стиска зъби в ситуация на спор.

.
10. И заживели щастливо

 

Преди това да се случи трябва да сте изяснили къде точно ще се случи. Въпросът натежава още повече ако става дума за партньори от различни градове или държави. Трябва да избегнете опасността единият партньор да се окаже в ролята на домакина, който така или иначе е у дома си, обграден от роднини и приятели, а другият влиза в ролята на гост, който съвсем лесно може да прерасне в натрапник.

.
.
.