Томас Маркъл не иска да води битка с дъщеря си и зет си, но...
Бащата на Меган готов да се видят в съда

Томас и Меган Маркъл
.
Меган се отказва от британско гражданство

Съпругата на принц Хари – бившата американска актриса Меган Маркъл, се отказа от опитите си да получи британско гражданство, предаде в. „Сън“.

Причината е, че тя не може да изпълни изискването да живее извън Острова по-малко от 90 дена годишно. Херцогинята на Съсекс започна своя петгодишен процес на натурализация скоро след сватбата й през май 2018 г. Правителствен източник обаче заяви пред „Сън“, че преместването й в Канада заедно с Хари и осеммесечния им син Арчи ще осуети усилията й да покаже „силен ангажимент към Великобритания и намерение да живее там“. Семейство Съсекс заяви, че ще разделя времето си между двете страни. Но всяко отсъствие от Острова ще се следи от имиграционните служители. Правилата гласят, че Меган не може да напуска страната за повече от 270 дена през трите години, преди да подаде молба за гражданство. Този срок може да се разпредели между трите години, но трябва да включва 90 дена през последната. Експерти твърдят, че МВР може да прояви гъвкавост, но Меган трябва да предяви убедителни аргументи, за да продължи с кандидатстването си. „Една американска гражданка трябва да живее във Великобритания заедно с британския си партньор, когато подаде молбата да продължи визата си – заяви имиграционният адвокат Майкъл Марциано. - Те трябва да възнамеряват да продължат да живеят заедно за постоянно в страната“. Хари напусна Великобритания миналия понеделник, за да се присъедини към Меган и Арчи във Ванкувър, припомни „Сън“. 

Отказът от британско гражданство е пореден удар в негласната война между Меган и семейството на Хари. Наскоро кралица Елизабет Втора обяви, че двамата вече няма да бъдат назовавани „Негово/Нейно Кралско Височество“, след като поискаха да се оттеглят от задълженията си като членове на кралското семейство. Те вече няма да получават обществени средства, а освен това ще трябва да върнат над 2,4 млн. паунда, използвани за обновяване на резиденцията им Фрогмор Котидж в Уиндзор.

.
.
.
.
Скандали: други материали