Тенисистът Александър Лазаров: Отказах Харвард заради тениса
Няколко дни след загубата от Белгия не можах да спя

По време на турнира Sofia Open
.
Сбъдва мечтата си да види коали

С коалите в Австралия

Александър не крие, че обожава животните и една от мечтите му е била да види коали. „Това ми е мечта от малък. Исках да видя коали и беше много готино, само че спяха и не можах да ги гушна”, със съжаление отбелязва нашето момче. Той приема тежко случващото се с пожарите в Австралия и загубата на толкова много животни.

„Ние бяхме на около 54 километра от случващото се. Постоянно даваха картина по новините. Много доброволци се бяха включили, което беше хубаво да се види. Аз като любител на животните наистина го приех много тежко”, разказва още Алекс.

Когато става дума за животни, няма как да подмине своето куче - йоркширски териер, с което често пътува по турнири. „Взимам го с мен винаги, когато мога. Миналата година лятото му причиних много кошмари, защото пътувахме с кола до Румъния около 18 часа. В повечето случаи пътувам сам и когато имам възможност да взема кучето или баща ми, който ми е треньор, дори и майка ми, която също ми помага – тя е физиотерапевт, наистина е специално за мен“, споделя Лазаров.

.
Всичките си татуси направил за ден

По тялото си третата ни ракета има няколко татуса, а интересното в случая е, че всичките ги прави в един и същи ден. „Всяка една от татуировките ми е свързана с нещо, което ми се е случило през годините. Направих ги всички в един ден, което беше много смешно. Но човекът, при когото бях, е много добър, нямаше как да ме приеме на няколко пъти и затова. Реших да откарам седем часа там и да се свърши с всичко“, с усмивка разказва той. Не обича обаче да говори за значението им, нито за личния си живот. Казва само, че много трудно допуска хора до себе си. „Много хора са се подигравали с доверието ми през годините. Аз съм изключително злопаметен, което ми е нещо като порок. И помня винаги, помня всеки един човек, който е злоупотребил било с доверие или добро дело, което съм направил за него. И ми става все по-трудно и по-трудно да се доверя. Аз държа много на искреността, доверието и любовта“, откровен е Алекс.

.
.
.
.
Спорт: други материали