Гората ни набор на Веско Маринов
Нелегалната сеч колкото четвърт от Борисовата

.
З5 бона от коледни елхи отиват за инвитро

 

Седем двойки с репродуктивни проблеми получиха дарение за провеждане на лечение от кампанията на Министерството на земеделието „Посади надежда“. Те бяха избрани с жребий през тази седмица. Благотворителната инициатива е трета за Министерството на земеделието, храните и горите и е организирана заедно с фондация „Искам бебе“. В рамките на кампанията през декември 2019 г. държавните горски предприятия продадоха 6910 живи коледни елхички, като по 5 лева от всяко дръвче бяха заделени и предоставени като дарение за каузата. Събраните близо 35 000 лв. ще бъдат поделени между 7 двойки, които ще бъдат избрани с публичен жребий. Съгласно условията на фондацията възможност за участие получиха двойки, чиито инвитро процедури чрез донорска яйцеклетка не се покриват от държавния Център за асистирана репродукция.

.
Дъб на пет века се бори за „Европейско дърво“

 

Дъб на 5 века, растящ в центъра на великотърновското Ново село, е кандидат в конкурса „Европейско дърво на годината“. Вековникът спечели националния конкурс „Дърво с корен 2019”, организиран от фондация „ЕкоОбщност”. Достолепното 500-годишно дърво е мълчалив свидетел на създаването на селото в склоновете на Балкана на място, където някога е съществувала гъста дъбова гора и блата. То пази историята на Ново село от изграждането му през 1750 г. до днес.

В настоящото издание на конкурса се включват 16 страни, сред които са Белгия, Великобритания, Ирландия, Испания, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Словакия, Унгария, Франция, Холандия, Хърватия, Чехия.

.
.
.
.
Бизнес: други материали