Авторката на психотрилъра „Вдовицата“ хипнотизира читателите и с втория си роман - „Детето“
Мразя да виждам образа си без предупреждение. Има случаи, когато не мога да се разпозная. Човек си мисли, че знае как изглежда, но в някои моменти насреща му се появява непозната личност. Това е плашещо...
 
На лов за пържен картоф или пилешко кокалче в кофата за боклук
От небето унило валеше. Валеше досадно. Валеше точно оня дъжд, дето е много по-мокър от нормалния; оня, дето се сипе на едри пляскащи капки; оня, дето си е изправено море с процепи тук-там по него. Дъждът барабанеше по старите кутии от хамбургери и по пакетчетата от чипс в теленото кошче, което бе предоставило временно убежище на Масклин.
 
Жан-Кристоф Рюфен, съосновател на "Лекари без граници", разказва за войната в бивша Югославия. Романът, наречен "Чекпойнт", излиза на български език, съобщиха издателите от "Парадокс".
.
Звездочели герои в смутни времена
В романа „Звезда на челото“ (издателство „Еднорог“) Борис Акунин продължава историята на рода, чиито потомци имат малко петънце на челото, продължава във времената на татаро-монголското нашествие.
.
Добре укривани тайни
Всички във Вашингтон познават семейство Маделин и Джак Хънтър. Мади е известна телевизионна журналистка, Джак е собственик на телевизионна мрежа. Двамата имат блестящ светски живот и нежно приятелство.
.
Непознатият Уил
Един млад мъж от английската провинция – без богатство, без връзки или университетско образование – отива в Лондон да си търси късмета и само за няколко години става най-великият драматург не само на своето време, но и на всички времена. Уилям Шекспир донася на родния си град световна слава, а на света дава неразгадания и до днес дар на своето слово.
.