Дълбоко емоционален тийн роман, изпълнен с реалистични, различни и блестящо изградени характери
Дългоочакваният тийн роман на австралийската писателка Кристъл Съдърланд „Нашите мастилени сърца“ най-после е и в България, след като гастролира в над 20 държави. Книгата излиза в поредицата Enthusiast Teen’s books и се нарежда до обичаните заглавия „Всички наши места“, „13 причини защо“, „Защото никога няма да се срещнем“ и др. Интересът към романа на Съдърланд по света е толкова голям, че през следващата година се очаква и филмовата му адаптация, продуцирана от „Амазон“.
 
Чиракът на маестро Леонардо разнася ужасяваща находка
Момчето влезе запъхтяно и с пребледняло лице, нямаше го онова обичайно непринудено и непокорно изражение, което носеше и радост, и мъка на неговия учител. Леонардо го огледа внимателно, сякаш нищо не се бе случило, и продължи разговора си с Фацио Кардано, дошъл да го види в работилницата му в Корте Векия до катедралата. Фацио Кардано, беззъб и много грозен човек, беше облечен в неизменната червена одежда и тъкмо намяташе черната си мантия.
 
Александър Кинрос, познат в Шотландия като бедняк и луда глава, бързо забогатява в новата си родина Австралия. Един ден той праща писмо вкъщи, с което оповестява желанието си да се ожени.
.
Когато куклите решат да задават въпроси
След сензационния дебют на Джош Малерман със страховитата книга „Кутия за птици“, издателство „Сиела“ ни среща и с нов роман антиутопия - „Инспекцията“. Този интелигентен трилър ненатрапчиво оставя своите силни социални послания; приказка за Лудия учен, която ще подложи на съмнение реалността, в която живеем.
.
Зад фасадата на типажа
Кейман е последна година в гимназията, но не смее да се впуска в размишления и мечти за бъдещето. Защото докато съучениците ? ентусиазирано кандидатстват за колежи, тя се чуди как да помогне на майка си да задържи магазинчето за порцеланови кукли, на практика единственото им препитание. И си повтаря, че тази ситуация напълно я устройва.
.
Магията на малките неща
Срещали ли сте този тип магически хора, които се появяват ненадейно в живота ви, за да ви направят подарък?
.
Още новини