Рейтингът на най-четените писателки често е кула от карти, истината се вижда по тиражите и отношението на феновете и приятелите
Напук на разни измислени класации, които се опитват да дадат рамо на претенциозни писателки, снобски изживяващи се като грандиозна величина, истината за техния успех проличава не по многобройните интервюта, които дават и по туровете за овации, които организират в страната, за да представят нечетивните си творби.
 
Издават все повече родни автори, защото често те произвеждат бестселъри
Едва половината от споменатия брой БГ заглавия стигат до крайния потребител – негово величество читателя; другата половина са плод на мемоарни и народоведчески напъни на графомани „самиздатци“, които изобщо не достигат до книжарниците. Но всички тези книги са получили ISBN номер от Народната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”, което „раздува“ статистиката.
 
Медикаментите притъпяват сетивата, вместо да се изправят пред проблема и да го изследват
Ние сме тук с цел, която е и индивидуална, и колективна. Не сме тук, за да растем. Растежът е неизбежен – растенията растат, животните растат, рибите растат. Но ние, човешките същества, имаме уникалната възможност да преизобретим нашия свят и самите себе си.
.
Екземпляр от Първо фолио на Шекспир се продава в Ню Йорк
Рядка книга от 1623 г., събрала за пръв път творбите на Шекспир, ще бъде изложена на търг на "Кристис" през април, предаде Ройтерс. Очаква се за книгата, озаглавена "Комедии, истории и трагедии", да бъдат платени между 4 милиона и 6 милиона долара, оповестиха от тръжната къща.
.
Невъзможни приключения с Тери Пратчет
Тери Пратчет дава начало на книжната година с дори повече от обичайната доза абсурден хумор и невъзможни приключения. Това се случва във втората част на сагата за номите - „Грима и Доркас“. С пословичното си чувство за хумор и способност да смесва фантазия с абсурдния буквализъм на нашата собствена действителност, Тери Пратчет създава всеобхватния Свят на Диска, любим на читатели от всички възрасти. Автор на над 100 романа, носител на десетки награди, приет за един от основоположниците на фентъзи жанра.
.
37 искат наградата на Димитър Димов
37 романа са номинирани за Европейската литературна награда „Димитър Димов“ през 2020 г.
.
Криминале №1 на „Ривертон“ идва у нас
Романът, носител на наградата за криминална литература „Ривертон“, идва и у нас.
.
Джефри Арчър стреля право в мишената
Истории елегантни, духовити и неустоимо забавни... Джефри Арчър притежава вроден талант да извайва кратки разкази с неочакван край.
.
"Да обичаш Вили Казасян" излиза като официална биография на българския музикант, композитор, аранжор и диригент
"Да обичаш Вили Казасян" излиза като официална биография на българския музикант, композитор, аранжор и диригент (1934-2008), съобщиха издателите от "Сиела". По думите им авторът Добромир Славчев прави не просто опит за преразказ за живота на твореца, но и свидетелства за неговото значение през трите епохи, през които преминава.
.
Двама писатели с награда „Хайтов“
Владимир Арденски и Елена Алекова са носителите на Националната литературна награда "Николай Хайтов" за 2019 г.
.
До 20 бона глоба за гаврата с „Под игото“
Глоба от 2 до 20 хиляди лева може да получи издателство „Византия“ за превода на романа „Под игото“ на Иван Вазов на „съвременен български език“.
.
нов материал
.