Пациентите страдат от болки в глезените и коленете, среща се често при готвачи и учители
Плоскостъпието е ортопедично състояние, но може да прерасне в заболяване, ако не се вземат мерки навреме. Представлява деформация на подреждането на костите на ходилото. Тогава сводът спада и тогава започваме да се движим по-трудно. Това обясни физиотерапевтът д-р Росица Шейтанова.
 
Ако се колебаете дали да си позволите втора чаша кафе, вече можете спокойно да си налеете - американски учени установиха връзка между консумацията на кофеин и здравия микробиом, съобщи ЮПИ.
 
Инвестират средства в нова здравна апаратура и профилактика
С две години да се увеличи средната продължителност на живота у нас предвижда стратегията за демографско развитие до 2030 година.
.
Намалено е потреблението на антибиотици в Сърбия
Потреблението на антибиотици в Сърбия през 2018 г. е намалено в сравнение с предишната година, сочат резултатите от официален анализ на потреблението на антибиотици в Сърбия, проведен в рамките на Мрежата за следене на антимикробните лекарства на Световната здравна организация, предаде Танюг.
.
Едно авокадо на ден снижава лошия холестерол
Консумацията на едно авокадо дневно е много полезна за организма, тъй като снижава нивата на лошия холестерол, установиха учени, цитирани от портала ЮрикАлърт.
.
Недоспиването превръща британците в зомбита
Британците са се превърнали в нация от недоспали зомбита, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване по поръчка на компания "Ив Слийп".
.
Зеленият чай е ефикасен в борбата с опасни болести
Китайски учени установиха, че зеленият чай може да се използва за клетъчна терапия, при която специфично вещество активира група вкарани в организма стволови клетки, съобщава сайтът MedicalXpress.
.