Клиничен случай на рядко усложнение вследствие на варицела представя в научна статия екипът на „Инфекциозно отделение” на МБАЛ-Пазарджик, с водещ автор д-р Станислав Коцев. Публикация на тема: „Двустранен пресептален целулит при варицела” е отпечатана в списание „Детски и инфекциозни болести”, издавано от Централната медицинска библиотека.
 
Заболяването е наследствено, най-често се предава на жените
Всеки десети в България „пламва“ от студова алергия, когато живакът падне под нулата. Откритите части от тялото изпитват неописуема болка, появяват се нетърпимо сърбящи обриви, пръстите се подуват, чувствителността на ръцете намалява. Човек се чувства така, сякаш е скован в менгеме, обясниха от Българското дружество по алерголия.
 
Специален пръстен, който се слага на кутрето, намалява хъркането. Бижуто носи името „Лека нощ“ и работи на принципа на акупресурата, обясняват учените.
.
Дебнат китайския вирус с термокамери
Заради заплахата от новия китайски вирус на летище София вече работят термокамери.
.
23-мa пациенти чакат за бъбречна трансплантация
23-ма болни с хронична бъбречна недостатъчност от Пазарджишка област са включени в листата на Евротрансплант и чакат за трансплантация.
.
Грипна ваканция и в София от 27 януари
От понеделник 27-ми януари до 4-ти февруари, включително, поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища в София.
.
Още новини