По-голямата част от парите ще отиват за заплати, засилва се и финансовия контрол
В проектобюджета на НЗОК за 2020 година ще бъдат заложени поне 200 млн. лв. допълнително за болнична помощ, от които ще 70% да отидат за заплати. Това стана ясно след среща в Министерския съвет във вторник между здравния министър Кирил Ананиев, вицепремиера Томислав Дончев и президента на КНСБ Пламен Димитров.
 
Страната на изгряващото слънце има много ниски нива на затлъстяване при децата, които в глобален мащаб са доста стряскащи според доклад, публикуван от УНИЦЕФ.
 
Учени от Китай за първи път са приложили техника за генно редактиране в опит за лечение на пациент с ХИВ и рак, снабдявайки го с клетки, които са били променени, за да бъдат устойчиви на вируса причинител на СПИН,
.
Глобалният фонд за борба срещу СПИН, туберкулозата и маларията събра над $14 млрд.
Макрон допълни, че в последната минута Франция е повишила обещаните от нея средства с 20 процента до 1,42 млрд. долара - предишната обявена от нея сума беше с над 60 милиона долара по-малка - и призова и другите страни да последват примера й.
.
Стресираните бъдещи майки е по-вероятно да родят момичета
Изследването на учени от Колумбийския университет разкрива, че едва една трета от жените, които имат признаци на стрес, като високо кръвно налягане и "ядене от нерви", раждат момчета.
.
Експерти препоръчват да се избягва консумацията на престояли макарони и ориз
Продължителното съхраняване на варени продукти като макаронени изделия и ориз може да навреди, предупреждават австралийски учени, цитирани от Сайънс алърт.
.