Устройствата ще бъдат на пазара догодина
Американският технологичен гигант Майкрософт (Microsoft) се връща на пазара на мобилни устройства със сгъваеми смартфон и таблет с двоен екран и операционна система Андроид (Android), които се очаква да излязат на пазара догодина, предаде Асошиейтед прес.
 
Съдът на ЕС внесе днес яснота в изискванията за даването на съгласие от потребителите за използването на "бисквитки" от сайтовете.
 
Защо да използвате собствената си ръка, за да си направите селфи, след като има робот, който може да го стори вместо вас? Запознайте със Селфибот - първия роботизиран фотограф в света, съобщава Си Ен Ен.
.
НАСА ще възобнови пилотираните си полети до МКС в началото на 2020 г.
Приоритет на космическото ведомство е "изстрелването на американски астронавти на американски кораби от американска земя.
.
.
За хората с увреждания
Регистър, база данни

 
Сайт на Агенцията за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика, която създава и поддържа информационна база данни за хората с трайни увреждания; регистрира лица, които осъществяват дейности по предоставяне на помощни средства, приспособления и съоръжения за хората с увреждания и медицински изделия, посочени в списъците по чл. 35а, ал. 1 на ЗИХУ; контролира дейностите по предоставяне на помощни средства и др.

Медицински изделия и средства

 
Това е сайта на санитарен магазин за медицински изделия и технически помощни средства „Воев“ в центъра на София, Руски паметник – Пирогов и лицензирана фирма „Воев-София“ ЕООД в МТСП-Агенция за хората с увреждания. Оттук може да се закупят необходимите продукти с възможност те да бъдат изпратени до всички населени места в страната.

Сродни души

 
Сайт с 2477 потребители и 47 групи, посветен на хората с увреждания, техните семейства и приятели, който не е обвързан с организации, партии и религии. Главната цел на сайта е да представи неговите участници и да им даде възможност да общуват помежду си.

С Божията помощ

 
Християнски център за хора с увреждания "Благодат" със седалище гр. Пловдив е регистриран с дело номер 3703 от 2001 г. от Пловдивски окръжен съд и се представлява от управителя Стефка Стойчева. От сайта може да се изтегли електронната версия на списание „Благодат”, да се поръчат брайлови книги и др. Библиотеката на центъра разполага с много заглавия на брайл, аудио касети, компакт дискове, печатни издания с нормален и уголемен шрифт и електронен вариант.