Баща му го спрял от училище, за да не пуши цигари
Откритите наскоро неизвестни стихове от Пейо Яворов и документи, свързани с неговата дейност като участник в битките за освобождението на Македония, отново потвърдиха истината, че животът на големите творци е низ от драми, възходи и падения. И често пъти сам по себе си е сюжет за роман или филм. Това с особена сила важи за Яворов, чийто живот е пълен с изумителни факти.
 
Хвърлят по 20 бона за аматьорска книжка като стъпка към професионалната
25. Толкова е броят на жените у нас, които имат любителска книжка за пилот на самолет.
 
74-годишният Джон Питърс вкарва сексбомбата в киното
Сексапилната спасителка на плажа Памела Андерсън, която разходи силиконовите си бомби и в София преди години, се омъжи за 74-годишния продуцент Джон Питърс.
.
Продават снимки на Шумахер за 1,2 млн. евро
Снимки на намиращия се в кома Михаел Шумахер са били откраднати от дома на семейството в Женева и се продават за един милион паунда (1,2 млн. евро), съобщава британският таблоид "Мирър". Според изданието крадец е проникнал и е задигнал фотосите, на които се вижда как легендата на Формула 1 лежи в леглото си.
.
Гонят покемони по улиците на Русе на 29 януари
Ентусиасти, вманиачени по мобилната игра „Покемон ГО“, ще ловят виртуални чудовища по улиците на Русе като част от международното събитие “Перпечуа Хексатлон“ (Perpetua Hexathlon) на 29 януари, предаде американското издание „Геймсрадар“.
.
Анджелина Джоли и Брад Пит ще бутилират розово шампанско във Франция
Митичната бивша холивудска двойка Анджелина Джоли и Брад Пит купи през 2008 година имението Миравал с площ 500 хектара, от които 50 хектара лозя, в южния френски департамент Вар за 40 милиона евро за 40 милиона евро. Сега, след провансалското розе, двамата се впускат в производство на шампанско розе, информира Франс прес.
.
Победител в лотария изгуби милиони от незнание на английски
Дапонте твърди в иска, че спечелил четири милиона долара. Неговият роден език е португалският и на него думата "mil" означава хиляда". Когато видял, че на билета му пише "4mil", той решил, че става дума за четири хиляди долара.
.