Ръководството на партията възложи на кмета и на общинарите да преразгледат решението си за акциите
Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници на партията на сесията в четвъртък да отменят решението на Общински съвет-Пловдив за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив. Това стана по време на заседание на Изпълнителната комисия на партията в сряда.
 
Движението ще подкрепя закони, които допринасят за икономическото развитие
Ще предложим законодателна промяна, според която ЦИК служебно ще трябва да заличава номера на кандидата в листата, който съвпада с номера на партията. Това обяви зам.-председателят на ДПС и член на ЦОБ на партията Йордан Цонев пред bTV във вторник. Идеята е мярка срещу феномена 15/15, при който кандидати за депутати влизат в НС със случайни преференции заради съвпадението в номерата, а не защото избирателите са искали да посочат именно тях.
 
На всеки три месеца главният прокурор ще идва за обсъждане в парламента
Нова постоянна комисия в НС ще наблюдава приходните агенции, сивия сектор и контрабандата. Това решиха депутатите от спецзвеното в парламента за изготвяне на нов правилник на НС. Тя бе създадена по предложение на „Обединени патриоти”, а социалистите направо си я кръстиха комисия „Ревизоро”, тъй като очакват Емил Димитров-Ревизоро да я оглави.
.
Лозан Панов кадрува задкулисно за новия ВСС
Слугуващият на олигарси шеф на Върховния касационен съд бе разкрит да кадрува сред съдиите за избора на новите членове на Висшия съдебен съвет от професионалната квота.
.
Манипулацията на Христо Иванов се провали
Опитът за манипулация на проваления правосъден министър и неуспял политик Христо Иванов да се изкара жертва и този път претърпя пълно фиаско.
.
Димитър Главчев, председател на НС: България ще се бори за единна Европа
Като ротационен председател на Съвета на ЕС през 2018 година България ще съдейства активно за постигане на единна визия за бъдещето на съюза.
.
Президентът връчи мандата за кабинет на ГЕРБ
Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ и кандидат за министър-председател. Това се случи в четвъртък около 10,30 сутринта.
.
Районните прокуратури стават 28
С почти пълно мнозинство прокурорската колегия на ВСС реши да оптимизира съдебната карта на районните прокуратури.
.
Петима представят България на конкурс за млади учени
Петима български ученици ще представят страната ни на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), който ще се състои в естонската столица Талин през септември 2017 г.
.
Блицконтролът отпада
Парламентарен блицконтрол над премиера и вицетата му, какъвто преди се провеждаше всяка първа сряда на месеца, няма да има в 44-тото НС.
.
Харманли против нови бежанци
Гражданите на Харманли са против разширяване на капацитета на местия център за чужденци. Това обяви кметът Мария Киркова.
.
.
ИМЕНА Приеха оставката на Камен Костадинов от ДПС  

 
Народните представители гласуваха прекратяване на правомощията на депутата от ДПС Камен Костадинов. Той обяви, че напуска 44-тото НС миналата седмица, като действията му бяха заради некоректното оставане в парламента на Ангел Исаев, който стана депутат с листата на ДПС по феномена 15/15. Двамата влязоха от Бургас, като водач на листата бе именно Костадинов. Той реши да се оттегли, с което да поеме отговорност заради Исаев, който пък бе оставен извън групата на ДПС. На мястото на Костадинов в НС се очаква да влезе Дурхан Мустафа.

Ценко Чоков вече не е кмет

 
ЦИК е решила да отстрани Ценко Чоков като кмет на Галиче поради невъзможност да изпълнява служебните си задължения, тъй като е в ареста от 10 месеца с кратко прекъсване. Решението е взето на заседание на избирателната комисия на 6 април с пълно мнозинство от 15-те присъстващи членове. Чоков става кмет на врачанското село през 1995 г. и е на поста през цялото време с две прекъсвания – едно от две години и едно от цял 4-годишен мандат. Чоков е обвинен, че е тартор на организирана престъпна група.