Ако бъде преизбран US президентът, ще довършим процеса
„Президентът Тръмп пое ангажимент. Да видим как ще се развият изборите в САЩ. Ако той бъде преизбран, със сигурност процесът със свалянето на визите ще го довършим докрай. Просто пое мъжка дума. Неслучайно в момента изпраща хора на най-високите си позиции в тази сфера“. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на медиите за отпадането на американските визи.
 
Йордан Цонев: Спряхме опита за вторично разграбване на банката
Близо две години след влизането в сила на закона „Пеевски“, с който се спира вторичният грабеж на фалираната от банкера беглец Цветан Василев КТБ, в трезора са върнати активи за над 1 млрд. лв. Това стана ясно от съобщение на синдиците на КТБ до медиите.
 
Шоуменът Слави Трифонов и сценаристите му учредяват отново партия, но вече под името "Има такъв народ", като учредителното събрание ще се състои на 16 февруари, съобщават от инициативния комитет.
.
ГЕРБ няма да старитира процедура по импийчмънт срещу президента
ГЕРБ няма да стартира процедура по импйчмънт срещу президнета Румен Радев. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в централата на партията. До това решение се е стигнало след провеждане на заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
.
Прокуратурата нареди проверка на колекцията на Васил Божков
Прокуратурата възложи на министъра на културата Боил Банов да бъде направена проверка на колекцията от антики на собственика на "Нове холдинг" Васил Божков, който беше задържан в Обединените арабски емирства.
.
ВСС иска от САЩ данни за съдия Андон Миталов
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поиска официална информация за уличения в корупция съдия Андон Миталов от Държавния департамент на САЩ чрез Министерството на външните работи, главния прокурор, главния съдебен инспектор и антикорупционната комисия (КПКОНПИ).
.
Зоран Живкович: Цветан Василев финансира Вучич и Дачич
Издирваният от Интерпол бивш банкер Цветан Василев финансира партията на сръбския президент Александър Вучич и политическата формация на външния министър Ивица Дачич. Това каза бившият сръбски премиер и лидер на Нова партия Зоран Живкович.
.
Гешев на среща с Тимерманс: Уверен съм, че мониторингът ще отпадне
Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с изпълнителния вицепрезидент на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерманс в Брюксел.
.
Преброители ни питат за провитозачатъчните ни
Колко деца имаме, колко бихме искали? Какви противозачатъчни ползваме? Това са част от въпросите, които ще бъдат задавани на гражданите през предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 г.
.
Ген. Стойков 2 пъти отказал данни за жената на президента
Командирът на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков два пъти е отказвал да предаде на комисия „Антимафия“ данни и документи за проверката, която е трябвало да установи има ли конфликт на интереси при назначаването на два щата на жената на президента Румен Радев, докато той е бил командващ ВВС.
.
Станислав Иванов от ГЕРБ: Идеята за промяна на НК не касае споделеното пътуване
ГЕРБ внася промени в Наказателния кодекс, които засягат нерегламентирания превоз. Това обяви заместник-председателят по парламентарната комисия по транспорт Станислав Иванов.
.
Наши военни гърмят с US рейнджъри на съвместно учение
Военнослужещи от Сухопътните войски ще вземат участие в съвместни българо-американски подготовки с военнослужещи от състава на 5-и кавалерийски полк от Сухопътните войски САЩ. тренировките ще се проведат в 101-ви алпийски полк и на учебен полигон „Ново село“.
.
Кръст от мед светна в Благоевград
По стара традиция над 2500 светещи буркани с мед бяха подредени на маси под формата на кръст и осветени от Божиите служители в благоевградския храм „Въведение Богородично“ в понеделник, 10 февруари.
.
Кабинетът купува 15 000 машини за гласуване
„Не искам да има съмнения сред хората, че правителството пречи на въвеждането на машинното гласуване. Затова на изборите за Народно събрание през 2021 г. ще има машина във всяка секция“. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание в сряда, 12 февруари.
.
US посланикът раздава визи на 5000 студенти
Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа връчи първите визи на наши студенти, които отиват на бригада в Щатите. Тази година в програмата за работа и пътуване "Зелена светлина" ще се включат около 5000 български висшисти.
.
Още новини