Само от началото на 2018 г. съдът е разпуснал 16 формации
За последните 11 години политическите парии у нас са се свили двойно. През 2006 година те са били 359, а в момента са около 164, показват данните на Сметната палата на база подадените финансови отчети от страна на формациите. Още четири партии ще бъдат предложени за заличаване от Сметната палата, коментира във вторник шефът на институцията Цветан Цветков пред Нова ТВ.
 
Премиерът предприема дипломатическа совалка във Ватикана, Хърватия, Украйна, Русия и Израел
В АЕЦ “Белене” имаме стока и площадка, в която българският данъкоплатец е вложил над 3,5 млрд. лв., това не са краставици и домати, а ядрени реактори. Това коментира премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание в сряда. Според него, ако не бъдат взети мерки, стойността на стоката от милиарди ще спадне до милиони и накрая ще отиде за скрап, а не сме толкова богати, за да си го позволим.
 
Лъжат безнаказано и повтарят опорките по адрес на Пеевски
Фалшиви новини за страната ни пускат сайтове, регистрирани отвъд пределите й. Интернет страниците действат като естествена периферия на Фабриката за фалшиви новини, създадена от обвиняемия за аферата „ЕВН” енергиен олигарх Иво Прокопиев, медиите му и присъдружните им издания, собственост на останалите ментори на задкулисието - подсъдимите Цветан Василев и Огнян Донев и ортака им Сашо Дончев.
.
Без реклами по витрините в центъра на София
Да се ограничат рекламите по витрините на магазините в София, предвижда новата наредба за преместваемите обекти и рекламната дейност в столицата.
.
ЕС и САЩ обсъдиха визите и сигурността
Борбата с тероризма, ефективното споделяне на информация, а също и отпадане на визовия режим за всички страни от ЕС, в това число и България.
.
Борисов и Заев се поклониха заедно пред мощите на Св. Кирил
За първи път министър-председателите на България и Македония се поклониха заедно пред мощите на Свети Константин-Кирил Философ в базиликата „Сан Клементе” в Рим.
.
Промениха правилата за кворум в общинските съвети
Депутатите промениха изискванията за кворум на общинските съвети. Това се случи, след като Народното събрание прие промени в Закона за местното самоуправление
.
Бисер Петков, министър на труда и социалната политика: Увеличаваме пенсиите с 3,8 на сто от 1 юли
С 3,8 на сто ще се увеличат всички пенсии от 1 юли. Това припомни в сряда социалният министър Бисер Петков в кулоарите на Народното събрание.
.
.
ИМЕНА Слави Несторов покори Еверест

 
Българинът Слави Несторов изкачи Еверест. Той започна мисията си в началото на месеца, атакувайки върха откъм Непал. Несторов катери с мисия – да повиши вниманието и знанието на хората за болестите, свързани с уринарни инфекции. Преди началото на експедицията той сподели, че над 43 млн. души страдат от такива инфекции, над 110 млн. мъже имат проблеми с простатата, а други 150 млн. - с еректилна дисфункция.

Румен Петков оглави АБВ

 
Румен Петков застана начело на АБВ. Това решиха дегелатите на третия конгрес на партията. За него са гласували 578 души, трима са били против, а девет са се въздържали. Досегашният председател на АБВ Константин Проданов обяви на конгреса, че ще остане да работи за партията като експерт. Освен избора на новия председател конгресът на ОБВ излъчи нов съвет на партията от 99 души.Назарбаев остава доживот

Президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев ще има доживотен мандат. Това стана възможно след промени в конституцията на страната. Назарбаев е президент на Казахстан от 1990 г.

Назарбаев остава доживот

 
Президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев ще има доживотен мандат. Това стана възможно след промени в конституцията на страната. Назарбаев е президент на Казахстан от 1990 г.