След промяната в антикорупционния закон декларации ще подават и вече бившите общински съветници
Близо 8000 души от местната власт ще трябва да декларират пред държавата имането си. Промяната бе въведена преди няколко месеца с поправка в Антикорупционния закон, а реално новоизбраните местни парламенти ще са първите, които ще трябва да спазят новото изискване.
 
Купуваме Ф-16 с изключително много нови технологии и големи способности, заяви ген. Константин Попов
В България идват седем гигантски американски компании - като "Локхийд-Мартин", "Нортроп-Груман", ще има разговори. Това заяви председателят на парламентарната комисия по отбрана генерал Константин Попов. Той поясни, че този бизнес интерес е породен от срещата на премиера Бойко Борисов с президента Доналд Тръмп, както и от системната работа на България, на българското правителство да модернизира държавата, да има досег с фирми, които са гиганти и които работят за развитието на високите технологии и иновативното мислене.
 
Тя пое поста от подалия оставка Бисер Петков и обяви, че ще следва приоритетите на коалицията
Парламентът избра Деница Сачева за министър на труда и социалната политика. Това стана със 114 гласа "за", 106 "против" и 3 "въздържал се”. До рокадата в кабинета се стигна, след като социалният министър Бисер Петков подаде оставка и тя бе приета от премиера Бойко Борисов.
.
Държавата и МВР няма да толерират хулиганските прояви в спорта
Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че държавата и МВР няма да толерират хулигански прояви, като тези при футболната среща между отборите на "Локомотив" София и "Хебър".
.
Независим прокурор ще разследва обвинител №1
Обвинител №1 да може да бъде разследван от независим прокурор или звено. Тази препоръка е сред отправените от Венецианската комисия, които ще бъдат приети от кабинета. За целта премиерът Бойко Борисов ще свика в някой от следващите дни извънредно заседание на МС, обяви самият той в ефира на bTV.
.
17%
Свинското месо е със 17% по-високи цени този ноември спрямо същия месец на миналата година. Това съобщи Комисията по стоковите борси и тържищата. Оттам уточниха, че това са най-високите цени за последните 10 г. Причината е африканската чума по свинете, заради която бяха унищожени една пета от прасетата у нас.
.
Канада разжалва Прокопиев като почетен консул
Канада се е отрекла от подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и го е разжалвала от позицията на неин почетен консул. Това лъсна от решение на Министерския съвет, взето на заседанието на кабинета в сряда.
.