Бойко Борисов в Прага:
Важно е да се противопоставим на разделението между нетни получатели и нетни донори, заяви премиерът
Амбициите на Европейския съюз да бъде глобален лидер следва да бъдат подкрепени с необходимите средства. Това означава и осигуряване на адекватно финансиране на кохезионната и общата селскостопанска политика, които най-добре демонстрират резултатите от европейските инвестиции. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на пленарната сесия на Срещата на високо равнище на групата „Приятели на кохезията“, която се проведе във вторник в Прага.
 
Всяка страна трябва да подкрепя добрата разследваща журналистика. Това заяви новият посланик на САЩ у нас Херо Мустафа по време на конференцията "Журналистика в търсене на решения" на Асоциацията на европейските журналисти, организирана в партньорство с фондация "Фридрих Науман".
 
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще приеме министър-председателя на Република България Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември, 2019 г., като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа. Това съобщиха от Американското посолство у нас.
.
ВСС избра главен прокурор прозрачно и законно
Асоциацията на прокурорите в България излезе със становище относно проведения избор на нов главен прокурор. В него се осъждат опитите за политически натиск върху процедурата и изместването на дебата от основната важна тема – професионалните качества на Иван Гешев, избран с категорично мнозинство от Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) за следващ "обвинител №1".
.
Партиите няма да плащат наем за имотите си
Наемните цени на имоти - държавна собственост да се определят на база оценка, извършена от независим оценител, отчитаща условията на конкретния пазар и съобразена с приетите по реда на Закона за независимите оценители стандарти за оценяване.
.
Пускаме заявка за лична карта по интернет
Всеки, който иска да му бъде издадена нова лична карта, ще може да си пусне заявлението по интернет. Това ще бъде възможно чрез електронната автоматизирана система за електронни услуги на МВнР. Срокът на международния паспорт пък ще бъде удължен от 5 на 10 години, за да може сънародниците ни зад граница да не се редят на опашки на всяка петилетка.
.
120
Малко над 120 млн. лв. отгоре за издръжка на обучението, издаване на учебници и социално-битови разходи на студенти през 2020 г. поиска председателят на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев.
.
Предлагаме чартърни полети до Бургас от Амстердам, Маастрихт и Брюксел
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в Лондон с водещи мениджъри от холандския туроператор Corendon, който има силно присъствие в Бенелюкс и притежава собствена авиокомпания.
.
Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите
Инициативният комитет за издигането на Мая Манолова за граждански кандидат за кмет на София ще внесе жалба в Общинската избирателна комисия, в столицата, на ул. "Московска" 33, съобщиха от екипа на Манолова.
.
Според Бойко Борисов: Последните 30 години са най-хубавото нещо, което се е случило на страната ни в новата ни история
Последните 30 години са най-хубавото нещо, което се е случило на страната ни в новата ни история. Това премиерът Бойко Борисов написа в профила си в социална мрежа по повод 10 ноември.
.
.
Имена
Дани Каназирева стана областен управител на Пловдив

 
Лидерът на „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева става областен управител на мястото на Здравко Димитров, който спечели балотажа в града под тепетата и става кмет. 
Решението бе взето на заседанието на кабинета в сряда лично по предложение на премиера Бойко Борисов. 
Дани Каназирева има опит в политиката и отлично познава местното управление, както и проблемите в Пловдив и областта. На последните местни избори за кмет на Пловдив тя се класира трета, но имаше реален шанс да се изправи на балотаж срещу сегашния кмет на града Здравко Димитров. 

Ева Майдел е домакин на наградите „Евродепутат на годината“

 
Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) е домакин на тазгодишното издание на наградите „Евродепутат на годината“, организирани от авторитетното брюкселско списание „Парламентът“. 
„Все по-трудно е да работиш за обединена Европа, защото има увеличаващ се брой сили, които не искат Европейският съюз да е силен. Не само външни, но и вътрешни за ЕС фигури се опитват да трупат личен рейтинг и позитиви с антиевропейска реторика. Затова всяко усилие да се отличат евродепутатите, които с ежедневната си работа на практика допринасят за подобряването на живота на европейските граждани, заслужава подкрепа.“ Това заяви Ева Майдел по време на откриващото събитие на наградите, с което беше даден старт на процеса по номинации на кандидати. Майдел е двукратен носител на приза „Евродепутат на годината“.