Панов пак избяга от въпросите на кадровиците, пусна Черния лебед да ги клейми
Председателят на ВКС Лозан Панов изнася политически речи в разрез с конституционната забрана за подобни изказвания не само у нас, но и в чужбина. Това стана ясно на заседанието на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. На него кадровиците на Темида направиха втори опит да изяснят в диалог с него защо нарушава основния закон на страната и петни имиджа на съдебната власт, но както и предната седмица, и сега шефът на ВКС избяга от въпросите.
 
Комисията ще следи всеки месец до евровота как се прилагат мерките
Eвропейската комисия отпуска 5 млн. евро за борба с фалшивите новини и 61 млн. евро за подкрепа на качествените медии и прозрачност в средствата за масова информация. Това стана ясно от плана за действие на Европейската комисия за борба с дезинформацията онлайн, който бе представен на пресконференция в Брюксел от българския комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел заедно с шефа на външната политика на ЕС Федерика Могерини,
 
Открихме дететки автомати и 4 кг. барут, които могат да взривят цял блок, съобщи зам.-главниятт прокурор Гешев
Заловихме толкова оръжия, колкото специалните ни части нямат. Така премиерът Бойко Борисов обясни закъснението си за заседанието на Министерски съвет в сряда. ”Намерихме заглушители като на баретите, пушки, гранатомети, над 40 хиляди патрона”, каза Борисов, като уточни, че по случая има и арестувани.
.
Сменят имената на митниците
Започват структурни промени в Агенция „Митници”. Създават се пет нови дирекции за цялата страна, които ще носят имената Тракийска, Югозападна, Дунавска,
.
Пращат ни новата лична карта по куриер
При подновяване на лична карта, международен паспорт или шофьорска книжка ще може документът да ни бъде пращан по куриер.
.
Първи в ЕС екстрадираме китаец за подкуп
България е първата държава от Европейския съюз, която е позволила екстрадирането на китайски чиновник, заподозрян за корупция, обратно в родината му.
.
Фирма на банкера беглец ще връща €125 млн. за покупката на БТК
Люксембургското дружество V2 Invesment Sarl, свързано с банкера беглец Цветан Василев, е осъдено да връща 125 млн. евро непогасени заеми към КТБ за покупката на БТК.
.
Зам.-кметът по транспорта в София подаде оставка
Зам.-кметът по транспорт на София Евгени Крусев подаде оставка във вторник, 4 декември. В мотивите си за решението той обясни,
.
F-16 е правилният избор за България
Атлантическият съвет на България (АСБ) обяви F-16 за най-добрия избор за изтребители, които страната ни да закупи. В своя позиция съветът посочва,
.
160 лв. глоба, ако откажем да се преброим
Със 160 лв. ще бъдат глобявани лицата, които откажат да дадат данните си при следващото преброяване на населението през 2021 г.
.
Промените в НК са моя лична кауза
Председателят на парламента Цвета Караянчева определи промените в Наказателния кодекс, свързани с жертвите на домашно насилие, като своя лична кауза.
.
.
ИМЕНА Парламентът освободи Ивайло Московски като депутат

 
Парламентът прекрати депутатските правомощия на Ивайло Московски от ГЕРБ. Той беше министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, но след тежката катастрофа край Своге подаде оставка и се върна в парламента като народен представител. Ивайло Московски ще бъде предложен от правителството за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие.

Бивш министър стана професор-емиратес

 
Почетната титла „професор – емиратес“ (професор завинаги) от ръководството на Аграрния факултет при Тракийския университет в Стара Загора получи бившият служебен министър на земеделието и храните Иван Станков. Той е бил два мандата ректор на старозагорската Алма Матер, министър е в кабинета на служебния премиер Марин Райков през 2013 г., избиран е за народен представител, създател е на нова порода овце южнобългарски коридел, която освен за вълна се ползва и за мляко.