„Локхийд Мартин“ ще обучава пилоти и механици у нас
Имаше яростна и подла съпротива срещу сделката за закупуване на самолетите Ф-16 за българската армия. Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на бизнес закуска с представители на Американската търговска камара в България в понеделник. „Ние закупихме за нашите пилоти най-доброто, което се произвежда. Не се изкушихме да купим по-евтино. Нашите пилоти заслужават най-доброто“, изтъкна министър-председателят.
 
Ще правим българска авиационна школа - това е голямата цел. Не само военни летци, не само цивилни, а школа - начин на мислене на една прогресивна и просперираща държава. Това заяви председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов след изнесено заседание на комисията в Долна Митрополия в понеделник.
 
Обменяме опит в сигурността и борбата с тероризма
Инвестиции от Обединените арабски емирства (ОАЕ) в сферите на високите технологии и транспорта очаква страната ни. Това стана ясно след посещението на премиера Бойко Борисов в Абу Даби, където той бе на двудневна работна визита.
.
Вътрешните министри на страните от ЕС заседаваха в Люксембург
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов представи позицията на страната ни на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи", който се проведе във вторник в Люксембург, съобщиха от пресцентъра на МВР.
.
Ще подкрепим Македония за ЕС, но при конкретни условия
България ще подкрепи започване на преговорите със Северна Македония и Албания за присъединяване към ЕС, но няма да одобри преговорна рамка без изпълнение на точни условия. Това стана ясно от изявление на външния министър Екатерина Захариера и министъра на отбраната Красимир Каракачанов.
.
Пращат на Лозан Панов атестацията на Гешев
Прокурорската колегия на ВСС единодушно реши Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към нея да предостави на председателя на ВКС Лозан Панов необходимата информация, с която разполага относно изготвения доклад за кандидата за главен прокурор Иван Гешев.
.
800
Здравейте, верни читатели на вестник „Политика“! Държите в ръцете си юбилейния ни брой 800. 800 броя са много за един седмичник – това са 800 седмици. Започнахме преди повече от 15 години, на 24 април 2004 г. (със сухите тренировки – малко повече), а главен редактор тогава ни беше незабравимата Радостина Константинова, която вече не е сред нас и много ни липсва.
.
Мария Габриел организира в ЕК изложба за София
Фотоизложбата "София - 140 години столица на България" беше представена в централната сграда на Европейската комисия в Брюксел със съдействието на българския еврокомисар Мария Габриел и Столична община, съобщи представителство на ЕК в България.
.
Министър Теменужка Петкова е наградена с медал "100 години дипломатическа служба на Азербайджан"
Министърът на енергетиката на Република България Теменужка Петкова се срещна с председателя на Националната академия на науките на Азербайджан д-р Акиф Ализаде. Българският енергиен министър получи почетен медал по случай "100 години дипломатическа служба на Азербайджан". Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.
.
МВР и прокуратурата си размениха отличия за постигнати резултати по знакови разследвания
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев наградиха служители на МВР и на прокуратурата за постигнати резултати по знакови разследвания като разкритото убийство в Негован, разследването за хакерската атака срещу НАП и разбитата група на телефонни измамници в Левски, съобщиха от пресцентъра на ведомството.
.
Не се водят преговори с Италия за внос на отпадъци, информира МОСВ
Резюме
.
Министър-председателят Бойко Борисов поздрави курсантите от 146-ия випуск на Националния военен университет "Васил Левски"
Министър-председателят Бойко Борисов поздрави курсантите от 146-ия випуск на Националния военен университет "Васил Левски", които положиха военна клетва.
.
Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления
По инициатива на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и председател на Съвета по киберсигурност Марияна Николова в Министерския съвет се състоя работна среща, на която вицепремиерът постави въпроса за увеличаване на размера на наказанията за компютърни престъпления, съобщиха от пресслужбата на кабинета.
.
Правителството разреши на германски кораб да проведе научна експедиция в икономическа зона на България в Черно море
Министерският съвет реши германския научно-изследователският кораб "PO-SEIDON" да проведе океанографска експедиция в изключителната икономическа зона на България в Черно море в периода 3 - 22 ноември 2019 г. включително. Това съобщи пресцентърът на МС.
.
МС позволи на общините да осигурят повече топла храна за бедните през зимата
Правителството даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомаган да сключва договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с партньорски организации-общини и райони на общини, в размер на до 5 на сто над определения бюджет на Оперативната програма, съобщи пресцентърът на МС.
.
Правителството се разпореди с имоти в полза на ведомства
Правителството се разпореди с имоти в полза на ведомства, съобщи пресслужбата на МС. С решение на Министерския съвет три имота - публична държавна собственост, предоставени за управление на МВР, стават частна държавна собственост. Те представляват самостоятелни обекти в сграда на ул. "Рокфелер" 50 в Петрич. Имотите са с отпаднала необходимост за МВР, не се ползват за публични функции и е заявен интерес за закупуването им.
.
Екатерина Захариева проведе телефонен разговор с посланик Ема Хопкинс
По разпореждане на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева е провела телефонен разговор с посланика на Обединеното кралство в България Ема Хопкинс, съобщиха от Министерството на външните работи.
.
Цацаров и Гешев на посещение в Щатите
Резюме
.
Камбоджа отново с посолство у нас, обменяме и студенти
Камбоджа ще възстанови посолството си у нас, както и обмена на студенти между двете страни. Това стана ясно от изявления на премиера Бойко Борисов и камбоджанския му колега Хун Сен след двустранната им среща в МС.
.