Минирстър-председателят и колегите му от Македония Зоран Заев и от Босна Денис Звиздич обсъдиха инфраструктурни проекти в региона
На Балканите трябва да градим, да вървим към по-добро устройство и да не допускаме грешките отпреди 20 години.”. Това заяви в Скопие премиерът Бойко Борисов, който заедно със своя колега Зоран Заев и с министър-председателя на Босна и Херцеговина Денис Звиздич присъства на възпоменателна церемония по повод 75-годишнината от депортирането на евреите от територията на днешна Македония.
 
Създадоха анкетна комисия в парламента, ще проверява сделката един месец
Парламентарна анкетна комисия ще разследва всички факти и обстоятелства около приватизацията и планираната продажба на активите на ЧЕЗ в България. В рамките на един месец 15 депутати от всички групи ще заседават по горещата тема. Мотивите за предложението са острата обществена реакция и сериозното притеснение у гражданите, заради които парламентът не можел да остане безучастен.
 
Предстои насрочването на нова процедура за председателския пост
Битката за председател на Софийския градски съд (СГС) приключи, без да бъде излъчен победител. Съдийската колегия на ВСС не избра нито един от двамата кандидати за поста Светлин Михайлов и Евгени Георгиев, които се бяха самопредложили. И двамата гледат граждански дела. Съдийската колегия трябваше да даде поне 8 от 14-те си гласа за един от кандидатите, иначе по закон процедурата трябва да започне отначало.
.
Гръмналата цистерна в Хитрино била стара и дефектна
Дефектна френска цистерна, произведена през 1971 година, се е спукала и взривила на гара Хитрино, твърди разследването на превозвача „Булмаркет”,
.
Лозан Панов брани имането на Прокопиев
Скандалният шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов свиква сбор на грантаджии и пионки на разградския олигарх Иво Прокопиев в сърцето на Темида.
.
Борисов обсъди енергийни проекти с Шевчович
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович в четвъртък,
.
ГЕРБ дава на прокуратурата кмета на Провадия
Сигнал до главния прокурор срещу кмета на Провадия от БСП Филчо Филев ще внесе ГЕРБ. Това обяви в кулоарите на парламента Антон Тодоров.
.
Екатерина Захариева, вицепремиер и външен министър: Организираме среща между премиера и Путин
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева разкри, че се организира среща между премиера Бойко Борисов и с руския президент Владимир Путин.
.
Триножниците на КАТ нанизват по 1500 джигити на час
Новите 28 модерни камери на КАТ ловят по минимум 1500 шофьори, превишили скоростта, на всеки час. Това показва статистиката на МВР за първите три дни,
.
.
ИМЕНА Миро Церар подаде оставка   

 
Словенският премиер Миро Церар подаде оставка, след като Върховният съд на страната анулира резултатите от произведения през септември референдум, с който беше одобрен железопътен проект на стойност 1 милиард евро, който беше най-голямата инвестиционна програма на лявоцентристкото правителство. “Сили от миналото не ни позволяват да работим за бъдещите поколения”, заяви Церар, добавяйки, че това е била последната капка и връща властта в ръцете на народа. Церар ще остане на поста до съставянето на ново правителство.

Словашкият вътрешен министър освободи поста  

 
Словашкият министър на вътрешните работи Роберт Калиняк обяви в понеделник, че подава оставка, предаде Ройтерс. Калиняк, който е близък политически съюзник на премиера Роберт Фицо от неговата социалдемократическа партия “Смер” (“Посока”), отстъпи пред исканията на един от по-малките партньори в управляващата коалиция - партията “Мост-Хид” (“Мост”). Това става на фона на политическата криза, избухнала в страната след убийството на разследващия журналист Ян Куциак и неговата годеница. “Важно е да бъде запазена стабилността, затова реших да подам оставка като вицепремиер и вътрешен министър”, обяви Калиняк на пресконференция.