Премиерът Бойко Борисов призова кметовете да правят изрядни обществени поръчки
Имам само една молба към вас - да си направите чисти, публични и ясни обществени поръчки, за да няма после разследвания по телевизията - къде шахта, къде асфалт. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към кметовете на 15 общини на официалната церемония по връчването на първите сключени договори по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.
 
Всички са с над 15-годишен стаж и без дисциплинарни наказания
Народните представители избраха 11-те членове в новия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота. Всеки от тях трябваше да получи широка подкрепа - поне 2/3 от депутатските гласове, но всъщност в НС бе събрано невиждано мнозинство за повечето, като рекордът бе 228 гласа за Драгомир Кояджиков, издигнат от БСП.
 
Всички депутати имат полици „Живот”, 50 хил. лева от бюджета са за „Гражданска отговорност” и „Каско”
Около 6 млн. лв. на година се вадят от държавната хазна за застраховане на представители на властта, на пазители на реда и сигурността, както и на ключово институционално имущество. Това показва проверка в регистъра на Агенцията по обществени поръчки за сключените договори и текущите процедури с такъв предмет.
.
Христо Иванов - агент на Българския Мадоф
Проваленият правосъден министър и сламен политически лидер Христо Иванов официално заработи в услуга на българския Бърни Мадоф Цветан Василев.
.
Цветан Василев подкопава духа на закона „Магнитски”
Законът “Магнитски” е една от най-ярките светлини на американската правна система. Наскоро той бе актуализиран и позволява на правителството на САЩ
.
Борисов: Готови сме за Шенген, но има двойни стандарти
България е абсолютно готова за Шенген, но се появяват двойни стандарти. Това коментира премиерът Бойко Борисов след срещата в МС
.
Валери Симеонов, вицепремиер: Облекчаваме процедурата за българско гражданство
Имаме 53 000 заявления със съответните приложени документи на 53 000 граждани на Македония, които не могат да станат български граждани,
.
.
Имена Ивайло Иванов е новият управител на НОИ

 
Досегашният заместник-министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов беше избран за управител на Националния осигурителен институт (НОИ) с мандат от четири години. На извънредно пленарно заседание Народното събрание одобри единствената кандидатура – тази на Иванов, с почти пълно единодушие. Изборът стана с гласовете на управляващи и опозиция и без дебати. От 184 гласували народни представители 183 бяха „за”, нито един не беше “против” и само един гласува "въздържал се”.

Вяра Анкова стана шеф в „Нова”

 
Вяра Анкова ще поеме стратегическото ръководство на новинарския екип на „Нова телевизия” и ще отговаря за развитието на новините, информационните предавания и публицистичните програми на телевизията от 9 октомври 2017 г.  „Щастливи сме, че в „Нова Броудкастинг Груп” идва телевизионен мениджър с дългогодишна и богата експертиза в сферата на новините и актуалната информация. Вяра Анкова е обществено призната личност с изключително високи професионални стандарти”, коментира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на „Нова Броудкастинг Груп”.