Искаме отпадане на US визите, вече 85% от българите с положителен отговор за пътуване до САЩ
Усилени преговори за организиране на среща между премиера Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп вървят в момента. Идеята е българският министър-председател да се срещне с държавния глава на САЩ в първите месеци на 2019 г. Ако организацията по визитата на премиера успее, това ще е вторият му разговор с Тръмп, след като двамата се видяха в края на септември по време на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.
 
НС одобри бюджетите за здраве и обществено осигуряване
От ГЕРБ ще ревизират идеята всички болници да бъдат прелицензирани от догодина, залегнала в Закона за бюджет на НЗОК. Предложението на управляващите по спорните текстове ще бъде направено преди второ четене на закона, уточни председателят на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова в дебата за първото гласуване, който се проведе във вторник, 6 ноември.
 
Общата кандидатура на Балканите за световно първенство по футбол ще бъде ясен политически знак, коментира Красен Кралев
Общата кандидатура на Балканите за Световното по футбол през 2030 г. е важен политически знак.Тя показва, че Балканските държави ще работят заедно не само в областта на спорта, но и заедно ще отстояват общите си политически и икономически интереси. Toва заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в сутрешния блок на БНТ.
.
Правят менте долари с мастило като истинското
Разбита е печатница за фалшиви щатски долари във Варна. Банкнотите били печатани с мастила, имитиращи магнитно мастило.
.
Кабинетът уволни Петър Харалампиев
Петър Харалампиев е освободен от поста председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).
.
Изхвърлиха хората на Командира от конгреса на ЕНП
Креатурите на Иван Костов от ДСБ не бяха допуснати до участие в конгреса на ЕНП в Хелзинки. Причината за лепването на срамното петно за България е системно
.
Прокуратурата поиска имунитета на шестима депутати
Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за снемане на имунитета на шестима народни представители, съобщиха от прокуратурата.
.
Приеха бюджета за 2019 г. на първо четене
Парламентът прие на първо четене бюджета за 2019 година. „За” гласуваха 115 народни представители, а 85 бяха „против”.
.
Българите в чужбина са най-добрите ни посланици
Няма как да успяваме в този сложен свят с тежък международен дневен ред без нашите най-добри посланици - българите зад граница.
.
Глобата към КАТ скача двойно за месец
Неплатената глоба към Пътна полиция от акт или електронен фиш за скорост ще скача двойно, ако не бъде оправена в рамките на 30 дни.
.
Македонски комити пленяват Чърчил в Африка
Когато е 25-годишeн лейтенант Уинстън Спенсър Чърчил, бъдещ премиер на Великобритания и нобелов лауреат, е пленен от македонски комити в Южна Африка.
.
.
ИМЕНА Откриваме консулство в Охайо

 
България вече ще разполага к почетен консул в Охайо. Кабинетът реши професорът по икономика Джордж Вредевелд да изпълнява тази роля със седалище Синсинати. Досега щатът попадаше в консулския окръг на генералното ни консулство в Чикаго. Българската общност в Охайо се е утвърдила като една от най-активните в САЩ, пише в мотивите на кабинета за новия дипломат. Вредевелд идва у нас за пръв път през 1990 г. като част от консултантския екип, воден от американските икономисти Ричард Ран и Роналд Ът. Оттогава насам е посещавал България над 50 пъти.

Избраха Ариана Гранде за жена на годината

 
Американското музикално списание "Билборд" удостои певицата и актриса Ариана Гранде със своята годишна награда "Жена на годината", като тя получи най-висока оценка от експертното жури. Церемонията по връчването на отличието ще се състои в Ню Йорк на 6 декември в рамките на тържествения обяд и концерт "Жени в музиката". Тази година няколко хита на 25-годишната Ариана Гранде заеха първите места в хитпарадите на радиостанциите, а нейните изказвания в подкрепа на

ЛГБТ общностите получиха широк отклик в обществото.