С допълнения, внесени от ДПС
Предлагаме инструмент за прозрачност, с който да гарантираме превенция на фалшивите новини, уточни Велислава Кръстева
Вадят от сивия сектор реалните собственици на медии и начина, по който се финансират. Това целят допълнения в Закона за задължителното депозиране на печатните и други издания, внесени от ДПС между първо и второ четене. Първоначалният вариант на законопроекта на депутатите Делян Пеевски, Йордан Цонев, Велислава Кръстева и Хамид Хамид беше приет на първо четене миналата седмица.
 
Пеевски няма нищо общо нито с „Булгартабак”, нито с бездимните цигари
Мръсна кампания от фалшиви новини поде медийната фабрика за манипулации на българската олигархия покрай вдигането на акциза за бездмините цигари и отново без никаква причина мишена номер едно на манипулациите бе депутатът и наш издател Делян Пеевски. Причината за поредната кавалкада от фалшиви новини е идеята на управляващите да се изравни акцизът за бездимни цигари, станали популярни като айкос, с този за традиционните цигари.
 
Пеевски, Цонев, Кръстева и Хамид предлагат разкриване на финансирането на медиите с държавни пари и кредити
Полулегалният Съюз на българските журналисти се превърна в източник на фалшиви новини в услуга на олигархията. Славната някога организация, която в наши дни е пълна с пенсионери и няма почти никакво представителство в гилдията,
.
Местят ЦИК в бившата резиденция на Тато
Сагата с търсене на нова сграда за Централната избирателна комисия претърпя ново развитие, след като се оказа, че държавата е предложила на ЦИК
.
Берлинският процес ще ускори европейската интеграция
Берлинският процес ще ускори европейската интеграция на Западните Балкани. Нещо повече - тази инициатива допълва, а не замества европейската перспектива.
.