Лидерите от Варненската четворка поискаха балкански маршрут на газа от Израел
Да се създаде съвместно дружество между България и Гърция за пътните проекти в региона. Такава идея се роди на четиристранната среща на върха в резиденция „Евксиноград” във Варна, където премиерът Бойко Борисов събра премиерите на Гърция и Румъния Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президента на Сърбия Александър Вучич, а като гост на форума присъства и израелският министър-председател Бенямин Нетаняху.
 
В столицата изкарват половината БВП
Близо 2 хил. лв. повече доходи се падат годишно на член на домакинство в Югозапания регион на страната, където се намира София, в сравнение с най-бедната част в целия Европейския съюз - Северозападна България. Двата най-интересни региона - най-богатият и най-бедният, се разминават фрапантно в няколко показателя, става ясно от междинна оценка за изпълнението на регионалните планове за развитие 2014-2020 г.
 
България става инкубатор за стартъпи в Европа
По 160 нови фирми се регистрират средно на ден у нас, показва статистика на икономическото министерство. Данните бяха изнесени от зам.-министъра на икономиката Александър Манолев на събитие за успешни модели за създаване и развитие на нови компании. По думите му устойчиво се развиват сектори от икономиката ни с висока добавена стойност
.
Финансираме с 30 млн. лв. евтини кредити малкия бизнес
- Г-жо Георгиева, Фондът на фондовете управлява доста средства. Колко са общо? - Фондът на фондовете управлява средства от общо 1.2 млрд. лв. по четири оперативни програми (ОП): “Развитие на човешките ресурси”, “Иновации и конкурентоспособност”, „Околна среда” и „Региони в растеж”. Основната дейност на фонда е структурирането и управлението на финансови инструменти,
.
ЕБВР: Новите икономики набират скорост, въпреки рисковете
Икономическото възстановяване продължава в повечето страни, в които Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) инвестира.
.
Как баското еуско се превърна в най-използваната местна валута в Европа?
Във френската част от Страната на баските набира скорост еуското - най-използваната местна валута в Европа. За да си поръча човек кафе,
.
Бизнесбрифинг
Агенция „Пътна инфраструктура” стартира тръжна процедура за изработването на технически проекти при основния ремонт на
.
.
Даниеле Нуи, председател на Единния надзорен механизъм към ЕЦБ: Готвим обща схема за гарантиране на депозитите
 
Рисковете в банковия сектор на еврозоната вече са достатъчно намалени, за да може правителствата най-накрая да се договорят върху обща схема за гарантиране на депозити. Това заяви председателят на Единния надзорен механизъм към Европейската централна банка (ЕЦБ) Даниеле Нуи.

Макар повечето правителства да са съгласни, че подобна схема е необходима, Германия най-вече имаше възражения. Според властите в Берлин банките първо трябва да въведат ред в балансите си, за да се гарантира това, че германските данъкоплатци няма да се налага да плащат за безотговорните разходи на другите членки на еврозоната.

„Въпросът е кога рисковете ще са достатъчно ниски”, заяви Нуи в Берлин, цитирана от Ройтерс. „По мое мнение ние намалихме рисковете достатъчно, за да започнем Европейската схема за гарантиране на депозитите. Сега е правилното време да я създадем”, каза тя и допълни, че трябва „да помислим за солидарност”.