Човек на две служби в Държавна сигурност
Бившият шеф на НСО забрави, че по негово време структурата охраняваше мутри като Клюна и Боби Цанков
През 2004 г. ген. Димитър Владимиров подаде оставка като шеф на Националната служба за охрана (НСО). Тръгна си целият в бяло, но остави зад себе си една структура, омазана в мръсни скандали и грозни връзки с криминални структури. Служба, която по това време денем охраняваше политически фигури, а нощем мутри.
 
Събирали информация за изборите у нас и енергийната система на страната
Шпионският скандал, който се развихри у нас през есента на миналата година започна да се разраства.
 
Камерите заснели мъж с нахлупена шапка, който слага ръкавици и пипа автомобилите
Лабораторията на ФБР ще направи видеотехническа експертиза, която да установи самоличността на мъжа, който обикаля край колата на ортака на Цветан Василев – Емилиян Гебрев.
.
Обвиниха за теч на тайни ексшефа на разузнаването
Обвинение на бившия председател на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) Драгомир Димитров за теч на секретна информация повдигна във вторник Военноокръжната прокуратура в София. Информацията за това, че Димитров, който в момента е консул на страната ни в Мюнхен, е подведен под отговорност, бе обявена от държавното обвинение.
.
КПКОНПИ взима 380 млн.лв. от Арабаджиеви
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество внася в съда иск за отнемане на близо 380 млн.лв. от олигарсите Вълчо и Маринела Арабаджиеви.
.
Бивш военен завод миниран с червен живак
Буркани с червен живак, цианиди и други реактиви, подредени в 90 сандъка, са открити в склад на бившия военен машиностроителен завод „Гаврил Генов” във Враца.
.
15 г. затвор за машиниста от Хитрино, колегата му с 10
15 години лишаване от свобода за машиниста на влака, взривил Хитрино - Димитър Михнев, постанови състав на Шуменския окръжен съд. Михнев е управлявал влака като машинист първо лице и получава по-висока присъда, докато колегата му Радослав Петков, който във въпросната смяна е бил машинист второ лице, получи 10 години затвор.
.
Трима офицери от ГРУ с обвинения за отравянето на Гебрев
Трима офицери от руското военно разузнаване (известно преди като ГРУ) са обвинени в опит за убийство на оръжейния бос Емилиян Гебрев, сина му и още един човек с инициали В.Т. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
.
Двама чужди дипломати са шпионирали България
След получаването на съответните сигнали от ДАНС, в Специализираната прокуратура са образувани две досъдебни производства за престъпление срещу Република България – за това, че две лица – чуждестранни граждани са събирали информация, представляваща държавна тайна, с цел издаването й на чужда държава или чужда организация – престъпление по чл. 104, ал. 1 от НК
.