Любо Киров, музикант:
Не правя манифактура, всяка моя песен е създадена спонтанно и с любов
Лек за общуване, тежък на сцената, с тембър, чието въздействие е непредвидимо като инфаркт. Сърцат и спонтанен, но с ясното съзнание кой е и каква стойност добавя към историята на съвременния БГ поп. Любо Киров пусна първия си сборен албум „Знам” („Вирджиния рекърдс”), а на промоцията му в Sofia Live Club вчера харизмата му на сцена споделиха китариста на „Каффе” Жоро Янев („Говори ми на ти”), Михаела Маринова („Мога”), Орлин Павлов („Вместо мен”), Тони („Както преди”), D2 (“Ако някога”), Иван и „Нова музика” („Имам само теб”) и Жана Бергендорф (Purple Rain). Универсален боец на фронта на шоубизнеса (еднакво талантлив като текстописец, композитор и изпълнител), Любо е сред артистите, с които разговора винаги е като с приятел, който не си срещал от години. Ето повече подробности около проекта.
 
Филип К. Дик отбягваше Холивуд, но легенди като Стивън Спилбърг, Ридли Скот, Пол Верховен и Джон Ву го показаха на света
За първи път в България най-известните филмирани творби на Филип К. Дик излизат събрани в един том. Затегнете коланите и се пригответе за един шеметен полет с книгата „Омнибус - сънуват ли андроидите електроовце” (ИК „Бард”). Спомени на едро Дъглас Куейл мечтае да посети Марс, само че не може да си го позволи - затова избира виртуална почивка. Но неочаквани и зловещи събития го принуждават да отиде наистина на тази планета... или пък не?
 
.