Групата празнува 20 години на сцената през март
Песен, която отваря глътка, но и те хваща за гърлото. Когато я слушаш ефектът е почти терапевтичен. Удря те с първичния си живец в емоционален център, който ти припомня стойностните неща, заради които си заслужава да убиеш нервни клетки, време и предразсъдъци. Това е „Където си ти”, новият сингъл на „Сленг” и втори с Владо Михайлов зад микрофона. Бившият фронтмен на „Сафо” е автор на прекрасния текст и режисьор на видеото, в което специално участие има актьорското семейство Стефан А. Щерев и Ирмена Чичикова.
 
Метафори на загрубялата душевност в спектакъла „Вълци” на Диана Добрева
Пловдивският спектакъл „Вълци” разтърси и душите на столичните зрители в Народния. Постановката по награждаваните преди десетилетие „Трънски разкази” на писателя Петър Делчев, напълно непонятно пренебрегната в номинациите за наградите „Икар”, е своеобразен финал на българския триптих на сцената под тепетата, включващ още „Възвишение” по Милен Русков и „Сестри Палавееви” по Алек Попов, с който театърът се опитва да осмисли опита на нашенеца да съществува съответно без свобода, без история и без Бог.
 
Софийската градска художествена галерия ще представи изложба "Голото мъжко тяло 1856-1944" на кураторите Аделина Филева, Пламен Петров и Рамона Димова. Експозицията ще бъде открита на 21 февруари от 18.00 ч. и ще може да се види до 26 март. Проектът е инспириран от две изложби, показани преди няколко години в Leopold Museum във Виена и Musee d'Orsay в Париж.
.
Да прелистиш „валентинката”
Мнозина не харесват празника Св. Валентин и се мръщят, че той има американски привкус. Те донякъде имат право. Глупаво е любовта да бъде съсредоточена и концентрирана в един-единствен ден и да превръщаме това в празник. Но „валентинката” така или иначе се е превърнала в някакъв символ. Какво по-хубаво от това да покажем на близките на сърцето си, че то е отворено за тях и от него струи любов всеки един ден в годината? Предложението на издателство „Апостроф” за месеца на любовта е повече от оригинално.
.