Актьорът Васил Василев-Зуека:
Не желая да пораствам, мечтая за свят без пари
- Г-н Василев, честита нова година. Как посрещнахте 2018 година? - Честита и на вас. Дано да е мирна и спокойна. Посрещнахме Коледа и Нова година у дома, по семейно му, тримцата, заедно с Малин Кръстев и приятелско семейство. - Какви предизвикателства сте поставили пред себе си за идните 365 дни? - Оооо, първо е премиерата на „Посоки”. После сериалът „Полицаите от края на града”, „Като две капки вода”, планувано лято, непланувана есен с Господарите, и така като всяка година - интензивно. - Каква година бе за вас 2017-а?
 
Фантастичният свят на писателя е населен с вълшебство, свръхестествени сили и същества, описани с поразителни детайли
Само на десет години той вече пише приказки. Като ученик преминава на стихове. В гимназията е редактор на училищния вестник и член на клуба по творческо писане. Едновременно с това тренира джудо, играел шахмат, изучава хинди и японски, увлича се по медитация и мистика. Всички тези занимания проличават в бъдещите му книги. За голямата му сетивност допринася и обучението по психология в Кливландския западен университет. Впоследствие сменя специалността си и прехвърля на английска филология. След две години вече е бакалавър и се премества в Колумбийския университет (щата Ню Йорк). През 1962 г. се завръща обратно в родния си град Кливланд (щата Охайо), където е роден на 13 май 1937 г. в семейството на поляка Джоузеф Зелазни и ирландката Жозефина Суит Зелазни.
 
Кит Харингтън води бунта на английските католици в добре облечената драма на HBO
Инфарктно кратка историческа драма без абсолютно никакви лирични отклонения за плътност като връзкaта между отчуждените баща и син или забранената любов на благородничка и укривания от нея свещеник - това е „Барут”, първото продуцентско отроче на Кит Харингтън. В минисериала, чиито сцени с екзекуции смутиха храносмилането на британците от ефира на BBC още през октомври, звездата от „Игра на тронове” изпълнява и главната роля. Къдриците, които изтръгваха въздишки у женската част от човечеството с метаморфозите на Джон Сноу в първите пет сезона на фентъзи епоса, тук се свиват под шапката на Робърт Кейтсби.
.