Президентът на Филипините:
Родриго Дутерте обеща на гражданите да не ги наказват строго, ако се саморазправят с калпавите държавни служители
Президентът на Филипините Родриго Дутерте предложи на гражданите да стрелят по служители, искащи подкуп, но без да ги убиват. Това съобщи в. "Манила булетин", цитиран от ТАСС. "Ако плащате данък, такса или вадите справка и служителите поискат подкуп - ударете ги. Ако пък имате оръжие, можете да стреляте по тях, но не ги убивайте, защото при разследване на случая може да не бъдете помилвани", заяви филипинският лидер.
 
Експремиерът налива вода в мелницата на Салвини
Експремиерът на Италия и бивш лидер на Демократическата партия Матео Ренци обяви в интервю за в. „Република“, че напуска собствената си политическа формация. С него си тръгват 20 депутати и 10 сенатори, които ще се обединят в самостоятелни групи в Долната и Горната камара на парламента.
 
САЩ внесоха днес съдебен иск срещу бившия сътрудник на американската Агенция за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън, твърдейки, че мемоарната му книга нарушава подписани от него с АНС и ЦРУ споразумения за неразкриване на поверителна информация, предадоха Ройтерс и АП.
.
Невероятния Хълк решава драмата с Брекзит
Британският премиер Борис Джонсън оприличи себе си с буйния персонаж от комиксите Невероятния Хълк в интервю, в което изразява също така готовността си да изведе Обединеното кралство от ЕС на 31 октомври, предаде Ройтерс.
.
Възход и падение на Катица Янева
От символ и надежда против престъпността и корупцията до заподозряна и задържана в корупционен скандал. Така започна и завърши четиригодишната кариера на Катица Янева като ръководителка на Специалната прокуратура.
.
Робокоп е голямата изненада в Тунис
Спечелил си прякора Робокоп заради отсечения начин на говорене, Каис Сайед, професор по конституционно право, който направи уникална кампания от врата до врата, стана известен с това, че още от 2011 г. разяснява перипетиите на туниската демокрация от екраните на телевизорите.
.