33 студентски работи на световноизвестния художник показва галерия „Лоранъ”
Какъв е бил Кристо, преди да го познаваме като световноизвестен авангардист, който със съпругата си Жан-Клод влизат в историята на изкуството като художници, направили най-големите и нестандартни инсталации? Посветили творчеството си на промяната на околната среда. Христо Явашев, преди да стане известен като Кристо, е бил виртуозен рисувач, рисувал в традиционен класически стил. Истински майстор на четката.
 
Инсталацията на Лоренцо Куин е част от 57-то Биенале на съвременното изкуство
Венеция е в ръцете на огромен по мащабите си захват. Уникалното произведение на изкуството е артистичен протестен знак от страна на италианския художник и скулптор Лоренцо Куин. Огромни 9-метрови ръце излизат от „Канале Гранде” и подпират, а може би бутат, двореца от XIV в. “Ка' Сагредо”. Инсталацията, озаглавена „Подкрепа” , отразява двете страни на човека - създаващата и рушащата, беше изградена за 57-то Биенале на съвременното изкуство във Венеция.
 
Народните певици се раждат с тези гласове, никой не може да се научи да пее като тях
- Г-жо Христова, наскоро се завърнахте от турне в САЩ. Как ви посрещна американската публика? - Все така възторжено. Имали сме сигурно поне 10 турнета там. И винаги ни посрещат с много бисове, с много радост. При това не само българите, които живеят там и са постоянното присъствие на нашите концерти, но и американците.
.
Забранено за девственици
По дяволите! - извика Лабуде. - Ако всички мислят като теб, никога няма да се стабилизираме! Аз да не би да не усещам временния характер на епохата ни?
.