Изкуството му е извън установените естетически норми
Може ли куче да изяде слон? Това е един от въпросите, на които се опитва да намери отговор в творчеството си художникът Русчо Тихов. Първата му изложба, която включва асамблажи и колажи, може да бъде видяна в галерия „Етюд” на столичния площад „Журналист”, а закриването є на 11 май съвпада със 70-годишнината на твореца.
 
Кървавата трагедия на Шекспир „Макбет” ще бъде представена със средствата на китайския традиционен театър, наричан още „пекинска опера” по време на тазгодишното издание на „Световен театър в София”. Спектакълът ще съчетае драматична актьорска игра със зрелищността на виртуозни акробатични и музикални изпълнения, ярки и пищни маски и костюми, и стилизирана хореография на движенията.
 
Смъртта дебне на книжните рафтове, убиецът диша от страниците
Пет малки повести на петима виртуози на криминалния жанр. Ако тази комбинация (ИК “Бард”) още не е наелектризирала въздуха, то това ще направи убийственият анонс, че смъртта дебне на книжните лавици. Ето кои са творбите, които ще ни хвърлят в криминалето. №1 Книжарница „Задънената улица”, Нелсън Демил
.