Археолозите убедени, че има и още една
Рубини красят прословутата огърлица от Преславското златно съкровище. Това става ясно от проведените реставрационно-консервационни дейности и научни анализи в Научноизследователския институт по археология в гр. Майнц.
 
Евгени Будинов и Бойко Кръстанов влизат в театъра на Бонини
Асен Блатечки влиза в ролята на режиьор на представлението „Нашата голяма френска сватба“ и напътства колегата си Герасим Георгиев – Геро как да стане депутат.
 
Деца певци масово напускат трупата, вещите им заключени
Огромен скандал се развихри в Държавната опера в Стара Загора между родители на талантливи деца и директора на културния институт Огнян Драганов.
.
Анри Кулев взима Наградата на София
Талантливият Анри Кулев ще бъде удостоен с Наградата на София за цялостния му принос към изкуството в последните пет десетилетия. Отличието творецът ще получи на 12 март в зала 1 на НДК, когато ще бъде открито официално тазгодишното издание на „София филм фест“.
.
Корабът „Радецки” акостира в Козлодуй след ремонт в Браила
Корабът музей „Параход Радецки“ се завърна на пристанището в Козлодуй, съобщиха от Националния исторически музей. В края на октомври миналата година той беше провлачен до Браила. Там в продължение на близо три месеца е извършена първата част от предвидения ремонт на сух док.
.
Йосиф Сърчаджиев опериран по спешност в Стара Загора
Големият актьор Йосиф Сърчаджиев е бил опериран по спешност в болницата в Стара Загора.
.
Цветана Манева празнува с Маравиля
Голямата актриса Цветана Манева отпразнува 76-ия си рожден ден само с колежката си Лилия Маравиля.
.
Пепеляшка и Мери Попинз в обща изложба
Стотина кукли, сред които Пепеляшка и Мери Попинз, изработени в последните 25 години в ателието на Държавния куклен театър в Русе, са подредени в изложба в Доходното здание в крайдунавския град.
.
Международният балетен конкурс във Варна няма да се състои тази година
Отлага се провеждането на най-мащабното и престижно събитие в балетния свят - Международният балетен конкурс - Варна, и въпреки усилията на организаторите от едноименната фондация танцовият празник няма да се състои.
.
Георгия Райкова разперва крила към славата
Младо, усмихнато момиче, което кипи от енергия. Малко е нервна, защото от няколко дни е без глас. Вирусът я е настигнал в навечерието на едно от най-важните събития в живота й – представянето на първия й самостоятелен албум „Полъх от извора“. Звездата на вечерта е Георгия Райкова. И е решена да даде всичко от себе си, защото отношението й към музиката е точно такова.
.
Вихрони Попнеделев нарисува Китай
Проф. Вихрони Попнеделев откри изложба "Пейзажи от Китай", вдъхновена от пътуванията на художника в азиатската държава.
.
Пловдивският Одисей тръгва на път
Едно от знаковите пловдивски представления за 2019 година, когато градът беше Европейска столица на културата – „Одисей“, тръгва на път.
.
Почина съпругата на Николай Гяуров
Шестнайсет години след легендарния български бас Николай Гяуров този свят напусна и неговата италианска съпруга – световноизвестното сопрано Мирела Френи.
.
Още новини