Няма никакъв смисъл да стоим със скръстени ръце и да чакаме да се случи неизбежното, ако можем нещо да променим
Лицемерието на климатичните манипулатори достигна истерични нива и вече е истинско удоволствие да се наблюдава на чаша бира и пакетче с пуканки. Така например наскоро бяха публикувани и подробно обсъдени резултатите от поредната неприкрито манипулативна анкета сред европейските граждани.
 
Цял живот мълча, но край вече... ще си кажа каквото ми е на душата
Аз съм никулденският шаран. Баща ми беше шаран, дядо ми – и той. В нашата рода сме потомствени шарани. Ние, рибите, по принцип си мълчим, но ето, че идва сетният ми час и не мога повече да мълча. Пиша ви последното си писмо.
 
И да си златна рибка хич не си е работа. Неблагодарници дебнат отвсякъде...
Не мога да ти разбера въжделенията, Шаране! По-скъп си от свинската мръвка, която вече е дефицит. Пълнят те с орехи, поливат те с руйно вино. И отгоре на всичко имаш претенции към мен и посестримите ми – желания да ти изпълняваме. Още малко – и мусака ще поискаш да ти забъркаме. Не ни стигат всички селяндури с изчанчените им желания, ами и ти. Честно, не го очаквах!
.
PISA все по-наклонена
Последно място в Европейския съюз по четене, предпоследно по математика и последно по природни науки. Това е класирането на България в най-новото изследване PISA (Programme for International Student Assesment – Програма за международно оценяване на учениците), което се провежда на всеки три години сред избрани на случаен принцип 15-годишни деца от цял свят.
.
Туск е опитен политик, ще отстоява ценностите на ЕНП
След състоялия се конгрес на ЕНП за първи път източноевропеец оглави голямото семейство на десницата. Доналд Туск е изключително опитен политик. Бил е председател и на Европейския съвет, така че има добра мрежа от контакти на световно ниво. Това е добавена стойност за Европейската народна партия.
.
Икономията и вратата в полето
Човекът е свободолюбиво животно. И повечето от нас се гневят на вечния стремеж да се налагат всякакви правила. Известна е шопската поговорка, гласяща „Законът е врата у поле“ и обичаме често да я цитираме.
.
Неграмотност
47% от 15-годишните ученици не са достигнали минималното ниво на грамотност по четене, показват данните от международното изследване PISA. Много лесно е да се каже, че децата са неграмотни и не им се учи. Истината обаче е друга.
.
Мутри, бухалки, медийни бухалки
Имало едно време мутри... Има ги и сега. Някои са с бели якички, други се водят издатели. Последните никога не си мърсят ръцете. Имат си медии, ползват си ги по предназначение – като бухалки. На медийните бухалки много им личи, когато бият по поръчка. Докато го правят, от тях изобилно се ръсят опорни точки.
.
Eвропа влиза в „критическата“
Европа е изправена пред екстремни горещи вълни на всеки две години през идните десетилетия, като измененията в климата ще повишат глобалните температури, предаде в. „Дейли телеграф“. Вестникът се позова на вчерашния доклад на Европейската агенция за околна среда (ЕАОС), който се публикува веднъж на пет години.
.
Прането на пари се превръща в огромен проблем за ЕС
Още през миналия мандат много често представяхме мнението на европарламента, че липсва дебат за борбата с корупцията и организираната престъпност на ниво Европейски съюз.
.