Европа трябва да остане обединена, за да е равностойна и конкурентна на другите политически сили в света
Признавам, че ми беше много трудно да имам очаквания относно изхода на Брекзит. Имах надежди, че в крайна сметка ще се стигне до споразумение и до решение в полза на хората, но последните развития във Великобритания показват, че това е все по-малко вероятно. Съвсем откровено мога да кажа, че Европейският съюз свърши своята работа. Той направи всичко възможно да постигне най-доброто - и за европейските, и за британските граждани. За студентите, за младите хора. За съжаление не смятам, че ще се стигне до Брекзит със сделка.
 
Управлението на цар Иван Асен II e един от звездните мигове в нашата многовековна история
Битката при Клокотница е едно решаващо сражение, което на практика води до национално обединение на тогавашните българи. След 9 март 1230 г. само в рамките на година-две цар Иван Асен II разпростира границите на България от море до море, както казват книжовниците, тоест тя има излаз на Черно, на Бяло и на Адриатическо море. Така че става дума за един от звездните мигове в нашата многовековна история.
 
От ГЕРБ и СДС обявиха създаване на предизборна коалиция за съвместно участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България. Какво е интересното около тази коалиция? Първо, това е първата предизборна коалиция за национални избори, в която партията ГЕРБ участва.
.
Колко са лошите в страшния филм?
Ние сме лошите в страшния филм, тъй пожела си съдбата. Мъжки момчета сме, знаем сами - лоши ще бъдем докрай! Черните ни дрехи крият от вас колко са бели душите ни.
.
Кючек "Лицемерие"
Хълбок наляво, хълбок надясно, оглеждаме се, ако не гледа никой, завъртаме дупе, правим характерно движение с таза като пред оргазъм и мазно се провикваме "яшааа".
.
Казандзакис любил жената на Симеон Радев
Името Симеон Радев почти е непознато, особено за по-младото поколение. Политик, дипломат, писател, журналист и революционер животът му е тясно свързан с възстановяването на българската държавност в края на XIX и началото на XX век.
.
Насила хубост (не) става
Българинът е странно същество, да не кажа животно. Не подлежи ни на опитомяване, ни на дресура. Дай му да мрънка и да спори. За каквото и да е, важното е да каканиже непрекъснато, че държавата това, институциите онова. Всички са му виновни. В това число и за кочината, в която живее.
.
Телевизионна чистофайщина
Традиционната вече кампания за пролетно почистване на София започна на 20 март и ще продължи до 15 април. Очаквайте щастливи дитирамби колко чист и красив ще стане столичният град и как трудът за общото благо ни превръща в по-добри хора.
.
Десните екстремисти - нарастваща заплаха в Европа
Европейските разузнавания вече от години са установили заплахата от нападения на ултрадесни елементи, каквито бяха извършени в новозеландския град Крайстчърч, и са засилили наблюдението над подобни движения.
.