На 9 септември прочутият финансист и политик избира затвора пред бягството в чужбина
От 21 март за първи път в историята на Европейския съюз част от сградата на Европейския парламент в Брюксел носи името на българска историческа личност – Атанас Буров. Банкер, крупен индустриалец, политик, дипломат, но преди всичко държавник. Архивите показват, че данни за рода Бурови има от преди три века. Фамилията се е преселила в България от Бесарабия. Различните поколения са живели в Балчик, Елена, Лясковец и Горна Оряховица.
 
Строителни обекти чакат туристи на инспекция във Варна
Около 1 млн. квадрата строежи на жилища, хотели и къщи по морето ще трябва да бъдат спрени преди началото на активния туристически сезон в летните ни курорти. Преобладаващата част от тях са в област Варна, сочат данните на Националния регистър за ново строителство и реконструкции в България.
 
България попада в топ 9 на най-чистите плажове в района на Черно море, предават от румънската агенция Business Review, цитирайки данни на сайта за самолетни билети momondo.ro. В страната ни има 13 плажа, които са сертифицирани със „Син флаг“ за чистота, но едва 3 от тях попадат в списъка.
.
Николина Ангелкова: Ще късаме договори
Ще бъдем безкомпромисни, ако се установи, че наематели и концесионери на плажове не спазват стриктно изискването за 50% свободна зона. При съмнение ще се правят геодезически заснемания на място и при нарушения договорите може да бъдат прекратени.
.
Кръчмари застроиха скалите в Созопол
Кръчмари застроиха крайбрежните скали в стария Созопол и смятат да изтипосат върху тях маси и столове. Наглият градеж стартира още преди два месеца, а веднага след като гръмна скандалът, чорбаджиите спряха и обещаха че ще премахнат конструкцията.
.
Боза за слонове
Тези дни две медийни чудеса силно освежиха застоялия, миришещ на гнилоч въздух в телевизионния ефир. Първото чудо – на безконечния и неприятен сериал „Война на тронове“ най-сетне му се видя края. Второто чудо – даже най-заклетите фенове на скучноватата поредица разбраха, че телевизионният продукт, по който бяха зяпнали, не струва и 5 стотинки. Мои приятели, които доскоро ме убеждаваха да гледам мрачното филмче, пълно с депресирани жени и грозни актьори, вече ми признаха, че не го гледат.
.
Битката за Железния трон
Битката за Железния трон приключи и публиката се оглежда в очакване на нов сериал, който да прикове вниманието й, след като „Игра на тронове“ свърши по най-нелепия начин. Ако и за момент приемем, че този култов сериал има връзка с реалния живот и Вестерос е аналогия на Европейския съюз, то ситуацията е не героична, а плачевна.
.
Слънцето ще изгрее и на нашата улица
Конкурентите надигнаха цените, атрактивните дати за ваканция при тях се изчерпаха и сега вече идва нашият ред. Да се надяваме и времето да бъде с нас – дъждовно в Западна Европа и слънчево по Българското Черноморие. Тогава може и да доближим резултатите от 2018 г. Конюнктурата на международния туристически пазар на летните морски ваканции през 2019 г. по отношения на родното Черноморие е неблагоприятна в сравнение с миналата година.
.
Мая Василева е новият зам.-изпълнителен директор на АСП
Опитен кадър става зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП). Със заповед на изпълнителния директор на Агенцията Румяна Петкова нейна заместничка става Мая Василева, досега началник на отдел "Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт" в Община Ловеч, където работи от 2004 г. насам на експертни и ръководни длъжности.
.
БГ банкерка призна, че прала милиони в Мозамбик
Българка, работила в швейцарска банка в Мозамбик, призна пред щатски съд, че е участвала в схема за пране на милиони долари. Детелина Събева е изправена пред съда в Ню Йорк, предаде Ройтерс.
.
Държава на духа
Вече години един от най-светлите български празници - 24 май, постоянно дава поводи за откровени глупости и лигавщини с обществен размах.
.
Периметър
На 11-ия ден МВР разшири периметъра на издирването на убиеца от Костенец Стоян Зайков. До момента издирването успешно се доближава до това на братята Галеви, които продължават да са в неизвестност. Там някъде в периметъра на отбиването на номера с издирването е и неоткриваемият Брендо.
.
Тухла по тухла
Санирането вече няма да е „безплатно“, бие аларма в. „Сега“. С вещина и майсторство на зидаромазачи общите работници на газовия олигарх Сашо Дончев редят тухла по тухла в подсъзнанието на неколцината си верни читатели.
.