Има класически разделения в обществото. Например разделението между леви и десни. Левите са за по-активна намеса на държавата в икономическия живот, за по-голяма солидарност, за преразпределяне на доходи от богатите към по-онеправданите членове на обществото.
 
Добре де, не съм, но и аз като нея мразя да ме сватосват
Милата Дженифер Анистън! Не стига, че след „Приятели“ се снима основно в романтични кино бози, които чупят негативни рекорди в боксофиса, ами и никак не й върви в личния живот. След като за пореден път остана без мъж, все я подпитват има ли човек до себе си. Това направи и устатият радиоводещ Хауърд Стърн, а Джен чистосърдечно си призна, че няма мъж в момента и отдавна й е омръзнало приятелите й постоянно да я сватосват.
 
Кой разбира – тук се спира... Или как да му намерим цаката на заклетия ерген
А сега де! Признавам, че ме стъписа. Бях твърдо решена през 2020-та да тропна Джангурица, след като те оженя за някоя сретна булка. Мъж ли да ти търся сега?
.
Около 70-80% от автосервизите у нас са нелегални
Meждy 70 и 80 пpoцeнтa e дeлът нa нeлeгaлнитe aвтocepвизи в Бългapия, ?aзa пpeд жypнaлиcти пpeдceдaтeлят нa cдpyжeниeтo "Cъюз нa aвтocepвизитe" Eмил Гepмaнoв. Oбщият бpoй, зaeднo cъc зa?oннитe, дoближaвa 6 000.
.
Масовата психоза срещу образованието
Много е важно ромите да могат да четат. Няма майтап – да работят с документи, да четат класиците, законите и наредбите. А не ром в библиотека да е като пингвин в кокошарник. От просветителство сред този етнос има неоспорими ползи.
.
Своеволие
За часове специалните части на полицията задържаха бившия легионер Дюмона, барикадирал се в дома си, след като е обявен за издирване по обвинение в убийство.
.
Топло, топло...
Не по врат, а по шия. Този слоган би трябвало да стои до главата на вестник „Сега“. Примери много, цитираме един от тях. Всички медии информират читателите си, че според главния прокурор Сотир Цацаров искането на ВМРО за закриване на Българския хелзинкски комитет (БХК) е неоснователно.
.
Без съмнителни грантове за магистратите
Още преди да се стигне до скандалното освобождаване на Джак Полфрийман и разкритията за връзки на съдийския състав с НПО-та със съмнително финансиране, трябваше да се приеме тази забрана.
.
Каквото каже висшият съдия… съгласяваме се!
Българите трудно намират повод да се обединят. В последните години две събития накараха внушителна част от обществото да застане зад една позиция - категоричният отпор на гражданите да приемат спуснатата отвън за ратифициране Истанбулска конвенция и силното възмущение от решението на тричленен състав на Апелативен съд – София да освободи предсрочно убиеца Джок Полфрийман.
.