Д-р Александра Митева, началник отдел „Здравеопазване на животните“ в БАБХ:
В дворовете не се спазват елементарни правила за биосигурност. Чехия е пример за справяне с проблема. България вече е страна без птичи грип
Основната мярка, която се предприема съобразно европейското и нашето национално законодателство, е унищожаването по хуманен начин на всички заразени и контактни животни. Създаването на ограничителни зони - в радиус от 3 и 10 км от огнищата, в които има рестрикции относно транспортирането на живи свине и сурово месо и продукти, добити от тях. По отношение на дивите свине от началото на тази година имаме 15 случая на установена зараза с АЧС.
 
Не трябва да има безкрайни продължения на успешните филми
Едно нещо ако работи, не трябва да се пипа. Така казали руснаците през далечната 1977 г., когато произвели първата „Лада Нива“ и произвеждат кютючестият автомобил и до днес. Едно нещо, ако работи, трябва да го направим малко по-шаренко и по-ново, за да ни донесе още пари. Така казали американците през далечната 1977 г., когато пуснаха първите „Междузвездни войни“ и съсипаха хубавия филм с безумно тъпи продължения.
 
Приказката няма край, защо със сериалите да е различно?
Саманта Джоунс е гадина! Съвсем типично за нея. Можеше да не е толкова язвителна и груба. Ще се накефя, ако въпреки всичко се стигне до продължение на „Сексът и градът” и нея я няма в него. Така й се пада!
.
Синиша Михайлович разчувства футболния свят
Бивши и настоящи футболисти, президенти на клубове, треньори, шоу звезди, журналисти, политици и обикновени фенове на любимата игра се надпреварват да пожелават бързо и пълно оздравяване на наставника на „Болоня“ Синиша Михайлович.
.
Албания забрани Цеца Величкович
Агенцията за аудиовизуални медии (АМА) на Албания предупреди албанската национална радио-телевизия да не излъчва песни на певицата Светлана Ражнатович (Цеца Величкович), съпруга на покойния Желко Ражнатович Аркан, след жалби, че в програма, предназначена за малцинствата, е излъчена песен на сръбската певица, предаде Танюг.
.
Апостола с ангелския глас
На 18 юли се навършиха 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. За живота му са изписани множество страници, изпълнени с възхита и преклонение пред чистото му дело и лъвския скок, който продължава вече близо две столетия, за да ни води към онези светли идеали, които трябва да изграждат основите на нашето мислене и възприятие за света. Сред неизброимите му качества обаче има едно, за което не се говори много. Освен необикновен по своята същност и характер, боец и радетел за свобода и равенство, Левски е бил отличен църковен псалт а пред ангелския му глас са се прекланяли всички.
.
Алгоритъмът не взима рушвети
Нито една здравна система не е съвършена. Това каза поредният здравен министър Кирил Ананиев в понеделник по време на поредната кръгла маса, на която за пореден път беше обсъдено бъдещето на здравеопазването в България и необходимите промени в здравноосигурителния модел.
.
Хакери
Хак да му е на хакера, напнал се да демонстрира как леко се живее в пробита държава. Той е или на 20, или на 40+, щом като помни неща отпреди Десети ноември. Може да е женен, може и да не е. Може да не одобрява сделката с изтребителите, може и да е точно обратното.
.
Мечешки истории
Мечка да си в наши дни. Ядеш сладолед на корем и не ти пука за жегата около източените данни на НАП. Повод да завидим на мечото деболокожие е публикация в „Труд“, според която спасяват танцуващите мечки край Белица от жегата със сладолед.
.
Бели хакери, черни хакери
И сиви, и сиви… би добавил компетентният по всичко българин, който освен за футбол, политика, жени и машинно гласуване, вече знае всичко за хакерите и техните окраски. Или ако не всичко, то поне най-важното. Като например, че има и сиви хакери. Нещо като лебедите, дето освен бели и черни, били и сиви също така. Което напомня за онзи поп, дето на някаква сватба невестата го попитала какво ще пие: вино, или ракия? И бира, чедо, и бира, скромно отговорил попът.
.