През последните години все по-често лекари започнаха да се явяват в храма на Темида. Ясно е, че в повечето професии дадена грешка може да доведе до различни проблеми, но те все пак са разрешими. Грешките в медицината обаче може да са с фатален край.
 
Ако върнат строителните войски, готов съм да отбия една година служба на някой строеж
Има-няма и темата за връщането на задължителната казарма излезе в общественото пространство. Тогава всички, включително и ние, журналистите, почваме да лапаме мухите и да разсъждаваме. Едните припомнят колко хубаво е било, когато имахме наборна армия, а други пък обясняват каква отживелица е това. Малцина са тези, които говорят с гласа на разума, а именно, че към днешна дата това просто няма как да се случи.
 
Строителните предприемачи първо да се замислят как да привлекат кадри, а не да предлагат държавата да им ги осигури за без пари
А жени ще взимат ли на строителната площадка? Нямам нищо против да разбера как се прави замазка. И много други строителни дейности ми е любопитно как стават. Ще преправя фасадата на дома си, ще налепя плочки, ще залича пукнатината на тавана. Само трябва да ми покажат кое как става и почвам. Не възнамерявам обаче да го превръщам в професия. Не съм чак толкова маргинализирана, а и ще се отличавам на строителната площадка.
.
Чиновник Душко и печената тиква
След повече от 100 г. духът на Душко е жив. В речниците срещу съществителното нарицателно име от мъжки род „чиновник“ е записано – държавен служител, който не извършва физическа работа, а обикновено обработва документи.
.
Мики Маус с гарнитура
Мики Маус е един симпатичен анимационен герой, който може да ви накара да си изповръщате червата, ако изскочи от плика със замразени пилешки хапки. Точно това се случи с потребителка в Севлиево, която си купила Мики Маус с гарнитура.
.
Ходене по мъките или смяна на документите
Когато и да се наложи да отидеш за смяна на лични документи, никога няма да е подходящо. Това е изводът ми от дълги и тягостни часове пред едни гишета. Зад които се намират по правило вечно намусени и вечно заети с нещо друго чиновници.
.
Който пие, той да плаща
Собствениците на апартаменти ще трябва да се бръкнат за технически паспорт на имота си. За апартамент от 60 квадрата той ще струва между 180 и 300 лева.
.
нов материал
.
Как един малък щат е ключов за кандидатите за президент на САЩ
Гласоподавателите в Айова не ползват бюлетини, а вместо това организират местни събрания в целия щат, на които обявяват избора си за президент.
.