Нови заподозрени в аферата със Скрипал
Петров и Боширов в наркооргия с жрица в нощта преди отравянето в Солсбъри
Британските власти се опитват да издирят медик, наречен Доктор Новичок, и още един мъж, които са помогнали за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде в. „Сънди мирър”. По данни на изданието, което се позовава на британски правителствен източник, предполагаемите отровители на семейство Скрипал Александър Петров и Руслан Боширов са се срещнали с още двама заподозрени, след като се настанили в хотел в Лондон. Медикът е трябвало да гарантира, че те няма да провалят операцията, като се отровят сами при използването на нервно-паралитичното вещество. Другият заподозрян е предполагаемият ръководител на акцията, който работи в руското посолство в британската столица.
 
Оставката на Ханс-Георг Маасен бе очаквана и неизбежна
Спорният началник на Федералната служба за защита на конституцията (контраразузнаването) Ханс-Георг Маасен, беше свален от поста си, но това не изглежда като санкция, пише френският „Монд”. След оттеглянето си от контраразузнаването, той получава поста държавен секретар към министерството на вътрешните работи, което се равнява на повишение. Маасен беше подложен на критики, след като изрази съмнение, че в град Кемниц е имало „лов на хора”, както твърдяха водещите германски медии и канцлерката Ангела Меркел. Той обаче заяви пред в. „Билд”, че контраразузнаването не може да потвърди автентичността на любителски запис, показващ нападенията, припомня в. „Монд”.
 
Дейзи Ланг се завръща в бокса, за да помага на младите, избрали този труден спорт
Бившата световна шампионка в женския професионален бокс Десислава Кирова, по-известна като Дейзи Ланг, има намерение да се завърне в любимия си спорт. Това обяви самата тя след изявата си като гост-лектор на Първия световен форум за равни права в бокса, на който София е домакин. Засега не е ясно точно как Дейзи смята да се завърне, но най-вероятно това ще бъде на административен пост, като треньор, ръководител, или просто като ментор на млади състезатели. „За мен е истинско удоволствие да съм гост на подобен форум в родината си. Мисля, че е дошло време да започна нещо ново, на по-високо и на по-сериозно ниво с Българската федерация по бокс”, обяви единствената българка, приета в Женската зала на славата в САЩ.
.