Според него инвестицията му бързо ще се изплати
Веселин Маноилов намалил в пъти консумацията в дома си
Столичанин надхитри топлофикация, като изключи намесата на изчислителни методи и консумацията на другите жилища в сградата при определяне на потребената от своето домакинство енергия за отопление. Засега Веселин Маноилов не е решил само проблема със сградната инсталация, която топлинният счетоводител продължава да изчислява по формула и да му начислява според кубатурата на апартамента. Затова в последната изравнителна сметка за сезон 2017/2018 г. сумата за отопление на жилището му е по-малка, отколкото тази за енергията за сградна инсталация. 2003 квтч общо е потребената енергия за отопление и за топла вода на семейството, 3164 квтч за енергия от сградна инсталация му е сметнала и начислила фирмата за дялово разпределение.
 
Няма да има ново начало за Зимбабве след свободните, но нечестни избори, казват анализатори
Действащият президент на Зимбабве Емерсън Мнангагва печели президентските избори, обяви на 6 август централната избирателна комисия. Той побеждава кандидата на опозицията Нелсън Чамиса и така се утвърждава на поста, който преди това дълго време заемаше сваленият от власт лидер Робърт Мугабе. “Благодаря, Зимбабве!”, написа в Туитър Мнангагва, победилият кандидат на дългогодишната управляваща партия Африкански национален съюз на Зимбабве-Патриотичен фронт (ЗАНУ-ПФ). “Макар на изборите да бяхме разделени, ние сме единни в своите мечти”, добави той.
 
В профил сам се оприличава на Сталин
Широко разпространените видеоматериали изглежда са уловили едно президентско управление в свободно падане. На един от тях се вижда президентът на Венецуела Николас Мадуро, преследван през 2016 г. от гладна тълпа, която размахва тенджери и тигани. На друг Мадуро отива на площад преди изборния ден през май, за да агитира множеството, но открива, че площадът на практика е празен. Има и кадри от последната седмица: в събота, докато подиумът на президента се тресе от експлозия, стотици войници развалят строя си и панически бягат.
.