Актьорът реже лимони за коктейли в бар
Били Зейн, прочул се като злодеят от „Титаник” и куп други хитови заглавия, се забавлява да снима различни софийски тоалетни, предимно от химическия тип. Актьорът пуска фотосите в социалните мрежи без да прави отрицателни коментари. Зейн е известен със страстта си към фотографията и снима всичко, което му се стори интересно. Пуснал си е и кадър от барака с надпис „Годишни технически прегледи” до раздрънкана тоалетна и човек, чакащ кафето си на уличен автомат. Някои от последователите му определиха фотоса, като „много полу абстрактен”. Той също така образова феновете си с пейзажи от града ни, които чрез художествени похвати на телефона му превръща като старовремски картини.
 
­Владиката свири на пиано, тромпет и флейта
Старозагорският владика Киприан лично ще застане на диригентския пулт за големия великденски концерт на смесения хор „Свети Софроний епископ Врачански”. Концертът ще се проведе в старозагорската художествена галерия на 31 март. Митрополитът е завършил музикално училище и дирижира с лекота хора от години наред. Освен това той свири и на няколко музикални инструмента, сред които пиано, тромпет и флейта.
 
Куклите от Котовск залагат на стандарта, конкурентките им в Ростов на Дон следват модата
По времето на СССР военен научен институт специално разработва играчка за ТПЗ - Тамбовския завод за барут в град Котовск, която да замени основното му производство. През 1958 година започват да се произвежда невеляшките, които стават едни от най-популярните играчки в СССР. През тежкия период на 90-те обаче производството едва успява да се задържи на повърхността. Играчката се възражда през 2006 година в Котовск, когато предприемачът Николай Завидов създава семейна компания за производство на популярните в миналото кукли. За организиране на производството, закупуване на оборудване и ремонт на помещенията той тегли 1 милион рубли банков заем.
.
Рецептата за щастие е да не пропускаме момента
Eдинственото, което е под наш контрол, е да не пропускаме да се огледаме и да видим и да си дадем сметка за нещата, които наистина ни карат да се чувстваме щастливи. Малко е като парадокс. Ако накараш един човек, особено, ако става въпрос за България, да се оцени по скала от 1 до 7 или от 1 до 10 колко щастлив се чувства, обикновено се избират цифрите в по-ниските стойности. Но ако зададеш въпроса на неподготвен човек „Щастлив ли си?”, обикновено чуваме отговор „Да”.
.
Изчезнаха доносите от “Златният Орфей”
Всички доноси от легендарния фестивал „Златният Орфей” са изчезнали безследно, обявиха от Комисията по досиетата. Наскоро бе издаден 37-ия том с документи от архива на Държавна сигурност, които касаят българското музикално изкуство в периода 1944-1991 г., но в него няма нито един, който да визира най-мащабното събитие по соцвреме, което се провежда 30 г. на Слънчев бряг до 1999 г. В книгата е публикувано сведение от агент Светла, което критикува естрадната легенда Богдана Карадочева за съвместната й изява с група „Тангра” на Експо в Канада през 1978 г.
.
Берлускони дундурка 21 кучета
Станалите известни в цял свят покрай стопанина си болонки Дуду и Дудина не са единствените домашни любимци на бившия министър-председател на Италия и лидер на нейната десница Силвио Берлускони. Ако се вярва на червенокосата хубавица Микела Витория Брамбила - министърка на туризма в неговото последно правителство и видна защитничка на животните сега, експремиерът в момента храни и дундурка 21 кучета! Осем от тях живеели заедно със Силвио и гаджето му Франческа в неговото имение край Милано - споменатите болонки Дуду и Дудина, техните рожби Уенди, Питър и Трили, симпатичният помияр Соле и още два песа.
.
Хърмаяни най-накрая си намери Звяра
Хърмаяни от филмите за Хари Потър - актрисата Ема Уотсън, най-накрая си намери силната романтична роля в новия кинохит „Красавицата и Звяра”. Тя е в ролята на Красавицата, а Звяра е Дан Стивънс, познат ни от сериала „Имението Даунтън”. Игралният филм „Красавицата и Звяра” е премиерен по кината у нас и по света. Правен е по едноименната анимация на „Дисни” от 1991 г. и впоследствие пуснатия по нея мюзикъл. В този мащабен филм, пресътворен с много размах и струващ $160 млн., се подвизават още доста звезди. Люк Евънс, познат от „Хобит”, „Дракула: Неразказан”, „Бързи и яростни 6”, „Тримата мускетари” в „Красавицата и Звяра” е в ролята на злодея Гастон. Ветеранът Кевин Клайн е в ролята на ексцентричния и доблестен баща на Красавицата.
.
Астронавт видял мъртви извънземни
Астронавт от НАСА видял видеокадри от тела на мъртви извънземни, когато му показали филм за предполагаемата катастрофа на НЛО край базата в Розуел, щата Ню Мексико, предаде в. „Дейли експрес”. Покойният подп. Елисън Онизука, който загина през 1986 г. при експлозията на совалката „Чалънджър”, разказал за това на своя колега Кларк Макклеланд. Макклеланд, който работел в НАСА по програмата за космическите совалки, разкри съдържанието на разговора им в статия, озаглавена „Разкритие за извънземни от един астронавт”.
.