Последният филм на Анджей Вайда украсява проявата
Публиката на фестивала за ново европейско кино “Златната липа” ще има възможността да види в Стара Загора последното произведение на големия полски режисьор Анджей Вайда “Остатъчни образи”. Филмът е част от извънконкурсната програма на фестивала, който ще върви от 2 до 6 юни и ще бъде прожектиран на 3 юни и 6 юни. Анджей Вайда разказва историята на полския художник Владислав Стшемински.
 
Инициативата идва след успешен тур на филма по родните кина и няколко премиери в градове като Лондон, Москва, Прага, Виена и др.
След като се превърна в най-гледаното българско заглавие от 2010 г. насам, „Възвишение” прави и онлайн премиера. Лентата на Виктор Божинов се завърта на платформата „по поискване” Neterra TV, а за да имаме възможността да я изгледаме ще трябва да преброим между 5 и 11 лв. При заплащане на наем за „Възвишение” ще можем да проследим приключенията на Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев) в рамките на следващите 48 часа.
 
Има 6 трофея с Атлетико, любител е на нощните разбори, винаги е в черно
Студен душ на 18 февруари 2006 г. е в основата на възраждането на Атлетико (Мадрид). Отборът, който преди броени дни за трети път в историята си спечели Лига Европа след победа с 3:0 във финала над Олимпик (Марсилия). „Виновник” за последните два триумфа е треньорът Диего Симеоне. 48-годишният аржентинец е сред най-атрактивните и най-популярни в професията,
.
Уебинвазия на малкия екран
Забелязали ли сте, че прекарваме все по-малко време пред малкия екран? Или поне под формата, каквато я познавахме доскоро, а именно - телевизора.
.
Българска Атлантида дарява с челяд
Светилища от времената на траките и мистичните атланти помагат при редица здравословни проблеми. Това твърдят хората, живеещи около няколко енергийни зони в България,
.
Гласът на звездите
26-и е ден с висок енергиен потенциал и още по-високи очаквания. Родените около 1 април ще имат по-тежки моменти поради противопоставяне между старото и младото.
.
Слай: за България с любов
България е мястото! Това казва Силвестър Сталоун в рекламен клип за страната ни през 2015 г. Мнозина българи си мечтаят да стиснат ръката на Слай и да позират с него за селфи.
.
Записки на един лекар, който чувства болката
Джоел Салинас е невролог, който страда от редкия вид синестезия, наречена „огледално докосване”. При тази наскоро открита от учените неврологична характеристика
.
.
Доц. Атанас Мангъров, началник на детската клиника в Инфекциозната болница – София: Памперсът и биберонът на плажа са безумие
 
Много е хубаво човек да ходи на море и е хубаво, когато всички са здрави. Но когато на едно място се съберат твърде много хора и когато няма достатъчно добри пречиствателни станции, когато на това място е имало наводнения и всички помийни ями са се излели, става рисково място. Особено когато се отиде на хотел и детето влезе в детски басейн с 20-30 други деца, това е все едно, че го изпращате на нова детска градина. Подходящо време за водене на дете на море за първи път е 3-4-годишна възраст. Да заведете едно дете с памперс и биберон на плажа е безумие.

За бум на етнероколити в страната все още не може да се говори, но със затоплянето на времето, почивните дни, в които доста семейства пътуваха до Гърция на кратко море и деца се събираха с други е напълно естествена увеличената заболеваемост. Началната фаза продължава 2-3 дни, следва успокояване на ситуацията, след което се изостря отново. Ентеровирусната инфекция е популярна и като летен грип. Интензитетът е различен всяка година. Сега имаме вируси, които протичат с температура, повръщане, не много силна диария и често пъти има лек или по-силен обрив. Преди две години тези, които идваха при нас, бяха с т.нар. синдром „уста, ръка, крак” – с афти по устата и обриви по дланите и ходилата. Но тази година такива случаи са малко в сравнение с проявите на висока температура, повръщане и диария.