Всички сгради с тапия до 2022 г.
Ще обследват имотите за енергийна ефективност и проблеми в конструкцията
Собствениците на апартаменти ще трябва да се бръкнат за технически паспорт на имота си. За апартамент от 60 квадрата той ще струва между 180 и 300 лева.
 
186 се жалят за изчезнал и счупен багаж в самолета
1600 евро (3200 лв.) е вече максималната сума, за която може да претендират пътниците, ако куфарът им не бъде доставен повече от 21 дни.
 
Парламентът прие на второ четене промени в Закон за горивата, който бе отлаган няколко пъти заради недоволство от страна на малките търговци на горива.
.
Пренасят през София 300 л вода в секунда за Перник
300 литра вода в секунда ще бъдат насочвани от София към Перник, след като бъде изградена водопроводната връзка през Мало Бучино. Това стана ясно на заседание на комисията по иженерна инфраструктура към Столичния общинския съвет в понеделник, 20 януари, на което присъстваха трима министри – икономическият Емил Караниколов, регионалният Петя Аврамова и на екологията Емил Димитров, както и кметовете на София и Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров.
.
Всеки трети българин с просрочени сметки
30 на сто от българите не могат да плащат сметките си навреме. Това става ясно от данни на Европейската статистическа служба „Евростат“ за 2018 г. Според тях страната ни се нарежда на 2-ро място в ЕС по трудност за плащане на задълженията за ток, отопление, газ, вода и други разходи по жилището. Преди нас са само Гърция, където 36% от населението изпитва затруднения.
.
Ливадите с минимум едно говедо на 20 дка
Минимум по една животинска единица или едно говедо на възраст над 2 години трябва да има на всеки два хектара (20 дка) в пасищата, които кандидатстват по мярката „Биологично земеделие“.
.
БСК подкрепя исканията за спиране действието на Наредба Н-18
До 31 януари 2020 г. търговците, които използват софтуер за управление на продажбите в търговските обекти, трябва да приведат дейността си в съответствие с наредбата.
.
БНБ и ЕЦБ подкрепят законопроекта на Менда Стоянова
Целта на законопроекта е да се осигури съответствие на вътрешната нормативна рамка с европейската нормативна рамка, регулираща административния процес и оперативните процедури за одобряване на валутните курсове в условията на валутно-обменния механизъм (ERM II).
.
Над 9,3 млн. са били чуждестранните туристи през 2019 г.
Пазар Румъния остава водещ за входящия ни туризъм през миналата годна
.
Започна модернизацията на жп гара Казичене
Това е третата ключова софийска гара, част от проекта "Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене", който се финансира със средства от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.
.
Депозитите в евро на бизнеса през декември са били с отрицателни лихви
През декември 2019 г. спрямо декември 2018 г. средният лихвен процент по депозитите с договорен матуритет в левове на домакинствата се понижава с 0.04 пр.п. до 0.17 на сто, а по тези в евро - с 0.02 пр.п. до 0.20 на сто.
.
Двадесет на сто от близо 400 000 компании ще търсят работници през следващите 12 месеца
Следващите 12 месеца на работодателите ще са нужни около 90 000 души, които са с висше образование - приоритетно в инженерните специалности, в IT-сектора, в сектор "Образование", медицински сестри.
.
Още новини