Режисьорката Ана Батева „командирова” Нина Заречная на Чехов в наши дни
Един от най-влиятелните европейски драматурзи - известният Николай Коляда, пристигна в София за премиерата на спектакъла по фрагменти от негови пиеси „Кокошка” в Нов театър - НДК. Представлението е пилотният проект на новосъздаденото театрално сдружение SPAM Studios на режисьорката Ана Батева - македонка, завършила НАТФИЗ при проф. Пламен Марков и paботеща основно в България.
 
Имала съм моменти, в които съм се чувствала непълноценна, защото идва един момент, в който всяка жена усеща, че най-голямата й реализация би било раждането на деца. Да, било ми е тежко, но може би точно защто съм актриса, по едно време започнах да приемам това като някакъв вид роля, филм и ситуация, през която трябва да премина. Вървях по пътя си, минавахме през различните препятствия и опити, които правехме. Не съм губила вяра, но в момента, в който се получи след третия опит ин витро, аз малко бях махнала с ръка.
 
Имам огромно чувство на дълг заради привилегията да съм негов син, казва Райчин, който подготвя концерт в негова памет на 3 октомври
Този Чудак, пред чиито праг звънка звънчето на стотици песни, създадени благодарение и специално за най-великото му творение „Златният Орфей”, щеше да отпразнува 90-тия си рожден ден тази година. Но „огънчето” на Генко Генов не си отива безвъзвратно с преждевременната му смърт през 1993г. То остава да гори и то силно в очите и главите на двете му деца - Райчин и Блага. Именно синът му, заедно с пианиста и аранжор Калин Жечев, днес поставя последните акценти в организацията на концерта, с който да бъде отбелязан юбилея. На 3 октомври, в 19:28 часа (годината на раждане на Генко Генов), на сцената на клуб City Stage, звезди, млади таланти и приятели ще си спомнят за него с 20 песни от историята на най-успешния български музикален фестивал.
.
Поли – сезонната работничка в Слънчев бряг
Малко преди девет сутринта, когато английските туристи тъкмо си лягат, на централната алея в Слънчев бряг в близост до плажа сергиите оживяват. Разнасят се мощни протестни крясъци. Поли се бунтува, защото още не си е изпила първото кафе, а вече трябва да прави мили усмивки на хората. Но понеже е калпазанка, а и е свикнала - цяло лято прави едно и също, тя скоро се примирява и си търси странично занимание. Опитва се да докопа лаптопа и най-накрая усилията й са възнаградени. Откъртила част от пластмасата, тя отнася трофея си гордо и започва да го чопли. Хитрушата е от вида ара. И заедно с още дузина пернати е подложена на експлоатация. На крачето й има пръстен, а наемателите си плащат, така че сергията е отворена от зори до здрач.
.
Малки сладки убийци
Те всички са били малки и сладки. Повечето майки с готовност биха ги поканили в домовете си и с радост биха ги насърчили да играят със собствените им деца. Зад маските на невинност се крият безмилостни и хладнокръвни убийци. Тези, които повярваха на чаровните им усмивки, отдавна са мъртви.
.
Apple в настъпление
Аpple бомбардира пазара с нови продукти и се кани да сложи край на година на дребни обновявания, като същевременно се подготвя за едно силно тримесечие на празнично пазаруване. До края на 2018 г. най-скъпата листвана компания в света ще пусне три нови смартфона iPhone, обновен iPhone, смартчасовници Apple с по-големи екрани, нов базов модел лаптоп с екран с по-висока разделителна способност, професионален настолен Mac mine и нови аксесоари като безжичното зареждащо устройство AirPower.
.
Топ 10. Актьорски провали
На всеки се е случвало да гледа филм, само защото разпознава любимо име сред участниците. Но вместо преживяването да се превърне в триумф за сетивата, човек задава горчивия въпрос към любимата си звезда: “Защо ми причини това? Защо причини на всички нас, и най-вече на себе си този невероятен провал? Как успя да се забъркаш в този буламач”? Askmen.com класира най-скапаните продукции, които съсипват звездната репутация.Иван Динков
.