Вдигат таксите за вузовете, свиват приема в държавните с 8 на сто
Задочното обучение по “Право” отпада и занапред бъдещите юристи ще учат само редовна форма. Това предвиждат промени в наредбата за държавните изисквания за специалност “Право”, които кабинетът гласува на своето заседание в сряда. С промените се цели подобряване на юридическата квалификация, обясни говорителят на МС Ирина Белчева и уточни, че промените влизат в сила от следващата учебна година.
 
С убсидия от 23 220 лева е осигурила държавата, за да насърчи фирмите да наемат на работа бивши затворници. Това предвижда плана за изпълнение на актуализираната Национална стратегия
 
Трима от тях са поданици на кралица Елизабет Втора
Едва 13 постоянни жители са останали в гурковското село Димовци, които обитават 4 от общо петте махали, съобщи кметският наместник Иван Коев.
.
Англичанин поиска политическо убежище и гражданство в България
Англичанин поиска българско гражданство и политическо убежище у нас. Искането си Джонатан Тейлър отправя в открито писмо в социалната мрежа Фейсбук,
.
Къде е била погребана Света Елена
След като разказа за „Кивотът на папа Никита”, за светилищата, тайнствата и вярата в „Опасният архив на богомилите”, за поругаването на базиликата „Св. София” в Цариград
.
Оптимизмът е бъг в мозъка
Постоянният оптимизъм е една наистина уникална човешка характеристика - имаме навика да вярваме, че нещата са по-добре, отколкото изглеждат и отрицателните последици
.
Ловци на духове гонят духа на Наполеон
Призракът на Наполеон Бонапарт шества от доста време в намиращия се недалеч от Флоренция старинен град Лука, но напоследък срещите с него зачестяват.
.
Гласът на звездите
За събота е препоръчително да ограничите контактите и да не насрочвате първа среща. Ден на фатално привличане. В живота ви може да влезе неточният човек или направо провокатор.
.
.
Д-р Радосвета Филипова, експерт в Министерството на здравеопазването: Лекари и модерни майки подценяват ваксините
Радосвета Филипова
Причината да има толкова деца, които не се ваксинират от една страна се дължи на подценяването на проблема и недобрата информираност, от друга има „модерни” майки, които са срещу ваксините. Ваксините предотвратяват редица заболявания, при това смъртоносни или инвалидизиращи. Затова, родителите не бива да спират децата си от тях, защото те им гарантират здраве.

Имаме информация, споделена от родители, че лекари ги съветват да отлагат във времето дадени имунизации. Те дори са им казвали, че децата, ако не са имунизирани в определената възраст поради медицински противопоказания, после са израснали и не подлежат на имунизация. Това категорично не е вярно. Всеки, който не е обхванат на минималната възраст, заложена от Националния имунизационен календар, подлежи на имунизация до тогава, докато не бъде имунизиран. Изключение може да има само ако медицинските противопоказания са трайни, независимо дали става въпрос за дете или за възрастен. Изглежда тези лекари недооценяват значимостта на ваксинопрофилактиката. Това е безотговорно отношение, защото всеки културен и информиран човек, още повече медик, е запознат със значението на ваксините.