От картините на Тициан, през Анди Уорхол до съвременните автори, кравите са метафора на майчинството и невинността
Кравата Пенка едва ли е подозирала чак каква европейка е, но историята й се прочу по земната шир. “Мисля, че ще е наистина хубаво тази бременна крава да бъде помилвана. Не е направила нищо лошо”, написа на страницата си във “Фейсбук” и Пол Маккартни. Появиха се и колажи на лилавата опаковка на известна марка шоколад с нейното име. Което дава повод да полюбопитстваме как това домашно животно битува в изкуството.
 
Испански полярник къта трибагреника 30 години
Първото българско знаме, развяло се преди 30 години над Ледения континент, бе предадено от ръководителя на нашата полярна експедиция професор Христо Пимпирев на директора на Националния исторически музей доцент д-р Бони Петрунова. Така експозицията, посветена на българското присъствие в Антарктида,
 
Вземат участие и в разработването на учебните програми
Изтъкнати представители на бизнеса ще водят до 20 на сто от всички лекции и упражнения на студентите в магистърските програми и до 10 процента от общия хорариум за бакалаври. Решението за допускането на изявените специалисти от практиката до аулите ще става на факултетния съвет на висшето училище.
.
Безос планира селища на Луната
Милиардерът Джеф Безос заяви, че компанията му „Блу ориджин” ще работи заедно с НАСА и Европейската космическа агенция (ЕКА) за създаване на селище на Луната,
.
Кафето удължава живота
Ново изследване показва, че кафето удължава живота дори на онези, които изпиват 8 чашки с напитката дневно, съобщи Асошиейтед прес.
.
Корона върху луда глава
Има исторически личности, които никой не би искал да познава в реалния живот. Сред тях безспорно е руският цар Иван IV Василевич,
.
Дрон замества пчелите
Голям процент от производството на храни, в света, разчита на опрашването от пчели, но какво може да се направи, когато не може да се разчита на пчелите?
.
Гласът на звездите
Насрочете за събота всичко важно за уикенда, особено мероприятия, които касаят връзки с много хора, участия в социални и обществени събития и екипни инициативи.
.
.
Влади Ампов-Графа, музикант и продуцент: Следвам сърцето си, това ми дава по-голяма свобода
 
С годините се научих да следвам много повече сърцето си. По-скоро усетих, че мога да променям хода на събитията в музикално отношение. Затова съм доста по-свободен в правенето на музика. Много по-готино е да създадеш нова вълна, отколкото да следваш някоя. През годините пробвам и експериментирам. Когато става дума за друг артист обаче съм доста по-внимателен. Доста разширих творческия екип и много хора работят за музика и бийтове. Ако до преди 3-4 години се включвах основно в музиката и текстовете, сега има различни хора като Веселин Ценов-Algoriddim, който е музикалният продуцент на компанията, Искрата също е доста добър бийтмейкър. Боян Христов е много добър автор на песни, Михаела Филева също направи доста авторски неща за новия си албум. Всеки един от артистите през годините е бил съавтор на песните, които изпълнява. Така ще е и с Рафаел, защото виждам, че има доста усет към мелодията. През последните години давам повече свобода на другите автори, а лично за себе си правя повече неща като музика.

Ще бъда откровен - все още отчисленията за авторските права не са такива, че да можеш да живееш само от тях. Трябва да имаш голямо количество продукция, която се върти, за да може на края на годината да направят една нормална сума. Не е като навън - ако направиш един убийствен хит, да натрупаш състояние. Но има прогрес.

* Пред в. „Монитор”