Актьорът готви ударно завръщане във „Венъм 2” догодина
Уди Харелсън ще попадне под светлината на прожекторите в продължението на боксофисовия хит от 2018 г. „Венъм”. Въпреки че не получи одобрението на филмовите критици, лентата успя да генерира печалби в размер от над 850 милиона долара. Това, изглежда, е достатъчна предпоставка за ново включване на големия екран, поне според продуцентите от Sony, и ето, че новото заглавие ще пристигне в киносалоните през 2020 г. След като Харелсън направи кратка изява в първото заглавие, този път се очаква именно неговият персонаж да попадне под лупата на сценаристката Кели Марсел. Към момента е ясно, че за продължението ще се завърнат още Том Харди и Мишел Уилямс. Режисьорът Рубен Флайшър обаче вероятно няма да се включи във „Венъм 2”, тъй като по това време ще е зает със снимките на „Зомбиленд 2”.
 
Тримата ще се появят в реклама на известен бранд бира по време на Супербоул през февруари
Димитър Маринов - актьорът, който приповдигна чувството ни за патриотизъм, след като застана пред камерата за големия победител на тазгодишните награди „Златен глобус” - „Зелена книга”, се разписва с нов успех. Над 100 милиона телевизионни зрители отново ще видят българина на екран, този път - в реклама на популярна марка бира. Нещо повече, в краткия промоклип Маринов ще си пожелае „наздраве” в компанията на холивудските икони Сара Джесика Паркър и Джеф Бриджис, който също си тръгна от церемонията „Златен глобус” със статуетка. Звездата от „Претендентът” получи отличие за цялостно творчество в рамките на 76-ите награди на Асоциацията на чуждестранните журналисти в САЩ.
 
Съветът на ректорите ограничава нетипичните специалности
Откриването на специалности като икономика, право, медицина и други, които не са характерни за профила на висшите учебни заведения ще бъде ограничено. Това стана ясно по време на дискусия на тема „Как бизнесът подкрепя българското висше образование?”. Такъв е примерът със специалността медицина в Химико-технологичния институт в Бургас „Проф. д-р Асен Златаров”, обясни председателят на Съвета на ректорите на висшите училища и ректор на Минно-геоложкия университет проф. Любен Тотев.
.
Певецът Васил Найденов: Не можеш да надскочиш манталитета на родното си място
Всяко нещо в природата си има някакъв баланс и човек не може да надскочи нито мястото, на което се е родил, нито манталитета.... Трябва да имаш звездичка над теб, както казва Богдана (б. ред. - Карадочева). Това е изключително важно. Не е само до талант или харесване, просто звездите така се събират, че имаш повече шанс. Това, което ми се случва през последните години, определено никога не съм го предвиждал, провокирал...
.
БГ студентите се юрнаха към Холандия
Българските студенти се юрнаха към Холандия заради Брекзит. Излизането на Великобритания от Европейският съюз внесе несигурност сред нашите кандидати и те започнаха да се насочват към други държави, обясни пред „Телеграф“ Радина Михайлова, която е консултант по образованието в чужбина. По думите й страната на лалетата е все по-често предпочитана от българските младежи за продължаване на обучението им.
.
Юлиан Константинов рицар на три музи
Миланската Ла Скала, Ковънт Гардън в Лондон, Метрополитън в Ню Йорк, Театро Колон в Буенос Айрес и почти всички останали престижни оперни сцени на 5 континента са в краката му, когато преди повече от десетина години световноизвестният български бас Юлиан Константинов решава да загърби бляскавата си международна кариера. Причините са много и сложни, но една от първите в списъка е: „Защото искам да виждам как растат синовете ми”
.
Почетоха героизма на Мара Бунева в Скопие
Евродепутатът Ангел Джамбазки и колегата му от българския парламент Атанас Стоянов заедно с няколко десетки симпатизанти на ВМРО почетоха с букети 91 години от подвига на българската революционерка Мара Бунева на лобното й място, до стария Камен мост, на кея на Вардар в Скопие. Отслужена беше и заупокойна молитва в църквата “Свети Димитър”.
.
Слоновете еволюират заради бракониерите
Африканските слонове еволюират, като бивните им изчезват, за да се спасят от бракониерите, съобщи в. “Сънди телеграф”. Почти една трета от женските слонове в националния парк “Горонгоза” в Мозамбик са без бивни. Обикновено така се раждат до четири процента от популацията. Тъй като бракониерите не обръщат внимание на такива животни, те са получили биологическо предимство, намерили са партньор и са създали поколение, в което гените им са се запазили. Дори когато слоновете се раждат с бивни, често те са по-малки от обичайното, защото бракониерите пренебрегват и тях.
.
Рапунцел, спусни си косата! Самсон, време ти е за сън!
Силата на Самсон била в косата. Ако се вярва на притчите, този мъж никога в живота си не се бил подстригвал. Една подла изкусителка - Далила, обаче му намерила цаката. Изтощила го с ласките си, изчакала го да заспи и... му подрязала крилата. Тоест косата. На шега или на майтап, косата действително е смятана за проводник на магически свойства. И днес има немалко хора, които си въобразяват, че ще спре да им върви, ако изгубят няколко сантиметра от нея.
.
Прехвърлихме ли пика в търсенето на смартфони?
Зад смущаващата новина за слабите продажби на iPhone се крие една по-отрезвяваща истина: технологичният сектор достигна пика на смартфоните - границата, при която всеки, който може да си позволи устройството, вече го има и няма такива нововъведения, които да са достатъчно решаващи, че да карат собствениците да заменят апаратите си с по-нови, както са правели преди. Някои производители вдигнаха цените, за да запазят печалбата. Отслабването на търсенето при Apple обаче разкрива ограниченията на една такава стратегия
.
Топ 10. Най-странните празници
А ко си мислите, че хвърлянето на кръст в ледени води или мъжко хоро в Тунджа посред зима са странни ритуали и празници, ще трябва да ви разочароваме. Костюмите за Хелоуин и замерянето със зрели домати също не са достатъчно странни. Тук ще се опитаме да ви представим нестандартни празници и чествания от всички краища на света. Те се отличават със своята нестандартност. Класацията в никакъв случай няма претенциите, че включва най-странните празници и ритуали.
.
Още новини