Писмото със самопризнанията му е фалшиво, разкрива ново изследване
Васил Левски не е убил младо момче - ратайче в чорбаджийска къща, както смятат голяма част от историците ни. Това твърди писателката Неда Антонова, която е направила ново изследване на документите и свидетелските показания, описващи делото на Апостола. Смята се, че основната причина православната ни църква все още да не е канонизирала Левски за светец са именно свидетелствата,
 
Близо 90 дейци на културата и изкуството са удостоени с престижното отличие
Творци и учени от различни области получиха престижни отличия от Министерството на културата за своя принос в развитието на българската духовност в навечерието на 24 май. С различни степени на наградата „Златен век” бяха удостоени близо 90 дейци на културата и изкуството, както и културни институти.
 
Прочутият тенор показал пътя на оперната ни прима към голямата сцена
Прочутият испански тенор Пласидо Доминго целуна ръка на Соня Йончева по време на концерта, с който отбеляза своята 50-годишнина на сцената. Гала събитието се проведе във Виенската опера, а най-успешното ни сопрано в света в момента се включи в юбилея с ролята, изстреляла я на върха през изминалия сезон - Виолета от „Травиата”.
.
Цензори спрели три пъти „Една българска роза”
Обявената за песен на ХХ век „Една българска роза” в изпълнение на Паша Христова на три пъти е била спирана от цензорите, разказа в Стара Загора авторът на текста Найден Вълчев.
.
Археологическият парк „Западна порта на Сердика” отворен за посетители
Археологическият парк „Западна порта на Сердика” отвори врати за посетители след реализацията на мащабен проект за консервация, реставрация, експониранe и благоустрояване,
.
Лазерни показалци увреждат зрението на децата
Лазерните показалци или т. нар. лазерчета могат да увредят сериозно зрението на децата. За това алармираха от Комисията за защита на потребителите (КЗП).
.
Наследници и самозванци дирят царското злато
След всеки държавен преврат в Русия - както впрочем и навсякъде по света - първата работа на победителите е била да се доберат до парите на своите предшественици.
.
Гласът на звездите
Ако сте преживели една тежка алкохолна петък вечер, в събота ще се събудите с болезнен махмурлук и готовност за скандал. Във въздуха витае агресия.
.
.
Доц. Георги Рачев, климатолог: Градушките се прогнозират от днес за утре
 
До края на месеца ни очаква типично майско време. Сутрин ще има повече слънце, а следобед облаци и на доста места, особено в Западна България, ще има превалявания. Не е изключено да има гръмотевици и светкавици, което е характерно за нестабилната атмосфера през втората половина на май.

Слава Богу, нямаме някакви природни бедствия. През май месец е максимумът на валежите и засега не се наблюдават аномалии. Така че нямаме нищо необичайно. По отношение на валежите обаче имаме малко изоставяне. По-сухо е в западна и централната част на България, докато в София са осъществени само 50% от валежите. Югоизточна България пък изпълни вече месечната норма.

Май, юни и първата половина на юли са типичните месеци за градушки. Цяла България, с изключение на морето е градобитна зона. По принцип градушките могат да се прогнозират от днес за утре. Има и дългосрочни прогнози, но индексите, които се смятат за неустойчивост на атмосферата, се променят бързо. Затова реалната прогноза е от днес за утре, и то за конкретни места.