СГХГ показва 125 творби на бащата на българския сецесион
Изложба събитие привлича ценители в Софийската градска художествена галерия до 6 август с богатото творчество на големия български художник Иван Милев (1897-1927), въвел родната живопис в пантеона на европейския модернизъм. Експозицията „Посоки” е събрала творби от 10 музеи и галерии в страната и е израз на пиетет към едно от най-оригиналните и разпознаваеми естетически явления в българските визуални изкуства от 20-те години на ХХ век.
 
Популярният актьор Ованес Торосян ще върти шпагата в ролята на Д`Артанян в мюзикъла „Тримата мускетари” от Максим Дунаевски, постановка на Театрално-музикалния продуцентски център - Варна, под режисурата на Ники Априлов. Премиерните представления за България ще са на 29 юни и 22 август от 21 ч. в Летния театър в морската столица.
 
Eстрадната любимка Мая Нешкова лекува себе си и семейството си чрез японския метод за управление на универсалната енергия рейки. Певицата вече е взела второ ниво при своя мастер Кирил Стоянов, а паралелно с това тренира и йога при Соня Зафирова. Именно заради духовните си търсения тя ограничи музикалните си изяви след излизането на последния си успешен албум „Обичам те” през 2009 г.,
.
Изчезнаха пушките на Яворов
Пушките, с които Пейо Яворов някога е въоръжавал четниците от ВМРО, са изчезнали от музея на поета на столичната ул. „Раковски”.
.
Не дундуркайте бебето, за да спи
Рискът от затлъстяване при децата намалява наполовина, ако са имали непробуден сън през нощта като бебета, съобщи в. “Дейли мирър”.
.
Синдром на дърво
В гората Ветроклин е пуснал корени Дървобрад. Всички фенове на Толкин знаят кой е той и осъзнават, че това е измислен персонаж.
.
Проф. Васил Николов, зам.-председател на БАН: Археологията се учи на терен
В последните години за археология се говори много, но все още не се прави достатъчно. Тази година Министерството на културата
.
Гласът на звездите
Започваме с Еньовден. Станете рано в събота, наберете билките по роса. Отнасяйте се внимателно към всички знаци, които ви дава съдбата.
.
.
Цитат на седмицата
 
"Терорът успя да „разболее” европейското общество и да доведе до синдром на заложничество."

Христо Смоленов, експерт по антитероризъм, пред агенция „Фокус”