Английският гълта цяла заплата, семейства олекват за занималня
Частните уроци удариха 1000 лева на година, показа репортерска проверка. Ден след старта на учебната година тийнейджъри вече тръгнаха на курсове. Най-много средства се харчат за подготовката за националното външно оценяване в 7-и клас. Между 20 и 40 лева на час върви индивидуалното обучение на децата по български език и математика.
 
59 на сто от анкетираните са категорични, че учителите не трябва да удрят учениците
Резюме
 
Очаквам близо 2000 училища в страната да кандидатстват, за да получат финансиране за електронни дневници от Министерството на образованието и науката по Националната програма за "Информационни и комуникационни технологии". Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
.
40 000 хлапета са върнати в час
Общо 40 000 деца и ученици бяха върнати в училище през изминалата учебна година, като сред тях има и над 16-годишни, които са записани за първи път на училище. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева.
.
Янка Такева, председател на учителския синдикат: Образованието вече е национален приоритет
Не може човек да бъде успешен, ако няма образование, социални компетенции, трудови навици, ако няма отношение към обществото. Безспорно един от факторите за интереса към учителската професия е заплащането.
.