Комисията ще трябва да издири 130 000 читатели, за да прибере изданието
Странните и противоречиви решения водят само до едно – ограничаване на свободата на словото
Централната избирателна комисия продължи да изпълнява ролята на цензор - вместо да се занимава с основните си функции по организиране на изборите, реши да забрани най-четения български вестник „Телеграф” и разпространената с него безплатна книга „Маските на задкулисието”. Вече цяла седмица под давлението на партията на задкулисието „ДАЙ, България”, чиито инсталиран председател Христо Иванов вместо с предизборна кампания се занимава с писането на жалби със спорна правна стойност, ЦИК публикува странни и противоречиви решения, които обаче в крайна сметка водят до едно и също - ограничаване на свободата на словото чрез забрана на книги и вестници.
 
Скандална схема за източване на държавния бюджет от определени екоорганизации разкри лидерът на партия „Екогласност” Емил Георгиев, който се превърна в същински кошмар за боса на „Капитал” Иво Прокопиев", предаде Блиц. По думите на Георгиев НПО-та, занимаващи се с опазването на околната среда, набелязват подходящи поводи за протести срещу правителството, насочени по-специално върху МОСВ, а в същото време свързаните с тях фирми се подготвят за участие в определени обществени поръчки.
 
Соросоиди искали да спечелят с манипулации според бившия културен министър
Никога не съм издавал документ или разрешение за събаряне на тютюневите складове в Пловдив. Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов, цитиран от агенция „Фокус”. Той уличи в лъжа съпартийците на бившия правосъден министър Христо Иванов от „Да(й), България”, които в сряда заявиха, че управляваното от Рашидов ведомство е разрешило един от четирите тютюневи складове, които изгоряха при пожар през август миналата година, да бъде разрушен. „Няма такъв документ, подписан от Вежди Рашидов. Всичко останало са лъжи и предизборни коментари. Когато разбрах от сайтовете и медиите, откъдето тиражираха това, горко на държава, в която едни хора, партии и кръгове искат властта чрез лъжа. Не знам какво се цели, но партия, която иска да управлява България, тръгвайки към властта с лъжи, тя не заслужава въобще да бъде партия, най-малкото и българска.”
.
Да, цензура
Дни преди изборите у нас ЦИК силно се попрестара и забрани втора наша книга. Това се случи заради държащите се като обидени госпожици неколцина членове на „Да, България”, които хората шеговито прекръстиха на „Да(й), България” (виж стр. 4-5). След като свободното слово обаче така им пречи, ние мислим, че и „Да, цензура” би било подходящо име за микроскопичната партия на Христо Иванов. Всички забранени книги всъщност имат щастлива съдба и са осъдени на вечен живот. Не сме сигурни, че „Агнешките главички” са сред най-четящите хора у нас, затова ще им напомним. „Ловецът на шпиони” на Питър Райт е забранена от правителството в Англия през 1987 г., но англичаните пътуват до Шотландия, Уелс, Ирландия, до континента и все пак си я купуват - в 2 млн. екземпляра. „Диви лебеди” от Чжун Чанг е забранена в Китай през 1991 г., но днес е в домовете на 13 млн. читатели.
.
Още новини