Прати декларация от Белград в съда, в която пришива на Делян Пеевски своите престъпления. Олигарсите в общ фронт срещу съдебната власт у нас в очакване на „удобен“ обвинител №1
След като вече пета година се крие в Сърбия от течащите у нас дела за фалита на КТБ, подсъдимият банкер Цветан Василев се опита да окове Темида в лъжи. Новата операция по лъскане на имиджа на фараона, ограбил милиардите на вложителите в банката, се проведе в съдебната зала на Специализирания съд, където се гледа делото срещу него и още 17 души, обвинени в източването на трезора. Пропагандното събитие дойде само ден преди Висшия съдебен съвет да се събере за прегласуването на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, който е един от наблюдаващите по мегапроцеса „КТБ“. Освен срещу Гешев и Темида, атаката естествено бе насочена и срещу основния враг на задкулисните играчи у нас – депутатът от опозиционната ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.
 
Жената на Цветан Василев призна за продуценството в Twitter. „Очаквахме повече, Николай Стайков!”, скастри автора на „антикорупционния” клип Антоанета Василева
Укриващият се в Сърбия беглец от родното правосъдие Цветан Василев поръчва медийни атаки и филми срещу най-големия враг на олигарсите у нас – Делян Пеевски. Депутатът от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ е основна мишена от година на задкулисните играчи заради законодателните си инициативи, с които посича аферите им, както и заради разследванията на изданията си.
 
Анализ от 38 страници, публикуван още през февруари 2017 година, показва каква е съдбата на изброените от Цветан Василев активи, купени с пари на КТБ. Синдиците на банката отчитат, че компаниите макар и действащи и с висока стойност сами по себе си, никога не са били част от активите на КТБ.
.