Когато животът ти е кармично свързан с пропагандата и препредаването на фалшиви тези, рано или късно самият ти попадаш в калъпа на ментето. Емпирично доказателство за това е случаят с фалшивия герой Александър (Спас), който завъртя в мрежите си десетки умни, красиви и либерални общественици и с един фалшив профил разобличи истинското лице на олигархичната журналистика у нас. Жълтопаветниците, свикнали да продават себе си като стока на чужди господари и цели, в един момент се оказаха марионетки във витрината на измамника Спас от Кочериново.
 
На ортаците му им се привиждат миражи, в които обвиненията срещу тях са се изпарили
Мокрите сънища си приличат по това, че когато и да приключат, в будно състояние реалността е малко по-различна от виденията, явяващи се като мираж в чаршафите. Делян Пеевски наруши тишината в спалнята на скандалната адвокатка на мафията Татяна Дончева. Като по поръчка тя лъсна в ефира на кабеларката BiT, щедро спонсорирана от банкера беглец Цветан Василев, за да избълва нова доза лъжи по адрес на нашия издател. По традиция изказването й веднага беше препечатано от останалите жълто-кафяви медии на олигархията, начело с „Фрог нюз” на агент Академик от ДС Огнян Стефанов.
 
Глашатаи на банкера беглец крият зад медиен щит марионетките му
Буквално всеки ден името на депутата и наш издател Делян Пеевски е част от медийните манипулации на фабриката за фалшиви новини на олигархията. Този път името на Пеевски изплува в сънищата на доносник от ДС като приносител на златна акция от държавните предприятия у нас. Трагикомичният опит за анализ на агент Сашо, както се е наричал Илиян Василев, преди да стане върл костовист и щатен разпространител на опорни точки, напълно очаквано се появи в захранвания от Българския Мадоф сайт „Фрогнюз”, който изпълнява функциите на негов пресцентър.
.
Пеевски тука има - тука няма
Делян Пеевски е толкова мечтана мишена на Фабриката за фалшиви новини, че успяват да сътворят манипулации по негов адрес дори и когато абсолютно отсъства от конкретната тема. Такъв е случаят с материал във „Фрогнюз” на агент Академик от ДС Огнян Стефанов, който понастоящем е агент за пране на имиджа на банкера беглец Цветан Василев.
.