Николай Малинов помагал на Решетников и Малофеев да ни превърнат в сателит на Русия. Банкерът беглец Цветан Василев финансирал мероприятието с над милиард
Пълзящ преврат с крайна цел геополитически завой на страната ни и превръщането й от прозападна държава с евроатлантически профил в сателит на Русия са подготвяли приближеният до Кремъл олигарх Константин Малофеев и съветският генерал от ГРУ ген. Леонид Решетников. Основен двигател у нас на „Плана България“, както условно е бил кръстен проектът, е бил бившият соцдепутат, ексиздател на партийния вестник на БСП „Дума“ и председател на движение „Русофили“ Николай Малинов, а за целите на реализирането на заговора са били прехвърлени активи за над половин милиард евро (1 милиард лева) от банкера беглец Цветан Василев. Това стана ясно от съвместно изявление на ръководствата на държавното обвинение, МВР и ДАНС. На него бяха дадени подробности около акцията навръх 9 септември, при която бяха обискирани 11 адреса, разпитани почти всички членове на ръководството на движение „Русофили“ и арестуван Николай Малинов. Вчера след проведено разследване на специализираната прокуратура и ДАНС, стартирало на 3 юли 2019 г., на Малинов е било повдигнато обвинение по главата „Престъпления срещу Републиката“ от Наказателния кодекс. То е по чл. 105, ал. 1 и предвижда от 5 до 15 години затвор за всеки, който се постави в услуга на чужда държава или чужда организация.
 
Да си агент на Държавна сигурност и да се изкарваш борец срещу бащицата си Русия е досущ като да ритнеш баба си по стълбите и да обясняваш, че бяга. Нито си борец, нито си нещо по-различно от слуга на пропагандата й. ДС обаче скрупули нямаше, а агентите й ги нямат и до днес, като продължават да спазват заветите на менторите си (й), но дегизирани в нови дрехи - с проатлантически камуфлаж. За заблуда на противника.
 
Разжалваха го след опита за метежа в Черна гора
Ген. Леонид Решетников е роден през 1947 г. в Потсдам в бившата ГДР в семейство на подполковник от Червената армия и майка казачка. От 1976 г. до 2009 г. работи в Първо главно управление – външнополитическо разузнаване на КГБ, а после и в наследника му – Службата за външно разузнаване на Русия (СВР). Бил е резидент на КГБ в София, шеф на направление „Балкани“ на ПГУ на КГБ, началник на Информационно-аналитичното управление на СВР, директор на Руския институт за стратегически изследвания към Кремъл.
.
България избра НАТО и ЕС преди ГЕРБ да го има
Геостратегическата ориентация на България е ясна далеч преди ГЕРБ да бъде създадена и да влезе във властта. Тази теза защити премиерът Бойко Борисов, който при началото на днешното заседание на МС коментира разкритието, че руският олигарх Константин Малофеев и генералът от ГРУ Леонид Решетников са кроили планове за преобръщане на прозападната ориентация на страната ни към Русия със създаване на партия и налагане на контрол над стратегически сектори от икономиката и публичното пространство на страната. Заради заговора с обвинение за шпионаж се сдоби бившият соцдепутат Николай Малинов, а самият план е трябвало да бъде реализиран с активи за над милиард от банкера-беглец Цветан Василев.
.
Русия е заплаха за националната ни сигурност
Парламентът одобри доклада за състоянието на националната сигурност на България за 2018 г. В него ясно се посочва Руската федерация като заплаха за националната и съюзната сигурност. Той бе изготвен от експерти на правителството, а на 11 юли бе приет и от Министерския съвет.
.