Всички обвиняеми вкупом искат оставката на главния прокурор, Сашо Дончев се оплете във версиите за срещата с Цацаров. Баронът с бентлито съди държавата в Брюксел, за да прилапа част от „Булгартрансгаз”
Олигархичният кръг на Агнешките главички предприе газов пуч срещу прокуратурата в опит да я овладее. Мафията надигна глава, като всички обвиняеми вкупом изведнъж поискаха оставката на главния прокурор. Острие на пуча стана олигархът, собственик на „Овергаз” и на бутиковия вестник „Сега”, Сашо Дончев, който тръгна да обикаля телевизиите в опит да нагнети скандала с главния прокурор. От атаките се разбра, че Цацаров е охладил мераците на газовия барон да прехвърли собствените си задължения върху потребителите.
 
При всички положения са намесени в историята с повишаването на цената на газа
- Г-н Георгиев, прокуратурата влезе в КЕВР и търси и документи за извършени нарушения, свързани с шоковото поскъпване на природния газ и парното от началото на месеца. Как бихте коментирали случващото се? - Аз съм удовлетворен, че прокуратурата най-после се раздвижи. Явно писмото, което ние пратихме до Върховната прокуратура, е свършило работа.
 
Румен Овчаров стои зад сценария, инспирирал скандал в БСП след атака на Сашо Дончев срещу главния прокурор. Самата газова атака пък е вдъхновена от задкулисни играчи, в това число от Столетницата, и е насочена и към държавното обвинение, и към новия кабинет. Това разкри бизнесменът Георги Гергов в интервю за „Беновска пита” по Канал 3.
.
Олигархът руши енергосистемата
Сашо Дончев е подал сигнал в Европейската комисия срещу българските държавни енергийни дружества, като чрез преиначени факти е опитал да изпроси 200 млн. евро глоба за България.
.
.
Доносници, фалшиви новини и мегафони
 
Това е вторият опит за пуч срещу главния прокурор Сотир Цацаров. Първият беше с писмо в стил фалшиви новини, уж от Европейската комисия, с което се искаше оставка на обвинител №1. Компроматът веднага беше разтръбен от “Медиапул” на Стояна Георгиева, но светкавично беше отречен от Брюксел. Христо Иванов дълго време отричаше да е замесен в заговора, но накрая се изпусна, че е разговарял с чиновника на Европейската комисия в София Юри Тавание. Проваленият правосъден министър фактически свиква втори митинг срещу главния прокурор. През юли 2015 г. той събра дружките си от „Протестна мрежа” и НПО-то на Саша Безуханова пред Съдебната палата, след като предлаганите от него поправки в конституцията не бяха приети от комисията в НС. Тогава стана и нещо трогателно – верифициране на силната дружба между Цветан Василев и Иван Костов чрез техните марионетки. Рамо до рамо с бившата участничка в предизборните кампании на партията на Костов и активист на главичките Антоанета Цонева застана Божидар Томалевски, който играе уличен мегафон на банкера беглец Цветан Василев. Компания им правеше един истински доносник от ДС - д-р Вера Ахундова от НПО-то „Ние, гражданите” - друг рупор на Василев. Ахундова 7 пъти е обявявана от Комисията по досиетата като агент Ана Хранова на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия.