Жестоките и безсмислени престъпления толкова зачестиха, че, за съжаление, сякаш свикнахме с тях. Нужни са промени в НК и НПК заради насилниците на деца. В Гърция вече дават доживотен затвор дори за убити при катастрофа
Хладнокръвно е името на брутално добър документален роман на Труман Капоти. За едно жестоко, но безсмислено и хладнокръвно престъпление. Много психологическа книга. В убиеца и изнасилвач на детето от сливенското село Сотиря няма нищо чак толкова психологическо. Този насилник е типичен аутсайдер, социопат, маргинал. Той не представлява интерес нито за психолозите, нито за криминалистите и криминолозите. За такъв човек в книгите пише, че притежава клинична неспособност да се пригоди и адаптира в човешката среда. В отношенията си с други хора той създава конфликтни ситуации и не се поучава от грешки или неприятни преживявания. Не проявява лоялност към близките си. Неспособен е на уважение и не спазва общоприетите норми на поведение. Социопатът никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати. Няма стойностна система и се отнася с пренебрежение към всичко, дори към цената на човешкия живот.
 
Некрологът на ул. „Мировец” е за всички онези лицемери, „страдаха” във Фейсбук заради чужди трагедии. Медии изместиха фокуса и тръгнаха да настройват обществото срещу лекарския екип от Сливен
Хладнокръвно, но не по Труман Капоти. Трагедията в село Сотиря извади на показ лицемерието на една малка, но претенциозна и агресивна част от обществото, която страда публично само за чужди трагедии. Те живеят в социалните мрежи, където показната съпричастност е истинска добродетел. Погубеният живот на едно невинно дете не е повод да демонстрират възмущението си.
 
Той не съжалява, ще излезе от затвора по-завършен психопат
Какъв човек трябва да си? Трябва да си един примитивен като психична структура човек. Не е задължително да си с умствена изостаналост. т.е. може IQ-то ти да е прилично, даже доста прилично. Трябва човек да е с психопатна личностна структура, както е той. Психопатите са хора, които не желаят да се съобразяват с писаните и неписаните правила на обществото. Те са емоционално студени и лесно възпламеними. Имат много нисък праг на задръжките, който направо липсва.
.
Проверка на Спешната помощ в Сливен
Вътрешна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен установява взети ли са навременни и животоспасяващи мерки спрямо тежко пострадалото дете в село Сотиря – изнасилено, малтретирано и удряно с камък. От реанимационния екип, реагирал на спешното повикване, са снети обяснения. Резултатите от проверката не бяха оповестени публично. Те са изпратени в здравното министерство.
.
Обществото иска справедливи присъди за жестоки убийци
Предполагам, че ситуацията с убиеца от Сотиря ще бъде абсолютно същата, както в случая с делото за убийството на моята снаха Виктория. Адвокатът ще посъветва подзащитния си да прибегне към споразумение със съда, делото ще се гледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие по чл. 371, т.2 от НПК. С това обвиняемият признава фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, и се съгласява да не се събират доказателства за тях.
.