Активистите на БСП на регионално и национално ниво можеха да се разберат предварително какво ще говорят
Кражбата на КТБ си е рекорд отвсякъде, ако мерим в относителни единици, а именно на глава от населението.
Около приключването на летния политически сезон и заминаването на главните политически актьори на море, в публичното пространство се заформи новата-стара тема за черноморските мутри. Оказа се, че именно на морето неусетно са се върнали познатите от 90-те години на миналия век личности, или по-точно някакви техни копия, щото оригиналите повечето са отстреляни, а по-умните от тях са преминали в светлия бизнес. Е, поне отчасти. Този бандитски римейк се оказа неприятен по няколко линии. Първо, щети понесоха дребните и средни бизнеси, на които им се наложи да плащат все по-високи такси „спокойствие”, защото в противен случай ги заплашваха всякакви неприятности, включително различни степени на физическа разправа. Нещо, което е абсолютно недопустимо за днешна държава членка на Европейския съюз. Второ, надигналата глава престъпност се усети както от гостите на българските черноморски курорти, така и от чуждите туроператори.
 
Социалисти си противоречат дали им е наливал пари
Два пъти БСП се отрече от общинския си съветник Бенчо Бенчев. От Столетницата дори сами опровергаха собствените си твърдения, че бизнесменът е дарявал пари на партията. Абсурдната ситуация около фигурата на Бенчев се създаде, след като неговият колега и съпартиец от БСП Чанко Мирчев обяви в сутрешния блок на бТВ, че бизнесменът е дарил няколко десетки хиляди лева за Столетницата. „Дали са били 20, 30 или 50, не мога да ви кажа, но е помагал, води се отчетност”, изтъкна Мирчев в опита си да смекчи политическите атаки от последните дни, според които Бенчев е наливал крупни суми в БСП. Червеният общинар дори припомни, че от ръководството на Столетницата вече се разграничиха от него и го призоваха да се оттегли от местния парламент. Мирчев предупреди, че ако Бенчев не го направи доброволно, групата на социалистите в Бургас ще го изключи.
 
Харен комшия е от брат по-голям роднина, е казал народът. Две събития от последните дни – откриването на реверсивната газова връзка с Турция и светкавичното залавяне на издирвания с европейска заповед за арест Димитър Желязков са на път да затъмнят с щекотливи подробности от разследването най-важната новина.
.
Завръщането на очите
Броени часове след като е издадена европейска заповед за задържането му, известният мафиот Димитър Желязков е навестен в хотел в Солун. Изключеният вече от групата на общинските съветници на БСП червен общинар в Бургас Бенчо Бенчев и неговият шофьор Йовчо Домусчиев услужват с превоз на Митьо Очите. В 19,09 часа на 2 август с луксозен микробус, собственост на Бенчев, страшилището на Слънчака преминава гръцко-турската граница при ГКПП Ипсала. През това време бившият депутат Несрин Узун е запазил три стаи в хотела на името на Бенчев и шофьора му. В едната от тях се настаняват Очите и приятелката му Илина. В 3 часа сутринта на 4 август Желязков е задържан от турските спецчасти и в момента се намира в ареста на затвора Малтепе в Истанбул.
.