Пазарлъкът свърши време е някой да плати сметката. Аварийният план се превърна в катастрофа
Ситуацията с напускането на Великобритания от ЕС се усложни до крайност. Премиерът Тереза Мей получи трети оглушителен шамар в парламента. След поредното гласуване в Камарата на общините, британската преса коментира ситуацията и възможните варианти за развитие. „Унижение" и „срив" - това са двете думи, които се повтарят по първите страници на британските издания след още един ден, в който Тереза Мей получи тежки политически удари. “Файненшъл таймс" пише, че Мей е била принудена да отправи ултиматум, след като Камарата на общините изключи варианта за излизане от ЕС без сделка. Едно от заглавията на „Таймс" гласи „Тереза Мей мисли като главен префект, а не като министър-председателка". Всъщност, ако трябва да бъдем максимално прецизни, Тереза Мей се държи като български партиен секретар от началото на 80-те години на миналия век – провалите се представят като дребни неудобства, които по никакъв начин няма да повлияят на правилната партийна линия. Драмата около Брекзит вече дойде в повече на Европейския съюз.
 
Брюксел иска раздяла преди евроизборите. Никой не разбира какво точно искат британците
Британският премиер Тереза Мей загуби ключов втори вот по споразумението за Брекзит, което сключи с Брюксел, съобщи ДПА. Това е голямо поражение за плана й за излизане на Обединеното кралство от ЕС на 29 март. Тя договори този текст от близо 600 страници след дълги месеци преговори и отхвърлянето му поставя въпроса за оцеляването й начело на правителството, отбеляза Франс прес.
 
Няма да има Брекзит! Брекзит е мъртъв!, скандираха около 300 еврофили пред британския парламент и аплодираха отхвърлянето от депутатите на споразумението за развод с Европейския съюз, предаде Франс прес.
.
Лондон обеща да премахне 87 процента от митата
Великобритания ще съкрати драстично митата в случай на Брекзит без сделка и няма да извършва митнически проверки на границата си с Ирландия, за да избегне установяване на физическа граница, съобщи британското правителство, цитирано от Франс прес.
.
Какви ще бъдат икономическите последици от развод без сделка
Срив на британската лира, скок на цените, оттегляне на големи международни компании: Брекзит без споразумение би могъл да се превърне в най-лошия сценарий за британската икономика с тежки последици, които будят страх у потребителите и компаниите.
.
Британците искат главата на Мей
Половината британци искат незабавно оставката на премиера на страната Тереза Мей. Това показва проучване на общественото мнение, изготвено от POLITICO-Hanbury. В него са участвали 500 пълнолетни лица.
.