Цветан Василев поръчал оклепването на шпицкомандата си
Целта на активното мероприятие – да се заглуши стартът на процеса срещу Българския Мадоф
Скандално бивше ченге, приближен авер на банкера беглец Цветан Василев, буни по поръчка баретите от Специализирания отряд за борба с тероризма. Спуснатата цел на ексшефа на сектор „Терор“ в ГДБОП Валентин Цоновски и компания е с наближаването на старта на мегапроцеса срещу Българския Мадоф, източил 3,7 млрд. лв. от КТБ, в Специализирания наказателен съд вниманието на българите да бъде насочено към друг скандал. Моментът за дискредитиране на държавата и разклащане на системата за сигурност не е избран случайно. Точно в навечерието на българското председателство, когато у нас ще пристигнат всички европейски лидери, а ролята на СОБТ като отряд, който пази от терористи, е ключова. Колкото повече наближава сакралната дата 13 декември - обявена за старт на делото срещу Българския Мадоф, толкова повече аверите му изпадат в по-голяма истерия, а схемите им лъсват с пълна сила.
 
Гангстерска война се води в Плевен, докато той е шеф на полицията, свързан е и със странното самоубийство на задържан
Истинска гангстерска война се водела точно под прозорците на бившия шеф на РДВР-Плевен Валентин Цоновски. Той оглавяваше полицията в северния град преди около 17 години, но и до днес показните атентати в областта остават неразкрити. Неразследвани са и десетките сигнали и медийни публикации, според които Цоновски е пряко свързан с лица от плевенския ъндърграунд. В началото на този век в Плевен се вихри истинска бандитска война, като част от „бойните действия” се случват пред ключови места в града. Буквално в рамките на няколко месеца в лоби бара на един от известните хотели е разстрелян Марио Иванов. Мъжът е местен бизнесмен, за когото се знае, че се занимава и със сутеньорство.
 
Бивш алкохолик и бивше ченге няма. Това е добре известно и на банкера беглец Цветан Василев. Българският Мадоф от години се е заобиколил с ченгета, сред които пишман антимафиоти и бивши агенти на ДС, които често привиква в луксозното си белградско скривалище. Там мустакатият аферист раздава на своите ченгета на повикване съответните оперативни задачи. Сред арсенала на частните куки на Василев са всички ченгесарски номера, за които можете да се сетите. Фалшиви новини, оклеветяване, интриги срещу неудобни лица и институции, клатене на държавата, психологически натиск, изнудване. Целта, разбира се, е враговете на банкера беглец да бъдат очернени, а той самият да се самоизографиса като светец от манастирски стенопис.
.
Генерал без армия сее лъжи в ефир
Лидерът на изпадналата от парламента ДСБ ген. Атанас Атанасов се възползва да сее лъжи в национален ефир. Генералът гном, вместо да обърне внимание на незавидното положение на собствената си партия, се зае да поучава правителството, управляващи и опозиция. Той разкритикува кабинета за кадровата му политика, а забрави, че именно благодарение на ментора му от Драгалевци Иван Костов, предприятията бяха привитизирани на едро и без каквато и да било стратегия.
.
Момчето на Командира го спасява
В средата на 2013 г. скандалният антимафиот Валентин Цоновски е отстранен от МВР с решение на тогавашния вътрешен министър Цветлин Йовчев. Формалният повод е достигане на пенсионна възраст, но за всички във вътрешното министерство е ясно, че се прави, за да бъдат разчистени гнилите ябълки в системата. Тогава е махната и дясната ръка на Цоновски Йордан Монов. Бившият шеф на антитерора на ГДБОП обаче обжалва решението на Йовчев пред Върховния административен съд, където тричленен състав потвърждава отстраняването му в началото на 2014 г. До определение на горната инстанция – петчленка, обаче така и не се стига.
.