АЕЖ нададе отчаян вой срещу медийната прозрачност. Олигархията поиска вето на закона на Пеевски, след като вече беше обнародван
Олигархията нададе пореден отчаян вой срещу медийното осветляване и поиска президентът Румен Радев да наложи вето върху вече приетия закон от НС. Атаката срещу текстовете, които ще разкрият собствениците и ще покажат как и от кого се финансират различните медии, дойде от Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ), превърнала се в инструмент за манипулации на разградския олигарх Иво Прокопиев и собственик на „Икономедиа” - издател на медиите от кръга „Капитал”.
 
Поредният Доклад по Механизма за сътрудничество и проверка на Европейската комисия разби два от силно продуцираните митове в последните години, засягащи българското и румънското правосъдие. Единият казваше, че нямаме никакъв шанс да се справим по-добре от северните ни съседи. Вторият гласеше – Брюксел няма доверие на българската прокуратура, както и на новосъздадената Антикорупционна комисия.
 
Нейтън Хохман от кантората Morgan, Lewis & Bockius LLP: На срещата на Помпео със Захариева не са били обсъждани измислените обвинения на Василев срещу Пеевски
Активните мероприятия на източилия над 4 млрд. лева от КТБ банкер беглец Цветан Василев и хранениците му от сайта на агент Академик на ДС Огнян Стефанов „Фрогнюз” достигнаха нови геополитически върхове в измислиците по казуса „Магнитски”. След като през юни финансираното от БГ Мадоф онлайн издание замеси в поредната си фалшива новина американския сенатор Джон Корнин.
.
.
Законът вече е публикуван в Държавен вестник Промените в Закона за задължителното депозиране на печатни издания, внесени от депутата и наш издател Делян Пеевски и колегите му от ДПС Хамид Хамид, Велислава Кръстева и Йордан Цонев и одобрени от НС, бяха обнародвани в Държавен вестник номер 94 от 13.11.2018 г. С подписването на указа за обнародване от държавния глава Румен Радев текстовете вече са влезли в сила.