4049 камери и над 13 000 квестори „заловиха” 11 преписвачи на зрелостните изпити
Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. Това гласи чл. 32 (2) от Конституцията на Република България. Всяко правило си има изключение. По време на държавните зрелостни изпити (ДЗИ) държавата превръща родните училища в истински Биг Брадър. Няма не искаш! Щом държавата е преценила, че трябва да е така, какво тук значи някаква си Конституция.
 
Третираме ги като престъпници, вместо да се вгледаме в това защо има насилие
- Г-жо Колева, майки в София поискаха да се въведат мерки срещу агресията в детските градини и ясли. Едно от предложенията е да се поставят камери за наблюдение. Какво е вашето мнение? - От Национална мрежа за децата ще излезем в най-скоро време със становище по този въпрос. С нас вече се свързаха различни професионалисти, които по-скоро изразяват резерви към тази идея от гледна точка на децата.
 
Не си спомням година, откакто бяха възстановени матурите през 2008-ма, в която да няма грешка в изпитните тестове. Или ще стане издънка по български език, или условието на някоя задача по математика няма да е коректно написано, а дори и направо ще е сгрешено. Имаше грешки и в тестовете по английски. Иначе по стар български обичай стоим отстрани и мърморим колко невъзпитани са младежите, как не били грамотни и пиели от малки като за последно.
.
Грешка в миниматурата по математика
Грешка има в условието на една от задачите по математика в Националното външно оценяване (НВО) за седми клас, което се проведе в понеделник.
.