Психологът Христо Монов:
Нужно е да се проследи как ще се адаптират децата им в училище. Да бъдеш агресивен в 21-ви век, след толкова дълъг период на развитие на човешката цивилизация, е белег, че в обществото има сериозни проблеми. След случая в Сотиря трябва да ни светне лампата, че има райони, които са класически тип гето. Скайпът като начин на връзка изчезна, сега има нови социални мрежи, но това не направи връзката между поколенията по-пряка
Добре е, че най-сетне институциите обърнаха внимание на факта, че много деца у нас са изоставени от родителите си и за тях се грижат други хора. Други пък са в чужбина заедно с родителите си, които работят там. Особено при динамичната икономическа ситуация, която предстои заради Брекзит, предполагам, че много родители ще се завърнат у нас с техните деца.
 
Около една шеста от българите във Великобритания са придобили статут на уседналост. Към днешна дата броят на сънародниците ни в Обединеното кралство е 280 000 по официални данни, от тях с имиграционен статут са 45 000.
 
Не бива да поставяме знак за равенство между процент увреждане и неработоспособност.
Националната програма стартира много късно - през август, поради което успяха да кандидатстват 24 предприятия и всички те бяха финансирани с около 450 хиляди лева. Това е нова програма и хората нямаха време да реагират, особено като се има предвид, че август е почивен за бизнеса и хората не са толкова активни.
.
Синът на писателя – арх. Здравец Хайтов: „Козият рог“ скара и сдобри Хайтов и Методи Андонов
Резюме
.
Актрисата от „Игра на тронове“ Наталия Тена: Мечтата ми е да изиграя Жулиета
Наталия Тена, позната от ролята си на дивачката Оша, помогнала на Бран Старк в тежкото му пътуване към Вала от хитовия сериал на HBO “Игра на тронове“, се срещна с фенове в София.
.