След касапницата в Нова Зеландия
Ще ограничава предаванията на живо на хора, които са били наказвани за нарушения
Компанията Фейсбук декларира, че затяга правилата за своята услуга за предаване на живо, преди среща на световни лидери, насочена към ограничаване на насилието в интернет след касапницата в Нова Зеландия. Въоръжен мъж, действал сам, уби 51 души в две джамии в град Крайстчърч на 15 март, като предаваше нападенията на живо във Фейсбук.
 
Святослав Вакарчук създава партия за предстоящите избори
Вокалистът на украинска рок група Святослав Вакарчук заяви, че ще основе политическа партия за предстоящите парламентарни избори, защото на обществеността й е дошло до гуша от корупцията и иска нови лица в политиката, предаде Ройтерс.
 
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че се стреми към изготвянето на глобален план за борба с нарастващата реч на омразата, по време на посещение в новозеландска джамия, където десетки богомолци бяха убити при нападение през март, предаде Ройтерс.
.
Три дами треперят за евровота в Германия
Изборите за Европейски парламент на 26 май ще подготвят сцената за рязък обрат на изключително важните регионални избори в Германия, които може да решат бъдещето на трите жени в сърцевината на националния политически живот.
.
Над 450 са убити в битката за Триполи
Повече от 450 души са убити от началото на битката за либийската столица Триполи, а над 2100 са ранени, съобщи на брифинг в Женева говорителят на Световната здравна организация (СЗО) Кристиан Линдмайер, цитиран от ТАСС. „Данните за Либия са: от 5 април до 9 май са загинали 454 души и 2154 са ранени", отбеляза той.
.
Кой подпали Нотр дам?
Като финансира организации, които проверяват фактите, като изгражда вътрешна служба за борба с дезинформацията от Русия, като въвлича в тази дейност Фейсбук, Гугъл, Туитър и други, Брюксел се надява да предпази своите 427 милиона гласоподаватели за 751-местния европейски парламент в изборите, които ще се състоят от 23 до 26 май.
.