За какво се бори Социалдемокра-тическата партия в Румъния
Паралелната държава стана тема на резолюция, приета от ръководството на управляващата Социалдемократическа партия (СДП), без да се обясни как се дефинира предполагаемата паралелна структура. Лидерите на СДП призовават румънците да излязат на улицата, да се борят срещу т.нар. нелегитимна държава. Лидерите на СДП се събраха в курорта Бъиле Херкулане преди няколко дни след като срещу председателя им Ливиу Драгня беше заведено трето наказателно дело по обвинения в корупция. Курортът, ограбен от един бивш депутат от СДП - Йосиф Армаш, стана рамка за намирането на стратегия за отговор на фона на протестите в последно време срещу измененията в Данъчния кодекс и правосъдното законодателство.
 
Руският президент Владимир Путин се е срещнал на 20 ноември вечерта със сирийския президент Башар Асад. Срещата се е състояла в Сочи, съобщава пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС. Асад е бил на работна визита в Русия. Руският лидер му е представил ръководството на министерството на отбраната и генералния щаб на въоръжените сили на Русия, които са били в Сочи за заседания, посветени на темата за отбраната.
 
Който и да поеме управлението на страната, армията трябва да е зад него
Бързината, с която се развиха събитията в Зимбабве, изненада дори опитни наблюдатели на Африка. Армията на практика завзе контрола; президентът Робърт Мугабе беше поставен под домашен арест, а за съпругата му, за която се твърди, че е готвена за негов наследник, се съобщава, че е избягала от страната. Все още не е ясно кой в крайна сметка ще управлява Зимбабве. Но който и да надделее, ще има нужда от подкрепата както на армията, така и на Китай - водещия чуждестранен инвеститор в Зимбабве.
.
Албанският премиер иска помощ от приятел
Албанският премиер иска подкрепа от страните от ЕС в борбата срещу престъпни банди, които печелят от продажба на наркотици, проституция, трафик на хора и други нелегални дейности, предаде Асошиейтед прес. В писмо до 28-те членки на ЕС премиерът Еди Рама заяви, че лидерите на такива групировки трябва да бъдат арестувани и осъдени, а всякакви активи, придобити чрез подобна дейност, конфискувани.
.