Балканите
Сделката за дълга на Гърция пропадна в последния момент
Трилър по време на Еврогрупата, маратонското заседание на финансовите министри от еврозоната в Брюксел приключи малко след полунощ в понеделник срещу вторник, но без споразумение за гръцкия дълг и без да бъде доведен до край вторият преглед на гръцката помощна програма, която би отворила пътя за отпускане на транша от 7 млрд. евро, решенията за това се отлагат за следващата Еррогрупа на 15 юни, информират гръцките издания.
 
Киев блокира сайтове и забранява продажба на книги
Украинският парламент прие закон, предвиждащ три четвърти от телевизионните програми в страната да бъдат на украински език. Мярката цели ограничаване на използването на руски език, предаде Франс прес. Законът бе подкрепен от 269 депутати, 15 депутати се обявиха против, а 10 се въздържаха.
 
САЩ затвориха сделки за над 350 млн. долара по време на визитата в Рияд
Доналд Тръмп и саудитският крал Салман подписаха серия от споразумения. Сред тях е най-мащабната в историята на САЩ оръжейна сделка,
.
Швейцария се отказва от ядрената енергия
Швейцарците подкрепиха на референдум новата държавна стратегия в енергетиката, която предвижда постепенно отказване от ядрените централи в полза на възобновяеми енергоизточници.
.