Бойко Борисов: Когато резултатите са налице, тогава и много богове мълчат
Photo: БГНЕС Бойко Борисов

Бойко Борисов: Когато резултатите са налице, тогава и много богове мълчат

Не искам да си приписвам заслуги, но ние направихме чудо, изтъкна премиерът

Националният оперативен щаб (НОЩ) преминава на режим "бойна готовност". Ежедневни брифинги няма вече да има, а при необходимост щабът, който ще дейстства до 31 декември, ще бъде свикан веднага отново. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който лично участва в последния засега брифинг (данните от него - тук).

75


 • Спас Русев опрости 3 млн. лева на

  Спас Русев опрости 3 млн. лева на "Левски"

  Бившият собственик на "Левски" Спас Русев попрости около 3 млн. лева дълг на клуба. Навръх 66-ия си рожден ден бизнесменът погаси с лични средства задължението на "сините" към "Виваком", съобщи Спортал. Спас Русев е най-големият акционер в компанията, която беше и генерален спонсор на столичния гранд по време на неговото управление в периода през 2017 и 2018 г.

  21
 • Иван Гешев: Божков и Василев искат слаба държава

  Иван Гешев: Божков и Василев искат слаба държава

  Срещу Васил Божков са изпратени документи в ОАЕ. Цветан Василев и Божков имат едни и същи интереси – те имат интерес да има слаба държава и прокуратура. Това коментира главният прокурор Иван Гешев по повод екстрадирането на укриващите се в чужбина олигарси. "Никой не обвинява американската държава, че един гангстер 16 години се укрива в САЩ", даде пример Гешев по повод екстрадирането на двамата.

  22
 • ВСС подкрепи онлайн събирането на доказателства при делата

  ВСС подкрепи онлайн събирането на доказателства при делата

  Пленумът на ВСС даде положително становище на проекта на Закон за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс. Най-важната промяна е по-голямо използване на видеоконферентни връзки при делата. Решението беше гласувано с единодушие от кардровиците на Темида – 18 гласа „за” и нито един „против”.

  26
 • Психологът Христо Монов: Лозан Панов разруши доверието в съдебната система

  Психологът Христо Монов: Лозан Панов разруши доверието в съдебната система

  "Аз като човек, занимаващ се с психология повече от 40 години, мога да кажа, че убиецът на сина ми е социопат. За съжаление в българското наказателно право и в съдебно-психиатричната ни и съдебно-психологичната ни експертиза не съществува този термин. В други правни системи го има", казва в интервю за "Телеграф медиа" бащата на жертвата на Полфрийман Христо Монов.

  26
 • Цветомир Найденов с упрек към Кадиев заради Божков

  Цветомир Найденов с упрек към Кадиев заради Божков

  Шефът на „Ефбет“ Цветомир Найденов, който е и основен свидетел срещу Васил Божков, буквално разби Георги Кадиев за монопола в хазарта, който е осигурил на хазартния бос. Рано сутринта Кадиев се изплъзна от неудобната ситуация и се обърна към премиера Борисов с няколко въпроса. Минути по-късно обаче Найденов също излезе със запитвания в три точки.

  36
 • България е сред държавите с пълно приложение на препоръките на Съвета на Европа, показва доклад

  България е сред държавите с пълно приложение на препоръките на Съвета на Европа, показва доклад

  България е сред страните с пълно приложение на препоръките на групата държави срещу корупцията (GRECO) към Съвета на Европа. Това показват данни, разпространени от пресцентъра на международната организация и свързани с представянето на годишния доклад за дейността на групата.

  33
 • Ген. Мутафчийски: Благодаря на медиите за ежедневното отразяване на COVID-19

  Ген. Мутафчийски: Благодаря на медиите за ежедневното отразяване на COVID-19

  "Благодаря на медиите, защото ако не беше ежедневното отразяване на данните, на текущите проблеми, на популяризиране, на това което се случва в България, нямаше да имаме тези резултати. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски слд последния засега брифинг. Той благодари на медиите и за това, че са представяли различни мнения, за да могат българите да направят информиран избор.

  38
 • Бойко Борисов: Когато резултатите са налице, тогава и много богове мълчат

  Бойко Борисов: Когато резултатите са налице, тогава и много богове мълчат

  Националният оперативен щаб (НОЩ) преминава на режим "бойна готовност". Ежедневни брифинги няма вече да има, а при необходимост щабът, който ще дейстства до 31 декември, ще бъде свикан веднага отново. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който лично участва в последния засега брифинг (данните от него - тук).

  75
 • Закриваме сезона на брифингите

  Закриваме сезона на брифингите

  25 са новозаразените с коронавирус за последното денонощие, от тях седем са в болница. Това са данните от последния към момента брифинг на Националния оперативен щаб, съобщени от неговия председател - ген. Венцислав Мутафчийски.
  Общо изследваните проби са 1174. Активност се наблюдава в 8 области на страната. Общо установените лица с COVID-19 в България са 2588.

  За последното денонощие има един нов случай на заразено лице до 18 години. Става дума за 17-годишен младеж от София, който е на домашно лечение с минимална симптоматика.

  Двама са новозаразените лекари – един от Пловдив и един от Сливен. Процентът на заразен медицински персонал е 10,4% от общата бройка.

  За последното денонощие има още един смъртен случай – на 68-годишен мъж от Благоевград. 116 души са новите излекувани, съобщи още ген. Мутафчийски.

  В международен план и конкретно на Балканите, Турция остава водещата страна по брой заразни с коронавирус. За последното денонощие Турция отчита 867 новорегистрирани случаи на коронавирус.

  В съседна Румъния са регистрирани 152 нови случаи, а в Сърбия – 69 случаи. В Северна Македония, където беше възстановен вечерният час, са регистрирани 101 нови случаи.

  Гърция и Хърватия не са отчели нито един случай на новозаразен с коронавирус за последното денонощие.

  87
 • Изборите в Боливия се отлагат за 6 септември заради пандемията от коронавируса

  Изборите в Боливия се отлагат за 6 септември заради пандемията от коронавируса

  Президентските и парламентарните избори в Боливия бяха отложени заради пандемията от новия коронавирус, предадоха световните агенции. Те са насрочени за 6 септември, съобщи председателят на Централната избирателна комисия Салвадор Ромеро.

  81
 • Доц. Ангел Кунчев: Мерките може да паднат, но дистанцията трябва да остане

  Доц. Ангел Кунчев: Мерките може да паднат, но дистанцията трябва да остане

  Идва ли краят на пандемията у нас и кога евентуално да очакваме нов пик? Как ще продължим да живеем? Трябва ли да се пазим? Кога се надяват експертите да има ваксина? Какви нови вируси дебнат? Това са част от въпросите, които агенция БГНЕС дискутира с главния държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев.

  109