Президентът връчи мандата на ИТН, взе го кандидат-премиерът Пламен Николов
Снимка: Бойко Кичуков

Президентът връчи мандата на ИТН, взе го кандидат-премиерът Пламен Николов

Президентът Румен Радев връчва мандата за съставяне на правителство на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".  Мандатът бе връчен на адвоката Пламен Николов. Той е предприемач, роден през 1977 година, избран за депутат от Шумен. Говори английски, немски и руски език.  ИТН имат седмица, за да обявят състава на правителството. 

53

 • Кабинетът Студио Хъ

  Кабинетът Студио Хъ

  Безпрецедентно президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призоваха партиите за едно и също – да седнат и да се разберат

  Ние сме лошите в страшния филм,
  тъй пожела си съдбата...
  Мъжки момчета сме, знаем сами -
  лоши ще бъдем докрай!
  Черните ни дрехи крият от вас
  колко са бели душите ни.
  Изпратете ни без плач, момичета,
  без сълзи, забравете даже наш'те имена!
  Копелета гадни бяхме всичките, до един,
  ала така ни обичахте...

  За добро или за лошо напоследък политически анализатори и колеги журналисти почнаха да цитират песни на „Ку-Ку бенд“, търсейки някакви дълбокомислени послания в тях.

  219
 • Поименно ги назовете... (подслушваните)

  Поименно ги назовете... (подслушваните)

  Стотици български граждани са били подслушвани по искане на спецпрокуратурата и по разрешение на Специализирания съд. Такава бомба хвърли министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на изслушване, поискано от ГЕРБ-СДС, относно твърдения за незаконно подслушване на политици и граждани. Логично, последва въпрос за повече конкретика. А служебният вътрешен министър отговори в стила на популярен в миналото виц.

  136