Говорителят на ЦИК Росица Матева: Не могат да бъдат ограничавани правата на избирателите заради ваксини и сертификати
Росица Матева е завършила СУ “Св. Климент Охридски“. Има юридическо образование. От 2014 до 2019 г. е член на ЦИК. От 2020 до 2021 г. е член и председател на Обществения съвет към ЦИК. От май 2021 г. досега – зам.-председател и говорител на ЦИК

Говорителят на ЦИК Росица Матева: Не могат да бъдат ограничавани правата на избирателите заради ваксини и сертификати

"Категоричното становище на ЦИК е, че не могат да бъдат ограничавани правата на избирателите и да гласуват в зависимост от това дали притежават сертификат, или не. Особено дали да са ваксинирани, или не", коментира говорителят на ЦИК Росица Матева.

84

 • Хороскоп за 26 октомври: Ракът намира най-краткия път към целта, Скорпионът се дразни от чуждите успехи

  Хороскоп за 26 октомври: Ракът намира най-краткия път към целта, Скорпионът се дразни от чуждите успехи

  Енергията прелива от вас и напира да се прояви. Не при всички обаче това ще се получи. Ако усещате, че атмосферата е недоброжелателна, не натоварвайте ситуацията. Задръжте идеите си за по-добри времена.

  1208
 • Племето дропа и каменните дискове

  Племето дропа и каменните дискове

  Гробище на извънземни с 500-годишна давност. Това не е фантастика, а съвсем реален факт. Група швейцарски антрополози се натъкват на загадъчните гробове през 2009 г. по време на разкопки в Централна Африка. По техни изчисления в могилите са положени не по-малко от 200 тела, които при това са добре съхранени. „Опитваме се да изясним откъде са се появили извънземните и каква е причината за тяхната смърт”, казва през ноември 2009 г. пред журналисти в град Кигали, Руанда, антропологът доктор Уго Дети.

  4396