Дневен хороскоп за 25 септември: Везните са обаятелни, а Водолеят е гений, който печели всеобща възхита

Дневен хороскоп за 25 септември: Везните са обаятелни, а Водолеят е гений, който печели всеобща възхита

Ден, в който е препоръчително да се отдадете на активна почивка. Времето ще е подходящо за земеделски работи, прекопайте градинката, погрижете се за цветята. Тези, които отлагат от доста време влизането във форма, могат да сложат началото днес. Спортувайте и почивайте, казват звездите. Много от вас ще се вслушат в доводи, които по друго време биха отхвърлили. И няма да сбъркат! Възможни са неочаквани срещи с хора, които явно са ви липсвали. Възобновете приятелството си, сдобрете се с тези, с които сте се скарали лошо.

580

 • Пълен седмичен хороскоп за 25.09-01.10.2021

  Пълен седмичен хороскоп за 25.09-01.10.2021

  Водолеят си хваща любовник (любовница), а Рибите - "златната рибка"

  Седмица, в която някои ще доверят информация за себе си в социалните мрежи, с която други ще злоупотребят. Едни разчистват терена за новото, други се връщат към стара, но проверена връзка. Вижте какво казват звездите за периода от 25 септември до 1 октомври.

  3008
 • Цар Плъх

  Цар Плъх

  За него се знае малко, той рядко излиза на светло. Загадка на природата, около която има много противоречиви и зловещи легенди. Става дума за Царя на плъховете. Това не е измислица и фантасмагория, нито е мистификация, както са предполагали до едно време учените. Царят действително съществува! Това са няколко плъха със сраснали опашки. И май това е единственото, което може да се каже със сигурност за тях.

  3106

 • Любимата икона на Ванга разтуря магии

  Любимата икона на Ванга разтуря магии

  Защо не пишете за чудотворната икона, закрилница на Баба Ванга, празникът й бе на 8 септември. С тези думи се обърнаха читатели на „Чудеса и вяра“ от района на Сандански. Те припомниха, че приживе пророчицата е пращала хора за поклонение и молитва пред чудотворната икона на Богородица от Роженския манастир. След молитва пред нея тя можела да лекува, да разтуря магии и да дарява с деца.

  4
 • Първо бебета, после сватби за БГ звездите

  Първо бебета, после сватби за БГ звездите

  Предстоящи звездни сватби се готвят до броени месеци. Някои от звездите ще кажат „Да“ за пореден път, а други ще отидат до олтара за първи път, но след като вече са станали родители. Или, както се казва, БГ звездите заложиха първо на бебета, а след това на венчавки.

  43
 • Феноменът на ритмичния тътен

  Феноменът на ритмичния тътен

  По време на експедиция из пустинни области в югозападната част на Египет, британският физик Р. А. Бехнолд и негов сътрудник станали свидетели на странно и стряскащо явление: „Над пустинята цареше нощно безмълвие, и изведнъж тишината беше прорязана от вибриращ звук, толкова силен, че се наложи да крещим, за да се чуем един друг. Скоро към основното звучене се добавиха и нови тонове, близки до предишния по височина. Под краката си усещахме слаби ритмични движения. Загадъчният хор продължи изпълнението си пет минути, след което отново се възцари тишина”.

  1441
 • Пътниците в Московското метро скоро ще плащат чрез лицево разпознаване

  Пътниците в Московското метро скоро ще плащат чрез лицево разпознаване

  Московското метро вече демонстрира как работи системата за заплащане чрез лицево разпознаване, която ще бъде задействана на 15 октомври. Това е последният засега пример за бързото и неподкрепяно от някои развитие на тази технология в Русия, предаде Франс прес

  50
 • Кристина Гавран композира историите на пет жени

  Кристина Гавран композира историите на пет жени

  Знаете ли, че сто дървета трябва да загинат, за да се произведе 1 мл палисандроово масло? Това е една от причините палисандърът да е защитен вид. Днес обаче разгръщаме едно издание, в което палисандровото дърво има друга символика. Структуриран като мозайка, романът на Кристина Гавран „Китара от палисандрово дърво“ (издателство „Колибри“) е екзотичен микс от истории, които звучат като музика. Писателката третира универсални проблеми за женската жертвеност и мъченичество; за майчинството и любовта; за свободата и трансформиращата сила на творчеството, но нейната композиция не е в никакъв случай стандартна.

  47
 • Дневен хороскоп за 25 септември: Везните са обаятелни, а Водолеят е гений, който печели всеобща възхита

  Дневен хороскоп за 25 септември: Везните са обаятелни, а Водолеят е гений, който печели всеобща възхита

  Ден, в който е препоръчително да се отдадете на активна почивка. Времето ще е подходящо за земеделски работи, прекопайте градинката, погрижете се за цветята. Тези, които отлагат от доста време влизането във форма, могат да сложат началото днес. Спортувайте и почивайте, казват звездите. Много от вас ще се вслушат в доводи, които по друго време биха отхвърлили. И няма да сбъркат! Възможни са неочаквани срещи с хора, които явно са ви липсвали. Възобновете приятелството си, сдобрете се с тези, с които сте се скарали лошо.

  580
 • Силата на духа да преследва дори невъзможна мечта

  Силата на духа да преследва дори невъзможна мечта

  Две отчуждени сестри се събират, за да поправят грешките от миналото. Успехът на това начинание е гарантиран, тъй като техният режисьор е гениалната Даниел Стийл, която познава и описва всички детайли на човешката душа. „Да намериш Ашли" (издателство „Бард“) е бестселър, в който Стийл за пореден път доказва дарбата си и тънкия си психологически нюх.

  58
 • САЩ официално одобри бустерна доза за милиони възрастни и уязвими американци

  САЩ официално одобри бустерна доза за милиони възрастни и уязвими американци

  Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията вчера одобриха поставянето на бустерни дози ваксини на милиони по-възрастни или уязвими граждани, давайки началото на значим нов етап в имунизационната кампания срещу КОВИД-19 в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

  73
 • Характеристика на Луната за 25 септември

  Характеристика на Луната за 25 септември

  На 25.09.2021 в 12:00 Луната се намира във фаза "Убиваща Луна". Това е 19-ият лунен ден в лунния календар. Луната днес е в знака на зодия Телец ♉. Процентът на осветеност на Луната е  82%. Нейният изгрев е в 19:47, а залезът е в 11:20.

  311
 • Ето кои са новите топ дестинации за обучение, най-предпочитани от българските студенти

  Ето кои са новите топ дестинации за обучение, най-предпочитани от българските студенти

  Германия, Гърция и Италия са трите топ дестинации за обучение в чужбина, става ясно от данни на просветното министерство за заверените български дипломи за следване в страната. Миналата година първите три най-предпочитани държави били Германия, Гърция и Великобритания.

  47
 • Беновска ощастливи Каракачанов с ябълка, в замяна получи книга

  Беновска ощастливи Каракачанов с ябълка, в замяна получи книга

  С изтъркания си номер с ябълката се отчете за стотен път тв водещата Илиана Беновска. Този път щастливецът, който ще изхрупа ябълката на журналистката е изпадналият от парламента лидер на ВМРО и бивш министър Красимир Каракачанов. Ябълката му бе връчена с послание, че това щяло да е тренировка за президентските избори. В отговор пък ВМРО-лидерът подари на водещата книгата "Забравените апостоли на Македония”. И я увери, говорейки за себе си така: "Красимир Каракачанов е готов за всяка битка, която може да извади част от каузите на ВМРО на преден план и да бъдат поне коментирани. Не ме плаши тази битка. Личностите са важни, но личностите би следвало да следват каузите, а не личното си его”.

  106
 • В проекта

  В проекта "Литературна София": Показват револвера на Яворов в къщата му

  За празника на София фотографът Иван Шишев ("Етюд-и-те на София") е подготвил изложба, която е своеобразна фоторазходка из страниците на града, фокусирана изцяло върху литературния му облик. Над 30 фотографии представят исторически и съвременни значими книжни пространства, места и личности, които разгръщат в пълна степен богатото литературно битие на столицата.

  55
 • Восъчен Ботев „охранява“ оръжейна изложба

  Восъчен Ботев „охранява“ оръжейна изложба

  Единствената у нас фигура на Христо Ботев в цял ръст, изработена по специална технология от специалистите на Санктпетербургския музей на восъчните фигури преди 17 години, излезе на показ в Казанлък на 22 септември.

  73