Обявиха номинираните сериали за наградата "Еми"

Стана ясно кои продукции тази година ще се борят за награда "Еми" за дневни телевизионни предавания, които ще бъдат връчени за 47-и път. Отличията са от особена важност за актьори, режисьори и продуценти и са известни с разговорното "телевизионни Оскари".

Наградите ще бъдат раздадени виртуално на 26-и юни, а церемонията ще бъде илъчена по CBS.

Победителите и специалните гости ще се включват от домовете си, обявиха преди дни от Академията за телевизионно изкуство и науки на САЩ в изявление.

Ето кои са номинираните, които си заслужава да бъдат споменати:

Първият сезон на "Шоуто на Кели Кларксън"  ще се бори за награда "Еми" в категории за най-добро развлекателно токшоу и за най-добър водещ.
Ветеранът Алекс Требек също има шанс за отличие за водещ на шоу за "Заплаха!", след като миналата година спечели в същата категория.
С 23 номинации е "Централна болница", включително за най-добра дневна драма, за водеща актриса (Финола Хюс) иза най-добра мъжка роля(Стив Бъртън и Джон Линдстрьом).
Поредицата "Дните на нашия живот" е с 22 номинации, а "Дързост и красота" - с 13.
Звездата от "Дните на нашия живот" Сюзан Сийфорт Хейс ще се бори за наградата в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля. Тя е единствената звезда, участвала във всички епизоди на сериала за близо 55-те години, откакто е на екран.

Подобни статии