11-годишно българче спечели испанската титла по Супермото до 65сс

Никола Николаев (КТМ, ЕКО БМВ МОТОРАД МС77 Рейсинг Тим) спечели титлата в клас 65сс по Супермото на испанския шампионат. Последният кръг беше проведен на пистата в Алкарас, а 11-годишният българин спечели петата си категорична победа от също толкова кръгове.

"Наистина е голямо постижение за всички ни. Никола направи фантастичен сезон, както тук в Испания, така и в България, където стана шампион по Супермото и за BMU European championship 2020, а също и в Републикански шампион на България в неговия клас. Всички го знаят като български пилот и той много се гордее с това. Казвам го, за да е ясно на всички. Никола Николаев е българин и това, че живеем в Испания не променя фактите. Догодина спираме със Супермото и продължаваме само с мотоциклетизма на писта в Мoto4 и 150-кубикова машина Хонда. Това е най-силният шампионат в света за деца в неговата възраст и се кара на големите писти в Испания. Конкуренцията е от цял свят. Всичките ни усилия ще бъдат насочени само към този шампионат, защото е с много състезания и е невероятно скъпо като финанси. Новият мотор е при нас и скоро започва с тестовете, за да е подготвен за догодина. Поздрави на всички фенове в България", каза баща му Мирослав Николаев.

Празникът по случай титлата на Испания по Супермото на Никола Николаев беше само на пистата след награждаването, защото от днес българинът е отново сред съучениците си от 5-и клас в каталунското училище Montbui.

Подобни статии