12-годишен учи в колеж по аерокосмическо инженерство

Калеб Андерсън не е дете като всички останали. Докато повечето ученици на неговата възраст учат в VII клас, той започва втората си година в колежа, предаде сп. „Пийпъл”.

Понастоящем 12-годишният студент е записан в Техническия колеж Чатахучи, където след две години трябва да получи бакалавърска степен по аерокосмическо инженерство. "Всъщност не съм умен", твърди Калеб. „Просто възприемам информацията бързо. Така че, ако уча по-бързо, напредвам по-бързо”. Калеб не смята да се задоволи само с тази диплома - той е насочил поглед към Технологичния институт в Джорджия или Масачузетския технологичен институт. Той се надява това да му помогне да започне работа при основателя на „Тесла” и „Спейс Екс” Илон Мъск.
Калеб споделя, че още откакто е бил на 1 година, винаги е искал да отиде в Космоса. „Смятах, че космическото инженерство ще бъде най-добрият път”, разказва младият учен. На 9 месеца Калеб научава езика на жестовете и продължава да се усъвършенства. Няколко месеца по-късно се научава да чете, а около втория си рожден ден започва да решава и математически задачи, съобщи CBS News. Тогава родителите му решават да го изпратят на училище. Калеб разказва, че си спомня това време - всички негови съученици били доста по-високи от него. „Едва ходех”, споделя момчето. Едва 3-годишен е приет в МЕНСА – дружество за хора с висок коефициент на интелигентност.

Подобни статии