15-годишна индонезийка наследява милион от британски журналист

Александър Томсън умрял неженен и без да остави завещание.

Индонезийска тийнейджърка ще наследи над 400 000 паунда (914 480 лв.) след глобално издирване на наследниците на британски журналист, предаде в. „Метро“.

Александър Томсън, който работел за Световната служба на Би Би Би в Източна Африка и Далечния изток, починал през септември м. г. на 71-годишна възраст.

Томсън бил неженен, нямал известни потомци и не оставил завещание. Това предизвикало разследване от страна на детективи, с цел да открият дали е имал деца. Детективите успели да издирят 15-годишното момиче, което сега ще се обогати от имането, намерено в тристайната къща на журналиста в английския град Рамсгейт. Сред вещите имало много скъпа ваза, която била продадена за 20 000 паунда, други китайски артефакти, сред които и табуретка за 2200 паунда, и документи за собственост на 20-метрова яхта. Дани Къран, директор на компанията „Файндърс интернешънъл“, заяви, че много от предметите показвали азиатско влияние и затова те прибегнали до помощта на експерта по азиатско изкуство Ричард Харисън от аукционната къща „Доусънс“.

Само една от сестрите на Александър имала деца и на пръв поглед огромното състояние трябвало да се наследи от неговите племенник и племенница. „Но по-дълбоко съдебномедицинско разследване от нашия екип в края на краищата откри млада дъщеря в Азия“, изтъкна Къран.

Томсън, който бил роден в Сингапур, минал през религиозна венчална церемония в Индонезия. Макар това да не е правно признат брак, от този съюз се родила дъщеря през 2006 г. Както добави Къран, „Като водещи издирвачи на хора, една част от нашата дейност е да намираме роднини, които имат правото да наследят състояние, когато покойникът е починал без брак, без завещание и без известни потомци. Развълнувани сме, че открихме дъщерята на Александър, която с право ще го наследи. Сигурни сме, че именно това би искал той“.

Подобни статии