167 вакантни войнишки длъжности

Обявен е конкурс за заемане на 167 вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Съвместното командване на силите (СКС). Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната (МО).

Длъжностите следва да се заемат след провеждане на конкурс за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина. Те са за механик-водачи, специалисти по комуникационно-информационни системи, шофьори, автоматчици, майстори по ремонт на автомобилна техника, готвачи, охранители, електромеханици, радиотелеграфисти и др. Размерът на месечното възнаграждение е не по-малък от 924.00 лв.

Най-много са обявените вакантни войнишки длъжности във военните формирования на СКС в област Бургас - 62, посочиха от пресслужбата. Във военните формирования на СКС в област София са обявени 57 вакантни войнишки длъжности, във военно формирование 28 860 - Горна Малина - 35, във военно формирование 32 450 - Мокрен - 5, във военно формирование 22 720 - Смядово - две. Две са и вакантните войнишки длъжности, обявени във военното формирование на СКС в Негушево. По една вакантна войнишка длъжност е обявена във военните формирования на СКС в Карлово, Костенец, Козарско и Сливен.

Конкурсът ще се проведе по график от 9 до 13 ноември 2020 г. и включва тест за проверка на общата култура, изпит за определяне на физическата годност и събеседване.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите и редът за формиране на състезателния бал са публикувани на интернет страницата на МО.

Подобни статии