171 млн. лв. дължи държавата на бизнеса в края на юни

В края на второто тримесечие просрочените задължения на държавата към бизнеса възлизат общо на 171,270 млн. лв. От тях 63,124 млн. лв. са на централното правителство, 4,8 млн. лв. са задължения на социалноосигурителните фондове, в това число и НЗОК, а дълговете на местната власт възлизат на 108,141 млн. лв. Това показват данни на Министерството на финансите (МФ). Просрочените задължения по сметки за средствата от ЕС на общините допълнително са в размер на 17 млн. лв.

Спрямо края на миналата година задълженията на държавата намаляват с малко над 70 млн. лв. Към 31 декември 2020 г. общините са имали 128,716 млн. лв. дългове към фирми, а социално-осигурителните фондове са без задължения. Неразплатените средства от централното правителство са 69,123 млн. лв. в края на миналата година.
В края на март 2021 г. задълженията на централната власт са в размер на 90,825 млн. лв., а на местната - 102,978 млн. лв. 4,8 млн. лв. са задължения на социално-осигурителните фондове, в това число и НЗОК.

Подобни статии

 • „УниКредит Булбанк“ се присъедини към гаранционната програма на ББР в подкрепа на бизнеса

  „УниКредит Булбанк“ се присъедини към гаранционната програма на ББР в подкрепа на бизнеса

  От началото на февруари още една търговска банка започва работа по гаранционната програма на ББР в подкрепа на малкия и средния бизнес, засегнат от мерките срещу пандемията. УниКредит Булбанк се присъединява към банките-партньори на ББР, които отпускат финансиране по обновените условия на Програма „Възстановяване“ – БАКБ, Алианц Банк България, Юробанк България, ПИБ, Банка ДСК, ОББ и Инвестбанк. Срокът за кандидатстване по антикризисната мярка е удължен до 30.06.2022 г.

   

  75
 • Плащаме 5 лв. за преиздаване на ПИН код на дебитната карта

  Плащаме 5 лв. за преиздаване на ПИН код на дебитната карта

  Ползването на банкомат официално вече не е безплатно. Това стана ясно от публикуваните в началото на годината нови тарифи за ползването на банкови услуги, съобщава Нова телевизия. Поскъпнало е и обслужването на гише.

  93
 • Пощенска банка спечели две международни награди за дигитални иновации

  Пощенска банка спечели две международни награди за дигитални иновации

  Пощенска банка бе отличена с две престижни международни награди от конкурса World Finance Digital Banking Awards 2021 на авторитетното списание World Finance, съобщиха от финансовата институция. Призовете са в категориите „Най-добра дигитална банка“ (Best Consumer Digital Banks, Bulgaria) и „Най-добро приложение за мобилно банкиране“ (Best Mobile Banking Apps, Bulgaria) за потребителите в България, които финансовата институция печели за втора поредна година и още веднъж затвърждават изключителните ѝ постижения в областта на дигиталните банкови услуги.

  92