2014-а в очите на Нострадамус

Снимка: commons.wikimedia.org Въпреки мрачните си пророчества Нострадамус не е преследван от Инквизицията, защото е бил под закрилата на Катерина Медичи.

Авторитетът на Нострадамус нееднократно е претърпявал периоди на възход и падение. Едни го фаворизират, други го смятат за поредния смахнат човек, който се е упражнявал в това да наднича в бъдещето, а сбъдналите се предсказания са обикновена случайност. Истината, както винаги, е някъде по средата.

Авторитетът на Нострадамус нееднократно е претърпявал периоди на възход и падение. Едни го фаворизират, други го смятат за поредния смахнат човек, който се е упражнявал в това да наднича в бъдещето, а сбъдналите се предсказания са обикновена случайност. Истината, както винаги, е някъде по средата. Не бива да се забравя и това, че великият французин Мишел дьо Нострадам е живял в една много далечна от нас епоха и много от нещата, които пророкът е виждал може да не са били обясними с прости думи. Няма основания за съмнения в истинността на предсказанията на Нострадамус, защото много от тях са се сбъднали с точност. Що се отнася до близкото бъдеще - а именно 2014 година, то за този период гениалният астролог и пророк е предвидил немалко любопитни неща. Сигурно е едно - чакат ни значителни световни катаклизми. Нострадамус вижда Луната затъмнена, а Слънцето - с неестествен цвят на ръждиво желязо. Това се тълкува като следствие от голяма вулканична активност с изхвърляне на серни газове и пепел и, като резултат на това, големи горски пожари. Атмосферата ще се окаже силно замърсена. Пожарите и вулканите ще предизвикат потапяне и топене на ледници, поради което под водата рискуват да се озоват островни и полуостровни територии - Великобртания, Италия, а също и Австралия. Освен това, в предсказанията на астролога специалистите са склонни да виждат разрушения на градове заради „великата вода” (вероятно се имат предвид големи и високи вълни). Тези бедствия могат да се съсредоточат в югоизточната част на Азия, а именно Филипините, Индия, крайбрежните зони на южен Китай, някои райони на Камчатка.
Що се отнася до икономиката и политиката, в първата половина на 2014 г. Нострадамус прогнозира световна икономическа криза. Тя не може да бъде сравнявана с досегашните, защото според неговите прогнози ще доведе до много сериозни изменения на политическата и икономическата картина на света. Днешната доминанта във всички случващи се на планетата международни процеси - САЩ - еднозначно ще изгубят влиянието си. Щафетата ще бъде подета от Китай. В резултат на световната криза може да настане голям глад, който да застигне много народи, особено в страните, разположени под линията на екватора. В 84 катрен (1-ва центурия) се споменава и за това, че в света ненадейно ще се появи някаква достатъчно знаменита, агресивна и войнствено настроена личност, която всички са смятали за отдавна изчезнала. Битува мнението, че става въпрос за прословутия Осама бин Ладен, който ще призове мюсюлманите на оръжие срещу „неверниците”.
Тектоничните и други катаклизми, както твърдят разшифроващите пророчествата на Нострадамус, ще предизвикат не само социални и климатични, но и политически последствия. След това много международни споразумения и договорености ще изгубят сила, ще се окажат „кухи закони”. Предполага се, че тук се визират конкретно Женевските конвенции, тъй като в 47 катрен, 1-ва центурия, се споменава Женевското езеро (Леман).
През 2014 г. Нострадамус предсказва религиозна война. В 43 катрен, 4-та центурия) той говори за „враговете Господни”, които ще започнат да се гаврят със „светите закони”. В тази война може да бъде задействана и авиационна техника, тъй като в същия катрен астрологът споменава за шум от оръжия в небето. Като се съди по всичко, може да бъде осъществено нападение над някоя християнска страна, тъй като става дума за смърт на „правоверни” (а от контекста се разбират точно християни). Важна роля се предопределя на Русия, която ще бъде обхваната от мисионерска идея и тя ще се разпространи далече зад нейните предели и ще се превърне в нова, мощна и активна религия, която ще помогне на човечеството да предотврати много беди.  
Успокояващо е това, че към края на 2014 г. основните сътресения ще бъдат преодолени и страните ще започнат да се връщат към спокойния и нормален ритъм на живот. Само мюсюлманите няма да изгубят своята войнственост.
Краят на годината ще бъде отбелязан с откриването на нов вид енергия. Това обстоятелство качествено ще промени живота на планетата.
Датата 1 юли 2014 г. неведнъж е посочвана като време, когато планетата Нибиру ще започне да се отдалечава от Земята. Планетата Нибиру е фиксирана с мощни телескопи за пръв път през 1983 г. Тогава американските учени Том Ван Фландерн и Ричард Харингтън заявяват, че планетата се движи по елиптическа орбита. Разстоянието, което я дели от Слънцето е около 14 милиарда километра. В древни сказания планетата, носеща на Земята беда, се описва като “второ Слънце” - “светеща”, “блестяща”, “със сияеща корона”. Нашите предци считали Нибиру за “кораб, на който живеят боговете”. Параметрите на движение на планетата са толкова поразителни, че много астрономи са склонни да смятат, че тя е изкуствено създадена и се управлява от гигантски космически кораб.   
Нострадамус обаче не е толкова оптимистичен по отношение на планетата Нибиру. Точно през 2014 г. той прогнозира, че тя ще прелети толкова близо до повърхността на Земята, че даже може да я докосне. В резултат на този „контакт” може да се размести земната ос, а това, на свой ред, ще доведе до объркване на дните и нощите. Още едно неприятно последствие от това съприкосновение ще са промените в климата. Някои учени смятат, че такъв контакт би довел до заледяване на едната половина на Земята и превръщането в гореща пустиня на другата. Но както знаем: този, който е предупреден, е въоръжен.

Подобни статии