2020-а си отива като дама от добро семейство

Полека си отива годината като дама от добро семейство, която добре се е омъжила, родила е здрави деца, дочакала е пенсия и не е очаквала, че ще се плаши или разболее от ковид.

Делят ни дни от Новата година, но като белег чувстваме всички мигове, месеци, хубави и лоши моменти, дълбоки и избледнели чувства, депресията и еуфорията, радостта и тъгата, енергията и умората, надеждата и отчаянието, оптимизма и песимизма.
Радваме се на новата 2021 година, но ни е трудно да обърнем поглед назад към годината, която си отива, за някого по-бързо, а за някого твърде бавно.
Колкото хора, толкова характери и желания.
Някой е затънал в миналото, някой живее само за настоящето, а някой се радва на бъдещето.
За някого Нова година е само една обикновена нощ, за някого нова страница в живота, за някого изпускателен клапан, а за някого нов шанс за начало.
Малко хора ще се забавляват на Нова година, някой ще я проспи, някой ще се наконти, някой ще празнува по пижама, някой ще си бъде вкъщи, някой на вилата, някой край езеро, а някой на планина.
Някой ще бъде носталгичен, някой еуфоричен, някой романтичен, а някой равнодушен.
Някой ще се напие, някой ще се наяде, някой ще се събуди с махмурлук, някой ще остане трезвен, а някой няма да си спомня.
Някой ще поиска много, някой малко, някой всичко, а някой нищо. Някой ще се радва на хубаво опакован подарък, за някого най-голям подарък е семейството, за някого е най-важно вниманието, а някой ще забрави.
Това беше на Нова година. Започваше с фолк и завършваше с валс.
Сега от кревата пред телевизора гледаме Виенския концерт без публика.
Да сме живи и здрави и да видим какво ще ни донесе новата 2021 година!

Подобни статии