35 екипажа стартират в предстоящото рали "България"

Общо 35 екипажа ще участват в предстоящото рали "България", което ще се проведе в събота и неделя на територията на варненска и шуменска област, съобщи председателят на автомобилната федерация на България Камен Михайлов.

Той уточни, че от тях 11 са чуждестранните екипажи. Турция ще е с 5 екипажа, Румъния - с 4, а Сърбия и Унгария - с по 1. Нашата страна ще бъде представена от 24 екипажа.

Общо 16 са специалните етапи на ралито, общата дължина на трасето е 635 километра. Последният специален етап ще е по улиците във Варна, след което ще бъде и награждаването на призьорите от надпреварата. Церемониалният старт на ралито е в петък от 20.00 часа пред Катедралата във Варна.

Организаторите съобщиха, че за ралито е подготвен специален протокол за провеждането му в условията на пандемия, в който е забранен контактът между пилотите и служебните лица.

За състезанието са ангажирани 12 линейки, които ще бъдат разположени по трасето, а три болници са уведомени и ще осигуряват дежурни екипи при нужда. Осигурени са 12 противопожарни автомобила.

От СБА пък съобщиха, че в петък, преди церемониалния старт, от 14.00 часа ще се проведе 4-то поредно издание на състезанието за най-добър млад шофьор на възраст между 18 и 26 години.

Над 2000 души са се включили в първия, теоритичен етап на надпреварата, но до втория, в който ще се определи победителят, се класират само 20 души.

Подобни статии