40 лв. за COVID преглед по телефона

Лекари от различни специалности предлагат онлайн прегледи за COVID-19. Средно 40 лв. струва да зададем въпрос на медик и да бъдем консултирани по телефона.

Това се случва чрез специално приложение. В него специалисти отговарят на въпроси по чат. За целта предварително трябва да се заплати определена от лекаря сума. След това в рамките на ден той ще отговори на запитването, като дори може да изпише и лекарства. Веднъж заплатеният преглед дава възможност за допълнителни въпроси в рамките на 20 дни.

Близо двеста медици от цялата страна предлагат подобни услуги. Сред тях има специалисти по инфекциозни болести, УНГ, офталмолози, нефролози, дерматолози, съдови хирурзи, пулмолози, кардиолози, ендокринолози, педиатри, семейни лекари и др. Част от тях са включили възможност и за видеоконсултации след предварително записване на час. Цената за преглед по телефона започва от 20 лв. и стига до над 120 лв.

Началникът на катедра „Инфекциозни болести“ към ВМА проф. Георги Попов също предлага съвети по телефона. Консултацията с него е на цена от 60 лв., а професорът е първи по оценка на пациентите. Той е събрал 5 от възможни 5 звезди за удовлетвореност, като те са поставени от над 180 консултирани. „Проф. Попов е страхотен специалист и съм изключително благодарна, че попаднах на него и че поставената дистанционна диагноза и курс на лечение вече дават резултати! Медикаментозното лечение е подробно обяснено и дори най-малкият детайл е взет под внимание“, гласи един от отзивите за проф. Попов. „Отговаря бързо и компетентно. Беше ни много полезен в целия ход на заболяването“, казва друг доволен пациент.

Не само лекарите предприемат иновативни подходи насред пандемията. Медицински център пусна пакети за 24-часово наблюдение на заразени, които са оставени на домашно лечение. Офертата за 5 дни включва ваучер на стойност 45 лв. и доплащане на 190 лв. при получаване на специално устройство за мониториране. Чрез него се измерват в реално време пулс, дишане, кръвно налягане, кислородна сатурация и телесна температура. Центърът предлага и по-продължително наблюдение, като цената се увеличава. Така например за 15 дни ваучерът излиза 120 лв., а доплащането е 490 лв. През цялото това време обаче пациентът се проследява денонощно от професионален медицински екип, базиран в Телемедицинска клиника. При необходимост се изписва допълнителна медикаментозна терапия или се оказва съдействие за хоспитализация. Лекарите ежедневно дават и обратна връзка на пациента за неговото състояние. В края на лечението се издават препоръки за допълнителни изследвания и консултации, както и таблица с промяната на проследяваните жизнени показатели.

Подобни статии