53-ата Царица Роза е почитателка на Петя Дубарова и иска да е педагог

Почитателка на поетесата Петя Дубарова и мечтаеща да стане педагог е тазгодишната, 53-та Царица Роза , която бе избрана от жури с дипломатически състав сред експозицията на казанлъшката художествена галерия и артефактите от античността на историческия музей „Искра“след бляскава церемония късно вечерта в петък.

Абитуриентката от професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм Александра Хаджихристова спечели журито с рецитация на стихотворението „Да съм слънчево момиче“ от трагично загиналата бургаска поетеса Петя Дубарова и макар да дефилира под номер 17 последна в редичката на претендентките за короната се оказа на първото място в избора на посланиците на Япония и Мароко и дипломати от мисиите на Русия и Франция у нас.

Родената под знака на зодия „Риби“ Саша първо благодари на семейството й, което за разлика от някои други в Града на розите не я спряло за участие в най-дълголетния конкурс за красота . "Чувствам се удовлетворена от всичко и съм щастлива че станах Царица Роза и бях част от този празник, и най-важното, че се осмелих да участвам.", каза тя видимо развълнувана след като получи изящната коронка и билета за пътуване до Страната на изгряващото слънце от посланик Нарахира Хироши, който беше почетен председател на журито. Секунди след огласяването на избора социалните мрежи завряха от хейтърски послания, които направиха опит да опорочат празника на девойчето с кестеняви очи и изключително скромно поведение на импровизираната сцена. Сред най-честите въпроси, зададени от недоброжелателите й беше с какво се занимава татко й и въпреки скромната му професия на професионален шофьор нападките продължиха часове наред.

Наблюдатели на конкурса, които вече десетилетия следят случващото се смятат, че вълната от хейт е следствие от предходни , „нагласени“ по думите им избори в предходни години. Те напомнят, че миналата пролет при виртуален избор на царицата е имало мощна хакерска атака, която едва не провалила церемонията за коронясването на Мария Петрова.

Подгласнички на Александра станаха възпитанички на природоматематическата гимназия: „девата“ Ивона Габарова и „везната“ Тиара Братованова, които преминаха през трите кръга на пресяването под номерата 14 и 10.

С избора на тазгодишната Царица Роза бе даден старт на 118-я фестивал в Казанлък, чийто кулминация ще бъде на 4 юни на градския площад „Севтополис“. Дни преди началото на феста община Казанлък успя да патентова на свое име правата върху марката „Празник на розата“. Общината притежава и правата на конкурса ,,Царица Роза“ с марка на ЕС под № 011336187 с действие на територията на целия съюз.

Подобни статии