7 начина за положителна енергия

1. Не се поддавайте на негативните емоции

На всеки се случва да изпадне в трудна ситуация и душевна болка, но се опитайте да гледате реалистично на нещата, без да правите мрачни предположения за бъдещето и следващите етапи във вашия живот. Извлечете си уроците от дадената ситуация и не позволявайте това да е единствената тема за разговор с околните. Събраната отрицателна енергия, може бързо да се върне при вас като бумеранг.

1. Не се поддавайте на негативните емоции

На всеки се случва да изпадне в трудна ситуация и душевна болка, но се опитайте да гледате реалистично на нещата, без да правите мрачни предположения за бъдещето и следващите етапи във вашия живот. Извлечете си уроците от дадената ситуация и не позволявайте това да е единствената тема за разговор с околните. Събраната отрицателна енергия, може бързо да се върне при вас като бумеранг. Наслаждавайте се на малките неща като глъка чист въздух или топлите ласки на първите утринни лъчи.

2. Приемете себе си с Любов

Оценявайте и малките неща, които ви правят щастливи. Помислете си, че сте заслужили хубавите моменти в живота си. Ако чуете 1 отрицателен коментар за вас – избройте поне 5 комплимента към себе си.

3. Забравете трудното минало

Не живейте с проблемите от миналото, когато вече са зад гърба ви. Простете на другите, простете и на себе си. Отпуснете се и позволете на положителната енергия да ви обземе, като забравите за състоянията на гняв, вина, разочарования и прочее. Отдайте се на хубави моменти и спомени, които ви карат да се усмихвате.

4. Не казвайте Да, когато искате да кажете Не

Бъдете честни със самите себе си и с хората около вас. Спестете ценно време и енергия за нещата, които са значими за вас. Направете нещо, ако то ще ви достави радост и удовлетворение, в противен случай откажете любезно.

5. Усмихвайте се

Смейте се и не потискайте хубавите емоции и моменти от живота. Подберете си подходяща среда и оптимистично настроени, позитивни приятели.

6. Бъдете благодарни

Открийте силата на благодарността. Оценявайте възходите и радостите, но и труда и трудните моменти, които сте преминали, за да достигнете до тях. Има нещо, за което трябва да бъдем особено благодарни, но често забравяме – това, че сме живи и можем да се радваме на щастието всеки ден.

7. Мислете правилно

Използвайте въображението си визуализирайте дадена ситуация с мисъл какво може да се направи, а не какво може да се обърка. Мислете върху идеалното решение, а не за настъпилата вече проблемна ситуация.

Подобни статии