73% от родителите и учениците искат присъствено обучение

73% от родителите и учениците са категорични, че искат годината да бъде присъствена. Едва 10% пък биха предпочели дистанционната форма. Това сочат данните от анкета на едно от приложенията на комуникация сред близо 200 000 участници от 11 страни, сред които България, Гърция, Сърбия, Унгария, Полша, Словакия, Чехия, Украйна, Словения, относно вижданията и очакванията им към учебния процес в продължаваща Covid пандемия.

За сравнение с останалите страни, където се вижда ясна тенденция в полза на завръщане към нормалната форма на обучение, Сърбия се откроява с най-висок коефициент от 87% желаещи да се върнат в класната стая.

86% от анкетираните са посочили, че присъственото обучение е по-ефективно за сметка на дистанционното. Подобни високи резултати могат да бъдат видени и в останалите страни от региона, което ясно демонстрира нуждата от срещи лице в лице между учители и ученици, за постигането на по-добри учебни резултати.

„Виртуалните и онлайн класовете определено революционизираха начина, по който ученици, родители и учители се включват в образователния процес. Щастливи сме, че Viber е сред най-използваните приложения, когато става въпрос за поддържаща комуникация през учебната година. Голяма отговорност е за нас да продължим да свързваме тези групи по лесен и практичен начин, така че те да могат да организират началото на учебната година безпрепятствено и бързо.“, споделя Атанас Райков, старши директор на Rakuten Viber за Европа, Близкия изток и Северна Африка.

Подобни статии