А1 и Столичната община реализираха проект за мониторинг и оптимизация на водопотреблението чрез IoT решение

Решението е създадено в партньорство с QUBIQO и помага на общинските компании да оптимизират консумацията и ограничат загубите на вода

Високотехнологично решение на А1 помага на Столичната община да елиминира излишния разход на вода в авто- и електротранспорта на София. Стартираният пилотно от А1 проект за измерване и дистанционен мониторинг на консумацията на вода и налягането във вътрешните водопроводни мрежи на избрани обекти в столичните компании за автотранспорт и електротранспорт е част от концепцията „Интернет на нещата“ и използва стандарта Narrowband-IoT (NB-IoT).

Системата е внедрена в началото на 2021 г. в няколко от най-водоемките обекти - автобусните предприятия в Малашевци, „Дружба“ и Земляне, както и тролейбусно и трамвайно депо „Надежда“ и депо „Трамкар“.
Кристиан Кръстев, зам.-кмет в направление „Транспорт и градска мобилност“ в Столичната община, коментира: „Използването на иновативни технологии за подобряване на ефективността на всички общински дружества е приоритет за Столичната община“.
Иван Иванов, старши директор „Корпоративни продажби“ в А1 България, заяви: “Дигитализацията на компаниите и публичните институции е ключът към икономическото ни развитие като общество. А1 влага много усилия да предоставя най-подходящите технологични решения, които да помагат на институциите да пестят време и средства, докато създават все по-добри условия за гражданите“.

Подобни статии