А1 стартира курсове по дигитална грамотност за възрастни

Инициативата Интернет за всички 55+ се реализира в 20 населени места в партньорство с Асоциация „Съвременни читалища“

Снимка: А1

А1 в партньорство с Асоциация „Съвременни читалища“, започва нова серия обучения по дигитална грамотност за възрастни като част от инициативата „Интернет за всички 55+“. Програмата ще обхване читалища в 20 населени места и ще бъде напълно безплатна за всички желаещи възрастни граждани, които искат да научат повече за работата с таблет и смартфон.

„Уменията за работа с мобилни устройства вече изглеждат даденост и рядко се замисляме, че сред нас има хора, които не могат да ги използват пълноценно, просто защото никой не им е показал как да го правят. Инициативата „Интернет за всички 55+“ е по-важна от когато и да било и трябва да продължи, за да помогне на повече хора да се възползват от съвременните технологии“, коментира Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“, А1 България.

„Новата програма от инициативата „Интернет за всички 55+“ има за цел да помогне на възрастните хора да придобият дигитални умения, които ще са им полезни ежедневно. Образователният материал е съобразен с нуждите конкретно на тази група хора, а те са специфични“, сподели инж. Георги Петров, председател на УС на Асоциация „Съвременни читалища“.

Подобни статии