А1 става партньор на Националната волейболна лига

А1 и Националната волейболна лига (НВЛ) подписаха споразумение за партньорство, с което телекомът става основен технологичен партньор на НВЛ за сезон 2020/2021.

Новината идва в труден момент за българския спорт, когато залите остават недостъпни за масовата публика заради епидемията от коронаривус.

Волейболът е сред най-гледаните спортове на България, като за този му статут допринасят многобройните успехи на националния отбор.

Вътрешното първенство и конкретно волейболната Суперлига също се радват на голям интерес от феновете. А1 ще подкрепи финансово организацията на надпреварата, а от НВЛ не скриха удовлетворението си за постигнатото споразумение.

"За Национална волейболна лига е чест да има в отбора си силен съюзник като А1. Изключително щастливи сме от факта, че най-успешният отборен спорт в България и едно от най-атрактивните спортни първенства у нас - волейболната Суперлига, вече имат стабилен и доказан на световно ниво партньор като А1", заяви председателят на НВЛ Атанас Гаров.

Той допълни, че за него е особено важен фактът, че инвестицията на А1 идва именно в настоящите предизвикателни времена и в момент на световна криза.

Спонсорството на Националната волейболна лига е поредната стъпка на телекома в подкрепа на спорта в България. А1 е дългогодишен партньор и на Българската федерация по лека атлетика, Българската федерация по ски, както и на футболния ЦСКА-София. Телекомът организира и редица инициативи в подкрепа на младежкия спорт като "А1 Атлетика за младежи", както и "Научи се да караш ски".

Подобни статии