Актьорът Майкъл Б. Джордан ще преименува наскоро лансирания си ром след критики за културно присвояване

Актьорът Майкъл Б. Джордан, известен с ролите си в "Черната пантера" и филмите от поредицата "Крийд", ще преименува наскоро лансирания си ром, след като граждани на Карибите го обвиниха в културно присвояване, предаде Ройтерс.

Напитката е наречена "J'Ouvert" ("Жувер"), което на креолски означава разпукване на зората. Това е и името

на първия официален ден от карнавалните празници в Тринидад и Тобаго и на други места в Карибите, с корени в края на робството в региона.

На страницата си в Инстаграм 34-годишният Майкъл Б. Джордан поднесе своето извинение, казвайки, че не е искал да обиди или накърни култура, която всъщност се е надявал да почете.

Актьорът допълва, че през последните дни е водил доста дискусии и се е вслушал в гласа на недоволните. "Чух ви и искаме да стане ясно, че сме в процес на преименуване", написа Джордан.

Откакто актьорът лансира рома през уикенда, граждани на Карибите, сред които родената в Тринидад и Тобаго рапърка Ники Минаж, използваха социалните медии, за да изискат промяна на името му. Изпълнителката сподели увереността си, че Майкъл Б. Джордан не е искал умишлено да обиди никого, но призова да бъдат предприети съответните действия за преименуване на напитката.

Подобни статии