Албанският премиер Еди Рама скръцна със зъби на чиновниците: Ваксинирайте се!

Снимка: ЕПА/БГНЕС Еди Рама

Албанският премиер Еди Рама си постави трета доза ваксина против КОВИД-19 и призова всички служители в държавната администрация да се ваксинират, защото "ще дойде денят, когато няма да ходят на работа", предаде агенция МИА.

Работещите трябва да се ваксинират, защото може да дойде момент, когато трябва да им се попречи да отидат на работа, ако нямат онлайн сертификат, и няма да могат да получават заплата от данъците на гражданите, защото не искат да се ваксинират. Препоръчвам също на всички граждани да се ваксинират, защото може да дойде време да не може да влизат в магазини, може да дойде време да се затворят магазините на неваксинираните собственици. Не разбирам защо някой не иска да се ваксинира, особено днес, когато целият свят е разтревожен заради новия вариант и когато е сигурно, че ваксината защитава, каза Рама, уточнявайки, че ваксината не пази от инфекция, а от смърт.
Комитетът за борба с пандемията реши вчера ваксинацията да бъде задължителна, освен за здравните, просветните и университетските работници и студентите, и за работещите в държавната администрация, в супермаркетите и в търговските центрове.
Също от днес се забранява влизането на територията на Албания от чужденци от страните от Южна Африка за период от три седмици, а за албанските граждани, които пристигат оттам, е задължителна 14-дневна домашна карантина.

Подобни статии

 • Балканите - във фокуса на Ердоган

  Балканите - във фокуса на Ердоган

  Две посещения тази седмица насочиха вниманието към значението, което Турция отдава на региона на Балканите. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган направи в Албания първата си задгранична визита за годината, а сръбският му колега Александър Вучич пристигна в Анкара, за да обсъдят проблемите на региона и двустранните отношения.

  99
 • Седмицата с КОВИД-19 на Балканите

  Седмицата с КОВИД-19 на Балканите

  Рекорди на новите случаи на КОВИД-19 се отчитат в редица страни на Балканите заради масовото разпространение на по-заразния вариант Омикрон. Въпреки това някои от държавите от региона обмислят постепенно облекчаване на противоепидемичните ограничения, обнадеждени, че новият вариант предизвиква по-леки симптоми и че новата вълна на коронавируса няма да продължи дълго. Друга причина за облекчаването на една от мерките, а именно съкращаването на срока на карантината на контактните лица, е необходимостта от осигуряване на медицински персонал и функционирането и на други ключови сектори заради вероятността от масово карантиниране на служителите.

  104
 • Ивица Дачич: Няма да се кандидатирам за президент, за да не застраша победата на Вучич

  Ивица Дачич: Няма да се кандидатирам за президент, за да не застраша победата на Вучич

  Председателят на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич заяви, че няма да се кандидатира за президент на Сърбия на предстоящите избори, тъй като смята, че това би застрашило възможността от победа на актуалния президент Александър Вучич в първия кръг от изборите, съобщи агенция Бета.

  106