Александър Вучич: Разговорите с албанците са важни за мира и стабилността

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес по време на пътуването си към Брюксел, където трябва да се срещне с косовския премиер Албин Курти, че разговорите с албанските представители са важни, защото благодарение на тях се запазват мирът и стабилността, съобщава Танюг.

"Никога не е бил особено приятен нито пътят, нито престоят в Брюксел, когато водите разговори с албанските представители. За Сърбия обаче това е важно, защото така помагаме на нашия народ в Косово и Метохия, съхраняваме мира и стабилността, които са от съдбоносно значение за икономическия напредък на цяла Сърбия", е коментирал Вучич в Инстаграм към снимка, на която разглежда материалите за срещата си с Албин Курти.
"В самолета винаги, както в студентските години, повтарям материала и се готвя за тежките срещи. Поражението не е опция", е посочил Вучич.
Сръбският премиер Александър Вучич и косовският премиер Албин Курти ще се срещнат днес в Брюксел в нов кръг от преговори между Белград и Прищина, които ще започнат в 15 часа българско време при посредничеството на ЕС.

Подобни статии

 • Бърнабич обяви, че се планира убийството на сръбския президент Александър Вучич

  Бърнабич обяви, че се планира убийството на сръбския президент Александър Вучич

  Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес, че убийството на президента на Сърбия Александър Вучич е планирано и че твърденията за подслушване на Вучич и аферата "Йованица" са опит за удар срещу държавата, съобщи БГНЕС.

  93
 • Мицкоски: Нямаме право да се сърдим на България, те просто защитават интересите си

  Мицкоски: Нямаме право да се сърдим на България, те просто защитават интересите си

  Нямаме право да се сърдим на България, защото е естествено да защитават интересите си. Това, което наистина боли е, че нашата Македония е ръководена от хора, които са готови да приемат всичко, да се пазарят с всичко. В българо-македонските преговори не става въпрос за липса на разбиране от двете страни, а за липса на мъдрост от страна на македонското правителство, каза председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, предаде БГНЕС.

  104
 • Ситуацията с КОВИД-19 на Балканите

  Ситуацията с КОВИД-19 на Балканите

  Повечето балкански държави напоследък отчитат нарастване на случаите на КОВИД-19, но само една-две от тях обявиха затягане на мерките в борбата с пандемията през последната седмица. Сърбия съобщи, че ще въведе зелен сертификат, а Румъния се готви да разпусне учениците в двуседмична ваканция. Същевременно с по-бърз или по-бавен темп продължават ваксинационните кампании в страните на Балканите, а властите се опитват да насърчат ваксинацията като единствения доказан метод за ограничаване на пандемията. Следват новостите от Балканите в усилията срещу КОВИД-19, обобщени от БТА:

  33