ALMA – момичето, закърмено с музика (СНИМКИ)

Фолклорна формация нахлу на снимачната площадка на видеото към My Mama Told Me

Екзотична, музикална, момиче с много таланти и без страх към експериментите. Не са минали и две години откакто ALMA направи първия си десант из музикалните чартове у нас. Всичко започна с Perfect – парчето, с което дъщерята на Саня Армутлиева доказа, че крие потенциал на хитмейкър, а певицата и до ден-днешен не изневерява на традицията си да участва активно в авторството на песните, които изпълнява.

Преди по-малко от седмица тя представи поредната си музикална рожба. Заглавието – My Mama Told Me, крие известно намигване към известната й майка, прочула се като своеобразен Железен човек в музикалните среди. Парчето бързо си извоюва място в плейлистите на феновете, част от които шеговито отбелязват: „Звучи сякаш ще си спестиш много неприятности, ако слушаш баща си“. Любимецът на поколения меломани Любо Киров пък още при първото слушане изяви желание за скорошен дует с певицата.

По My Mama Told Me ALMA работи с един от най-любимите си артисти – Павел Николов (Pavell & Venci Venc’). Ако тя е джедай, то той е нейният Йода, когато става дума за писане и продуциране на музика. „Има много добър инстинкт и най-важното е, че между нас има обич, което прави процеса на създаване на музика и записа на глас много по-лесен. В оригиналната версия той ме накара да изтрещя и съответно част от текста се получи доста екстремен. Разбира се, не влезе във финалния вариант на парчето, но това сякаш беше трикът на Павката да постигне онова, което иска от мен. Музикалният продуцент е като режисьор понякога и трябва да манипулира позитивно артистите, за да извади от тях най-доброто“, обясни пред „Монитор“ ALMA. Двамата с Pavell споделят и „Адрес“ заедно с Venci Venc’. Оказва се обаче, че колаборацията между 17-годишната звезда и Павката съвсем не се изчерпва с тези два проекта – голяма част от тях все още не са се появили на пазара. А ако трябва да открои едно нещо, което е научила от Николов, то ALMA веднага подчертава, че именно от него получила урока как да се изразява чрез музика. „Усещам себе си като конгломерат от много възможности. Може да съм меланхолична, но и рязка, силна и слаба, нежна и не толкова… Музиката е могъщ инструмент да изразяваш себе си“, допълва певицата.

За видеото на My Mama Told Me тя отново разчита на свой добър познат в средите – Димитрис Георгиев. Двамата разпъват снимачния сет в изпразнената Професионалната гимназия по транспорт в София, след като режисьорът сънувал какво трябва да представлява клипът. „Изтрещяване“ има и тук, особено след като в края на продължителния снимачен ден в двора на училището застъпва фолклорна формация, изместила урока си на открито заради COVID-19. “Докато те играеха хоро и щастливо подвикваха, ние снимахме последните кадри в лилаво, а момичетата от балет Нова танцуваха нещо съвсем различно, докато силна фолклорна музика заглушаваше нашите колони. Всички много се смяхме накрая“, спомня си ALMA.

Връщайки се назад във времето, тя не може да посочи кой е точният момент, в който се е влюбила в музиката. Причината – връзката й с това изкуство е по-скоро кармична, предвид че именно в тази сфера работят и двамата й родители. „Вероятно това е било докато съм била в корема на майка ми. Само си представете колко музика съм слушала - Саня е работила през цялото време докато е била бременна и то в същия офис, където сега аз влизам често като неин артист“, отбелязва момичето с буреносни къдрици. Не бърза обаче да прогнозира бъдеще за себе си единствено на музикалната сцена.

„Имам много посоки, в които мога да тръгна“, разсъждава ALMA, която доскоро тренираше професионално волейбол, а по време на карантината преоткри и любовта си към рисуването. В момента е и капитан на женския футболен отбор в училището си. „Играя от малка. Докато момичетата си играеха с кукли, аз ритах мач с момчетата. На 8-мия ми рожден ден имаше само момчета, защото те бяха приятелите ми. Не се шегувам, питайте Саня“, смее се звездата, която по традиция нарича родителите си на първи имена. На въпроса кое е нещото, казано от майка й, което ALMA вечно ще помни, отговорът не закъсня: „Да бъда независима, особено от мъжете“.

Това лято певицата увеличи семейството си и с още един член. След като прекара пет месеца от карантината в Лондон при по-голямата си сестра Маргарита, тя успя да се наслади все пак на летни приключения с DARA, която също приела като своя кака. „Тя беше толкова мила да ме покани в дома си във Варна. Отиде при майка ми и взе разрешение да ми бъде настойник и голяма сестра за 10 дни. Беше много яко“, разказва ни още ALMA.

Театралната режисьорка Снежина Танковска я смята за „неин кадър“

Музиката и рисуването не са единствените изкуства, по които е запалена ALMA. Въпреки че създаването и изпълняването на песни през последните две години я позиционира под светлините на прожекторите, тя се чувства все по-привлечена и от театъра.

„Да си актьор е вълшебно.“, споделя ни ALMA, като ни връща години назад във времето, когато – все още бременна – майка й репетирала със Захари Бахаров за постановка в камерната сцена на Народния театър. Режисьор на спектакъла била Снежина Танковска – учител и приятел на Армутлиева от тези времена. Именно тя била първата, която предрекла бъдеще на все още неродената ALMA на театралната сцена. „Смята ме за нейно момиче, което няма да избяга от сцената. И ето ме сега – уча театър“, намига 17-годишната ученичка.

 

Подобни статии