Американец създаде сос "Салса", подходящ за консумация в космоса

Забравете сладоледа за астронавти - бивш учител, самопровъзгласил се за "космически познавач", е създал нова рецепта, която ще "нажежи" света на лиофилизираните космически храни, пише сайтът Спейс.

Новият "космически" продукт, който предлага Дани Жак от Игнасио, Колорадо, е традиционният мексикански сос "Салса". По думите му сосът е подходящ за консумация както у дома, така и на Международната космическа станция (МКС), Луната, Марс.

Сосът, приготвен по оригинална рецепта, включва дехидратирани ситно нарязани домати с кориандър, чесън, лук, черен пипер. От опаковката му се усмихва астронавт в скафандър.

"Тази моя рецепта е издържана в кулинарните традиции на американския Югозапад и е подходяща за използване в космоса. Благодарение на новите технологии сосът запазва свежестта и очаква да му се насладите навсякъде - у дома, на МКС, Луната, Марс", казва изобретателят.

Подобни статии