Американски регулатор ще проучи технологичните гиганти относно ползваните от тях потребителски данни

Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ ще започне разследване относно практиките на няколко технологични гиганта във връзка с потребителските данни, съобщава "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БНР.

Компаниите Apple, Google, Amazon и Facebook ще бъдат под наблюдението на регулатора, съобщиха източници на финансово издание, добавяйки, че агенцията ще издава заповеди, за да търси информация за това как компаниите използват финансовата информация на техните потребители. Очаква се разследването да започне на фона на призивите както от страна на законодатели от демократическата, така и от републиканската партия за цялостна реформа на законите, свързани с дейността на американските технологични компании.

Подобни статии

 • До 31 декември: Смартфон + безжични слушалки

  До 31 декември: Смартфон + безжични слушалки

  Клиентите, които закупят смартфон Galaxy от А1, ще могат да вземат без допълнително заплащане своя нов смартфон в комплект с безжични слушалки Samsung Galaxy Buds2 и абонамент за YouTube Premium за четири месеца. Промоцията включва сгъваемите Galaxy Z Fold3 и Galaxy Z Flip3, серията Galaxy S21 и Galaxy S20 FE и ще продължи до края на годината.

  41
 • Природният газ поскъпва с 10% от декември

  Природният газ поскъпва с 10% от декември

  От днес е в сила ново поскъпване на природния газ. Цената на синьото гориво за декември ще е с около 10% по-висока от тази за ноември. Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена от 102 лв. за мегаватчас при 93 лв. за ноември.

  145
 • Разнообразие от 5G смартфони за Коледа от Vivacom

  Разнообразие от 5G смартфони за Коледа от Vivacom

  В сезона на подаръци и приятни изненади, Vivacom предлага на потребителите разнообразие от актуални 5G смартфони, с възможност за изплащане за 36 месеца, в комбинация с 2 - годишен договор за мобилната тарифа Unlimited 50 5G. Така за почитателите на новите технологии има още по-достъпен начин да се сдобият с нов смартфон и да използват мрежата от пето поколение на телекома, която е най-голямата в страната с покритие в над 200 населени места и курорта*.

  154