Аметистът носи щастие на Рака

Чистят душите с планински кристал, Лунен камък лекува епилепсии

Ракът, роден през първата декада, се характеризира с немотивираност на поведението си. Той е обидчив, дребнав, пасивен – всички тези качества, той трябва да се научи да ги преодолява. Същевременно те са чувствителни, страстни, добри хора, надарени с художествен вкус. Те са меки родители, готови на големи жертви за децата си. Жените умеят да шият, да бродират и успяват да създадат интимна и уютна обстановка в щастлив семеен кръг. Мъжете добре се проявяват в търговията, оперативната работа и сферата на обслужването, пише Astronews.eu. Ракът от тази декада трябва да следи за храносмилателната си система – необходима му е диета. Най-подходящият камък за тях е Аметистът – камъкът на хармонията, искреността и верността.

ВТОРА ДЕКАДА – /2 юли – 11 юли/

Ракът от тази декада има сложен и противоречив характер, със силно вътрешно напрежение. Изходът за преодоляване на това напрежение е чрез творчество. Периоди на активна дейност, при този психотип, се сменят с периоди на откровен мързел. Те са великодушни и щедри, не отстъпват пред трудностите и винаги помагат на ближните си. Често създават многочислено семейство. Парите за него не са цел, а средство.
И на Рака от тази декада се препоръчва камъкът на хармонията – Аметист. Той ще донесе щастие на безкористите и самоотвержени Раци. За този, който е поставил пред себе си висока цел, подхожда Опалът. Той поддържа талантите на притежателя си. Хармоничен е и Изумруда, който се препоръчва да се носи в сребърен пръстен, на кутрето на лявата ръка.

ТРЕТА ДЕКАДА – /12-22 юли/

Тези Раци имат горд характер, той посреща превратностите на съдбата мъжествено, не проси помощ от никого. Трудно встъпва в дружески отношения. Представителите на този психотип са мечтателни, безспокойни натури, създаващи измамливо впечатление за мекота. Те са надарени с хипнотично очарование, проявяващо се в погледа. Тези хора сравнително лесно печелят пари и ги харчат с горда небрежност. Голямо значение придават на външния си вид. Жените от този тип са раздразнителни, но страстни. В брака обикновено са щастливи. На Рака от тази трета декада е съзвучен – усилващ интуицията, придаващ благоразумие. Подходящи са и планинският кристал и котешкото око.
ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ – безцветен, до водно прозрачен кристален кварц, привличащ човека още от древността със своята прозрачност и красота. Добре се подава на обработка. Красивите му кристали и друзи се използват като прекрасен колекционен материал. Най-добрите му образци се разрязват, полират и оформят като камъни за различни украшения. В древността планинският кристал е бил обект на различни поверия. Според едно от преданията той се е употребявал като лек срещу редица вътрешни болести и особено при заболявания на сърцето. Обикновено се е използвал поставен под езика. На други места като талисмани във вид на кристални топчета този кварц се е препоръчвал срещу всякакви нещастия и особено при суматоха и лекуване на някои заболявания на добитъка. Талисманите от планински кристал са се разглеждали като необходим реквизит при гадателството и магьосничеството. Смятало се е освен това, че планинският кристал спомага при опазване чистотата на душата и носи на притежателите си радост. Като талисма укрепва постоянството. Като амулет, още от древността е смятан за прекрасно средство при сърдечни заболявания и при болести на стомаха и очите. Поставен в пръстен предпазва от простуди и замръзване. Избавя спящият от кошмарни сънища. Носен отдясно на тялото, подобрява работата на жлъчката.
КОТЕШКО ОКО – разновидност на кварца, пронизана от иглести кристали – маслинено-зелените иглици на минерала рутил. Като талисман изостря интуицията, увеличава благоразумието, събужда предчувствие за беда. Пръстени с такива камъни, при приближаване на опасност започват да се усещат на ръката – пречат, тежат. Като амулет, котешкото око съхранява и предпазва от измяна.
ЛУНЕН КАМЪК – наименованието му идва от небесносинята иризация, предизвикана от характерния строеж на минерала. Той е натриево-калциев силикат, с млечно-синьо сияние и вълшебна игра на светлината. Нарича се още селенит. Съществува и черен лунен камък, наричан лабрадор. Лунният камък има ясно изразена иризация в различни цветове, на най-вече се среща в идентични на лунното сияние небесносини тонове.
Като талисман усилва лунните качества на притежателя – емоционалност, желание за промени и адаптация, мечтателност, мекота, нежност. Стимулира спомените. Опасен е за затворените и капризните натури. Особено е силен при новолуние, когато се налива с леден блясък.
Като амулет се използва рядко. Счита се, че помага при епилепсии, чрез леко хипнотизиращото влияние при продължително съзерцаване, и при бъбречни колики. Много е чувствителен към удар. Може да се сбърка с халцедон или синтетичен шпинел. Срещат се и имитации от стъкло.

Още по темата: зодии

Подобни статии