Андрей Ковачев: Да отстояваме свободата и демокрацията в нашето Отечество!

В Деня на независимостта евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев призова да отстояваме свободата и демокрацията. Той отчете значимостта на този ден.

Ето какво още казва в обръщението си във Фейсбук Ковачев:

На днешния ден отбелязваме едно от най-значимите събития в новата българска история. Повече от пет века след падането на Търново под османска власт, на 22 септември 1908 година в старата българска столица с манифест е провъзгласена независимостта на българската държава. С този акт България, една от най-старите държави в Европа, се връща на политическата карта като независима държава и възстановява своя статут на Царство, а българският владетел си връща титлата Цар.

В продължение на няколко десетилетия комунистическата власт се опитваше да омаловажи това събитие, но то остана в сърцата на огромната част от българите като паметен ден за България. Нека и днес почетем паметта на тогавашните български поколения и не забравяме смелата им постъпка да отхвърлят наложените й зависимости, с което страната ни заявява своите исторически претенции да бъде равнопоставена на останалите европейски държави. Нека останем верни на завета на нашите предци и да отстояваме свободата и демокрацията в нашето Отечество!

Честит празник!

Подобни статии