Ангели спасяват космонавти в орбита

През 1984 г. се появили с крила и ореоли край станция Салют-7

Леонид Кизим, Владимир Соловьов и Олег Атков - трима от космонавтите, виждали ангели в Космоса.

В библейските текстове има много описани случаи на явяване на ангели пред мъченици и праведници. Днес обаче човек трудно може да си представи, че тези Божии създания наистина съществуват, защото липсват съвременни доказателства.

С изключение на някоя появила се сензация, че еди кое си дете ги вижда, или еди кой си медиум споделя за среща с невъплътени творения от висшите светове. Ако има обаче хора, на които би следвало да се доверим, че не биха съчинили подобна новина или сетивата им не играят лоша шега, то това са астронавтите. Особено първите хора, посетили Космоса, са минали през такива жестоки тестове за благонадеждност, физическа и психическа, че може да се каже, че това са били супер човеци – най-здравите хора на планетата.

Божий свят

Ала много от тях споделят, че именно горе са разбрали за съществуването на Божий свят, но малцина, особено сред руснаците, са говорили за това. Причината е, че в онези времена на бездуховен комунизъм Богът, светиите и ангелите подкопавали идеологията на диалектическия материализъм. Заради такива свидетелства много летци са били обявявани за неблагонадеждни и спирани както от космическите полети, така и от тези в гражданската и военната авиация. Едва след 1990 г. това се променя.
Сергей Кричевски от Новосибирския международен институт по космическа антропоекология свидетелства, че такива срещи са били наистина факт, но малцина са се осмелявали да говорят.

Табу

“Всички сведения за космически видения са били достояние на ограничен кръг хора. Космонавтите са си ги предавали помежду си, споделяйки информацията с тези, на които им предстояло да извършат полет”, разказва Кричевски, който също е летял в орбита. Той е чувал изумителни истории от свои колеги. Например горе е имало случаи, когато космонавти са могли да загинат, ако в съня им не са чували някакъв “глас” от ангел хранител. Много пъти той ги предупреждавал за една или друга опасност. Поразителни били и точността, и детайлизирането на съответния потенциален риск. А такива е имало доста на станция „Мир“ например или още при старта на пилотираните полети към звездите.

Безтегловност

Едно от най-масово наблюдаваните божествени знамения се случило на съветската космическа станция “Салют 7”. Тя стои на ниска околоземна орбита в периода от април 1982 до февруари 1991 година. Предназначена е за провеждане на научни, технологични, биологични и медицински изследвания в условията на безтегловност.
През 1984 г. на 155-ия ден от полета станцията била обляна от оранжева светлина, която за известно време ослепила космонавтите там Олег Атков, Владимир Соловьов и Леонид Кизим. Когато зрението им се връща, те започват да търсят източник на потенциална експлозия и пожар, тъй като рисковете горе са всекидневие. Но вместо това в илюминаторите виждат край тях да летят седем ангели с човешки лица и тела. Тримата били като сащисани и въпреки страха от последствия решили да докладват на Земята в Центъра за управление. В архивите се пазят техните сведения за „хуманоидни създания с крила и ореоли над главите“.
Този инцидент се счита за строго секретен в стария Съветски съюз, а екипажът е предупреден изрично да не говори за събитието публично.

Халюцинация

Медицински лица впоследствие обаче коментират, че тук не може да става дума нито за грешка, нито за халюцинация, тъй като и тримата са видели едно и също нещо. По описанията им ангелите имали криле на гърбовете си. Те следвали известно време всички маневри на кораба, след което в един миг неочаквано изчезнали.
Дни по-късно други хора също получили редкия шанс категорично да зърнат ангелите. Това са Светлана Савицкая, Игор Волев и Владимир Джанибеков, които пристигат горе на борда на кораба „Съюз Т-12“. Те видели стълб от оранжева светлина, която сякаш е телепортирала ангелите от друго измерение или просто това е била енергията, отделена при тяхната материализация. Тогава космонавтите определят и размерите на тези създания, считани за безсмъртни Божии вестители. Имайки отправна точка един модул, те определили, че ангелите имали размерите на голям пътнически самолет.

Янките

Не само руснаците обаче дълго време премълчават тези факти. Същото правели и американските астронавти, които наричали ангелите с краткото НЛО (Неидентифициран летящ обект). Все пак малко преди кончината си Нийл Армстронг – първият човек, стъпил на Луната, започна да говори, че усещал „невидимо извънземно присъствие“ горе. Негови колеги разказват за кълба от светлина, което също може да е форма на тези разумни същности, познати като ангели. В секретни доклади се говори още, че горе т. нар. извънземни всъщност са били ангелски творения, които имали някаква непозната енергийна форма на съществуване. Те често се явявали с крила.
Интересен е обаче и друг детайл, за който съобщават космонавтите Савицкая и Волев. Те споделят, че ангелите са имали почти човешки вид, но основната разлика е била в изражението на лицата им: „Те се усмихваха - казват астронавтите. - Но това не беше усмивка на поздрав, а усмивка на наслада. Ние, хората, не се усмихваме така“.

Скриха снимки от телескопа Хабъл

Интересно е, че янките не само са ги виждали, но и са ги фотографирали. Това се е случило благодарение на орбиталния телескоп “Хъбъл”. Веднъж сензорите на телескопа ясно фиксирали появата на седем ярки обекта в земната орбита. Инженерът на проекта Джон Пратчърс разказвал, че на някои от снимките са различили фигури на светещи крилати създания, високи около 20 метра и с размах на крилата като на съвременен самолет. А това точно съвпада с описанието и на руските космонавти.
Всичко това се съхранявало дълго време с гриф “Строго секретно”.
Но в последните години правителствата на редица страни, сред които САЩ, Великобритания и Канада, приемат закони, според които всички данни за срещи с непознатото трябва да се разсекретят. Процесът, макар и неофициално, обхваща и Русия. Така на бял свят излизат всички тези свидетелства. А това поставя и въпросът къде се намира раят, откъдето вероятно тези създания идват към нас.


Явили се и на Гагарин

В последно време се появиха твърдения, че ангели са навестили и първия човек, достигнал Космоса – Юрий Гагарин. В първите минути след излизане в безтегловното пространство той изпада в някакво странно състояние, в което не говори за няколко минути. Секретен доклад сочи, че това се е случило точно два пъти, докато Гагарин правил историческата си обиколка на Земята на борда на своя кораб „Восток-1“. Най-странното е, че след като се завърнал на Земята, той не си спомнял за това. След няколко месеца Гагарин е подложен на регресивна хипноза с идеята да се види какво се е случило там, горе. Оказва се, че съзнанието му е потиснало среща с ангелски създания, отричани от бездуховната комунистическа власт в някогашния СССР. Гагарин описал, че пред него се появила тъмна материя, която нараснала и след секунди се материализирала в красиво човешко лице. То му казало следните слова: „Не се бой, Юрий, ще се върнеш жив и здрав на Божията Земя“. В това време Гагарин не можел да мръдне, но не чувствал страх, защото бил залят от някакво чувство на неописуемо блаженство – мир, покой и любов.

 

Подобни статии

 • Племето дропа и каменните дискове

  Племето дропа и каменните дискове

  Гробище на извънземни с 500-годишна давност. Това не е фантастика, а съвсем реален факт. Група швейцарски антрополози се натъкват на загадъчните гробове през 2009 г. по време на разкопки в Централна Африка. По техни изчисления в могилите са положени не по-малко от 200 тела, които при това са добре съхранени. „Опитваме се да изясним откъде са се появили извънземните и каква е причината за тяхната смърт”, казва през ноември 2009 г. пред журналисти в град Кигали, Руанда, антропологът доктор Уго Дети.

  4391
 • Повелителите на мухите

  Повелителите на мухите

  Те са хиляди, не – милиони. В някои дни летят на такива ята, че закриват хоризонта. Милиони мухи, за които местните жители твърдят, че изригват от ада. Това се случва в Плъкли, графство Кент. Мястото се радва на засилен туристически интерес. Носи му се славата, че е обитавано не от един и не от два, а от цели 12 призрака.

  1643
 • Superstition Mountain - Планината на суеверията

  Superstition Mountain - Планината на суеверията

  В горите на Аризона през януари 2011 г. са открити останките на трима мъже, изчезнали през юли предишната година. Къртис Мериуорс, Ардин Чарлз и Малкълм Минкс от Юта намерили старинна карта с отбелязано върху нея съкровище. Насочили се натам. Последното място, където били видени бил мотел, в който пренощували. Оставили там багажа си, като заявили, че ще се върнат. Но не се върнали никога повече...

  2059