Анимационен сериал разбуни духовете във Великобритания, осмивал кралското семейство

Всички големи британски вестници отделят място на новия анимационен сериал на стрийминг платформата НВО Макс "Принцът". Той е създаден от автора на "Семейният тип" Гари Джанети и е сатиричен поглед върху отношенията вътре в кралското семейство. Платформата започна да излъчва поредицата на 29 юли. Британският вестник "Телеграф" го нарече евтина сатира, а "Дейли Мирър" твърди, че въпреки добрия актьорски състав, анимираната "сатира" за кралицата е пълна с причудливо невежество, доста груби изрази и обидни карикатурни образи.

Тази седмица стриймнг платформата пусна трейлър на новия анимационен продукт, в който принц Джордж е изобразен като нахален разглезен осемгодишен хлапак. Другите членове на кралското семейство също не са представени в най-добра светлина. Вестниците пишат, че британските почитатели на кралицата са възмутени от сцената, в която тя казва "Нае", докато рисуват портрета й. По този повод "Таймс" пише, че и известните имат право да скърбят и публиката трябва да уважава техните чувства.
Вестник "Дейли Мирър" цитира отговора на Орландо Блум, който озвучава принц Хари, след като британският актьор бе подложен на критики заради изключително нелицеприятното представяне на принца. На нападките в Туитър, Орландо, който сега е съсед на принц Хари и Меган Маркъл в Калифорния, отговаря, че не е познавал двойката, когато е подписвал договора за участие в сатирата. И добавя, че ни най-малко не се подиграва, а играе ролята с много обич. Орландо Блум казва още, че британците показват истинско обожание, под една или друга форма, към кралското семейство и той не прави изключение.
В сериала Хари е показан доста объркан от новия си живот в ЕлЕй. "Това може да е най-малкият дворец, в който съм бил", казва героят, озвучен от Орландо, докато обикаля новия апартамент. А Меган отговаря: "Е, това е апартамент." "Да, продължава той, апартаментен дворец, знам това. Много малки дворци в един голям дворец". "Таймс" не пропуска да отбележи, че само за Меган няма злобни закачки. Но онези, които познават Хари, казват, че има страхотно чувство за хумор и това едва ли ще го наскърби.

Подобни статии