Анита Мейзер се "излива" в "рими": Лоши хора ме чакат, за да ме причакат

Анита Мейзер

Преселилата се в Америка "миска" Анита Мейзер отново изстреля залп срещу България. Във Фейсбук" тя обясни, че винаги се е смятала за "аВериканска гражданка", попаднала по случайност в България. Ден след това откровение обаче осъдената за убийство Мейзер, намерила подслон в страна, в която можеше да получи поне 30 години затвор за това престъпление, реши да поправи грешката си и пусна някакъв поетичен опит, който оставяме без коментар.

МИЛА РОДИНO

Анита Мейзер

Мила Българио, ти от мен се отрече и на заточение ме обрече...
Истински България обичах  и от нея до 2016 г. не се отричах...
Тогава шепа хора се събраха, бързо се разбраха и в Ада ме "заклаха”. Полицай история заформи, прокурорката я доуформи, а съда ме доизкорми.
Толкова много ми се насъбра ,че вместо да си го изкарам на онези, които ми кроят ковчези и онези журналисти, които ме тормозят като фашисти - си излях болката в рими и хич не ми 'дреми'...

Знай, Българио - всички твои планини, реки, плажове, баници и български книжарници обичам, но когато някой те прецака - носиш болката си в
“сака” - и ти се иска, но не ти стиска, да извикаш на глас и да разцепиш мрака, за да влезе светлината...


Хора...знам, че има много злоба в нашата страна, но оставям и това настрана ...
Не знам как изглежда Ада на оня свят, но повярвайте ми - на Земята това в България го преживях...

Затова...във великата страна Америка ще си стоя и тук ще умра...
По принцип...и аз като вас искам, край Черно море да брискам, да живея, да почивам с приятели, да се смея и там са остарея,
но несмея вече, като преди за теб Българио да копнея...

Лоши хора ме чакат, за да ме причакат...
Често за Родината си милея, но как да стане това, с вас обратно да се слея, като ме заляхте с “вряла вода” и затворихте моята врата!

Подобни статии

 • Журналистката Ива Стоянова издаде стихосбирка с красивото заглавие

  Журналистката Ива Стоянова издаде стихосбирка с красивото заглавие "Благодаря!"

  Ивестната журналистка Ива Стоянова издаде своя стихосбирка. Сборникът носи името „Благодаря!“ и вече е в търговската мрежа. „Пиша от дете, обожавам поезията и се надявам това, което споделям със сърцето си да докосва и вълнува. Вярвам, че човек трябва да бъде благодарен и затова заглавието на книгата е едно от моите стихотворения - Благодаря!“, каза Ива Стоянова.

  114
 • Омар Хайям от Мездра. Виното, жените и животът в четири стиха

  Омар Хайям от Мездра. Виното, жените и животът в четири стиха

  Някъде в средата на 90-те години на миналия век вече бях отявлен читател и посетител на библиотеката в Мездра. В достолепната бяла сграда на глухата уличка в центъра на железничарското градче влизах със страхопочитание, като в църква. Ароматът на старите книги ме опиваше като наркотик. Истината все още се търсеше там, в библиотеките, в по войнишки наредените книги, при строгите библиотекарки, генерали на книжовността. Интернетът беше университетска екзотика, хартията беше скъпа. Мобилни телефони пък нямаше въобще.

  433
 • Поетесата Теа Монева: Светът е едно голямо стихотворение, в което живеем

  Поетесата Теа Монева: Светът е едно голямо стихотворение, в което живеем

  "Всяко едно стихотворение е отделна галактика. За да построиш обща вселена, трябва да откриеш научните закони между отделните галактики, да ги накараш да си общуват помежду си", казва в интервю за БТА младата поетеса Теа Монева. Стихосбирката й "Преводачът на света" е последната книга, редактирана от напусналия ни наскоро литературовед Марин Бодаков (1971-2021). "Щом светът е едно голямо стихотворение, то няма как поетите наистина да ни напускат", споделя Теа. Тя е родена във Варна на 18 април 1994 година. Средното си образование завършва в Първа езикова гимназия в морския град, а след това следва фармация в Мюнхенския университет "Лудвиг-Максимилиан". През 2021 издава дебютната си стихосбирка "Преводачът на света". Нейни стихове са намирали място в различни онлайн и печатни издания, освен това са били отличавани в различни поетични конкурси, сред които "Веселин Ханчев" и "Биньо Иванов". Пред БТА Теа Монева разказва за поезията, за връзката между литературата и науката, за изкуството и живота извън родината.

  220