Антикорупционната комисия няма да разследва SMS-ите на Божков

Не виждам факти, които да предизвикат задълбочено разследване. Така депутатът от НФСБ и шеф на антикорупционната комисия в НС Борис Ячев коментира пред бТВ  SMS-те, които Васил Божков е разменял с Владислав Горанов и за паметната разписка с Кирил Домусчиев.

Той даде да се разбере, че няма да има проверка в парламентарната комисия по казуса. По думите му всичко това, което показвал Божков като фактология, не представлявало интерес.

Ячев припомни, че преди повече от 2 години са предложили ограничаване на рекламите с хазарта, когато е имало реакция от фирмите на Божков. По-късно, когато внесли закона за одържавяването на талончета за търкане, това било подкрепено от ГЕРБ. Нямало отрицателна реакция и от страна на финансовия министър Владислав Горанов. Ячев даде да се разбере, че не е имало подпомагане на бизнеса на Божков.

Трябва да се говори с факти, каза той и напомни, че има няколко дела, арести и проверки в Държавната комисия по хазарта. "Ако следствието докаже умисъл и конкретна, персонална или политическа вина, нито аз или НФСБ, няма да се поколебаем в тази посока", каза Ячев относно това дали би имало проверка в комисията, която той оглавява.

Иначе той коментира и декларацията, която НС прие по-рано през деня в подкрепа на българското малцинство в Украйна. Декларацията отразява тревогата ни от териториалната реформа, която се предприема, каза той. Междувременно стана ясно, че все пак Болградския региона няма да бъде разделян на 5 по-малки части. Ячев поясни, че ако това се било случило, то така българската общност е щяла да бъде разделена и разбита, а сънародниците ни ще бъдат претопени като малцинство. "Процесите, които се случват с българското малцинство не са добри“, добави той. По думите на Ячев поетапно се правят опити от страна на украинските власти да се ограничат правата на всички малцинства.

Подобни статии