Антон Зингаревич: За мен Ботев e дългосрочен проект

Снимка: БГНЕС Антон Зингаревич

За мен Ботев е дългосрочен проект. Това заяви собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич на пресконференция, която се проведе без видеокамери, фотоапарати и друга записваща техника. Той добави, че силен отбор се изгражда постепенно.

"Можем да говорим хипотетично за медали и титли, но за нас е важното да се развиваме. Отборът може да бъде изграден в рамките на 5 трансферни прозореца. Надявам се през този да станем конкурентни на водещите тимове в България. Тогава можем да говорим за по-високи цели", заяви Зингаревич.

Той добави, че на този етап е доволен от работата на старши треньора Азрудин Валентич. Иначе от играта на отбора има още много да се желае.

"Ще излъжа, ако кажа, че съм изцяло удовлетворен от мачовете, които гледах на живо - с Пирин и Славия. Имахме и контузени футболисти и трябва поне месец и половина съставът ни да се сработи", каза още собственикът на "жълто-черните".

Той поясни, че до десетина дни Емануел Току ще стане футболист на Ботев. В момента той играе под наем. Тепърва ще се решава дали Маркиньос ще бъде купен. Всичко зависи от представянето му.

Зингаревич се надява във втория отбор да се развиват млади таланти. Той бе категоричен, че в момента Ботев е финансово стабилен. Наложен е таван на заплатите на футболистите и той се спазва. Руският бизнесмен добави, че е запознат с изграждането на клубния стадион "Христо Ботев". Добеви, че за всички в клуба е важно да се завърнат на него, колкото се може по-бързо. Той не изключи варианта спортният комплекс да бъде взет на концесия.

Подобни статии