Антъни трети в Америка

За първи път стартира с плувна шапка

Photo: sportal.bg Антъни Иванов записа суперрезултат в шампионата на САЩ.

Антъни Иванов спечели коронната си дисциплина 200 м бътерфлай на силния турнир в Грийнзбъро, щата Северна Каролина.

Благодарение на силния си резултат от 1:58,51 мин той записа трето време в комбинираното класиране в първенството на САЩ.

21-годишният търновец регистрира страхотното постижение, въпреки че преди това плува 400 м св. стил, където завърши трети (3:57,14 мин).

„US Open беше страхотен, доволен съм от резултатите си по това време на годината и от победата на 200 м. Вече се фокусирам върху следващия турнир в началото на декември”, написа в Инстаграм Антъни, който учи и тренира в университета „Вирджиния Тех”.

Надпреварата на голям басейн през уикенда се проведе едновременно в 9 града заради предпазните мерки, свързани с COVID-19. Идеята е да не се събират повече от стотина плувци на едно място. Това практически бе второто официално състезание на Иванов за 2020-а, другото бе през февруари.

С времето на 200 м бътерфлай Иванов влиза в топ 20 на световната ранглиста на 50-метров басейн за сезона. Любопитното е, че за първи път в кариерата си Антъни стартира с плувна шапка.

На 100 м бътерфлай в Грийнзбъро състезателят на Вихрен (Сандански) Николай Вакареев финишира за 53,95 сек. С позиция пред него е съотборникът му и олимпийски шампион от Рио 2016 в дисциплината Джоузеф Скулинг, плувал за 53,81 сек. 25-годишният сингапурец влезе в историята, след като в Рио победи легендарния американец Майкъл Фелпс и спечели златото с олимпийски рекорд на 100 м бътерфлай.

„С Джоузеф се разбирам супер и в басейна и извън него. Тренираме много добре заедно. Мисля, че ще науча доста от него до олимпийските игри“, сподели Антъни пред BGswim.com.

Иванов първи от плувците ни покри олимпийски норматив "А" за Токио. Другите двама са Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров.

Подобни статии