Арест в Марбея за българин, застрелял сънародник

Снимка: ppress.es Българинът е задържан в автосервиз в Марбея, където работел като механик.

Служители на Националната полиция на Испания арестуваха българин във връзка с убийство в Марбея, след като труп на мъж бе намерен на пътя за Истан.

Задържан е 38-годишен българин по подозрение, че е застрелял друг негов сънародник в ужасно убийство, което според служителите може да е свързано с наркотици. Разследването, наречено „Операция Истан“, започна през октомври 2019 г., когато тялото на мъжа беше намерено в канавката на пътя, свързващ Марбея с Истан. Убитият е 40-годишен българин, надупчен с дузина куршуми. Служители от отдела за борба с наркотиците и организираната престъпност на Националната полиция поеха разследването, идентифицирайки мъжа, и съсредоточиха усилията си върху разработването на възможния път за бягство, използван от убийците. Това доведе до откриването на гилза от куршум на повече от километър от тялото. По-късно е установено, че жертвата е бил капитан на търговски кораб, който изгубил голямо количество кокаин. По случая е задържан и 46-годишен българин, който заминал за Германия 15 дни след престъплението.

Подобни статии

 • Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Районният съд във Велинград остави в ареста двамата братя, изнасилили и причинили смъртта на 42-годишен мъж от курортния град. Така 22-годишният И.К. и неговият непълнолетен брат И.К., на 17 г., ще бъдат зад решетките.

  108
 • Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  За зачестили кражби на регистрационни номера и части на автомобили, сигнализираха жители на столичния кв. „Захарна фабрика”. Потърпевши се оплакват, че колите им осъмвали с изтръгнати лайсни и решетки за броня, без акумулатори и катализатори. Апашите разбивали и странични стъкла, за да отмъкнат навигационни системи, предаде Нова тв.

  61
 • Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Случаят с джипа, с който в края на миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов опита да напусне страната, съвсем не е така прост, както се опитаха да го изкарат. Колата е издирвана от Интерпол по искане на Русия и съвсем не е нова, както твърдеше той. По случая разследването в ГДНП е вече няколко тома - има установени странни факти. Засега данните показват, че колата е произведена август 2018, а регистрацията ѝ е от 1 януари 2018 г. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след края на вътрешната комисия в парламента.

  154